Hoeveel Calorieën in Biefstuk?

Ontdek in dit artikel hoeveel calorieën er in een biefstuk zitten en leer meer over de impact van verschillende bereidingswijzen!
Door Gwen De Brabantse
Gwen De Brabantse
Beoordeeld door Gwen De Brabantse
Auteur
Gwen is de oprichtster van Huisinsider en heeft een passie voor koken en houdt ervan om het huishouden te doen. Als moeder van een gezin van lees meer
Feit gecontroleerd Erwin Ryuska
Erwin Ryuska
Beoordeeld door Erwin Ryuska
Expert Consultant
Erwin is een tuinier van opleiding en heeft al meer dan 25 jaar ervaring met werken in de tuin. Na verschillende jaren als vrijwilligerswerke lees meer
Geupdatet 13-08-2023
Geupdatet 13-08-2023
De redactie van huisinsider.nl is niet geassocieerd met de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren echter links naar diverse webshops die de producten leveren.

Of je nu een echte vleesliefhebber bent of gewoon af en toe geniet van een lekker stuk biefstuk, het is belangrijk om te weten hoeveel calorieën je binnen krijgt. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten biefstuk en geven we je een overzicht het aantal calorieën. Zo weet je na het lezen precies hoeveel calorieën er in biefstuk zit.

Hoeveel calorieën zitten er in biefstuk?

Een biefstuk bevat gemiddeld tussen de 150 en 250 calorieën, afhankelijk van de grootte en het vetgehalte van het stuk vlees. Ook hangt dit af van de verschillende bereidingswijze.

1 stuk (100 gram) biefstuk bevat:

Energie 108 kcal
Vet 1.8g
– waarvan verzadigd 0.7g
Koolhydraten 0g
– waarvan suikers 0g
Vezels 0g
Eiwit 22.9g
Zout 0.12g

Hoewel we ons best doen om zo nauwkeurig mogelijk te zijn bij het verstrekken van voedingsinformatie Betrouwbare bronnen Determination of Moisture, Protein, Fat, and Calories in Raw Pork and Beef By Near Infrared Spectroscopy Determination of Moisture, Protein, Fat, and Calories in Raw Pork and Beef By Near Infrared Spectroscopy. ift.onlinelibrary.wiley.com , moeten we erop wijzen dat deze cijfers kunnen veranderen, afhankelijk van verschillende factoren.

Een van deze factoren is het recept zelf: elk gerecht wordt op een unieke manier bereid, dus het is mogelijk dat er kleine variaties ontstaan in de voedingswaarde. Bovendien kan de kwaliteit van de ingrediënten en de exacte portiegrootte ook van invloed zijn op de uiteindelijke hoeveelheid voedingsstoffen. Daarom kunnen we geen exact aantal calorieën in biefstuk benoemen, enkel geschat.

Om een biefstuk goed te bereiden, zou je ervoor kiezen om dit op een zomerse avond te doen met behulp van een rookoven. Lees ons onderzoek naar de beste rookovens om optimaal te kunnen grillen.

Calorieën Duitse biefstuk

Er zitten ongeveer 250 calorieën in 100 gram Duitse biefstuk. Een heel stuk biefstuk van ongeveer 200 gram bevat dus ongeveer 500 calorieën. Houd er rekening mee dat de exacte calorie-inhoud kan verschillen op basis van het specifieke type en de bereidingswijze. Een normaal stuk biefstuk wordt meestal gesneden van de lendenen van een rund en is over het algemeen magerder en malser dan Duitse biefstuk. Duitse biefstuk daarentegen is meestal gemaakt van schouder of nek en heeft meer vet en bindweefsel, waardoor het een meer robuuste en stevige textuur heeft. Het kan ook een iets meer uitgesproken smaak hebben dan normaal biefstuk en Duitse biefstuk is eigenlijk geen biefstuk, maar een tartaar van rauw rundvlees met een eidooier en kruiden.

Bij het bereiden van een Duitse biefstuk heb je wel een briket nodig voor de BBQ. Wij hebben een onderzoek gedaan naar de beste briketten voor je BBQ, zodat jij kunt genieten van je Duitse biefstuk.

Calorieën biefstuk Loetje

Het aantal calorieën in een Loetje biefstuk kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals de bereidingswijze, het formaat en het specifieke stuk vlees dat wordt gebruikt. Over het algemeen kan een gemiddelde 100 gram biefstuk ongeveer tussen de 150-250 calorieën bevatten, terwijl een heel stuk van 300-400 gram tussen de 450-700 calorieën kan bevatten.

Een Loetje biefstuk is een specifieke bereiding van een biefstuk, waarbij het vlees eerst kort wordt aangebakken en vervolgens langzaam wordt gegaard in jus. Dit zorgt voor een mals en smaakvol stuk vlees met een karakteristieke smaak. Dit gerecht wordt vaak geserveerd op roggebrood. Normale biefstuk kan verschillende soorten vlees zijn, afhankelijk van de herkomst en kwaliteit. Over het algemeen wordt biefstuk gemaakt van de lendespier van het rund. Het is een populair stuk vlees vanwege de malsheid en de rijke smaak.

Bij een biefstuk van Loetje moet je er wel voor zorgen dat deze op de juiste temperatuur wordt verhit. Met de Claire BF-5 BBQ thermometer kun je je lekkere stuk biefstuk real-time volgen op het gebied van temperatuur.

De voedingswaarde van biefstuk

Biefstuk heeft een aantal verschillende voedingswaarden. Hieronder hebben we elke nuttige vitamine Betrouwbare bronnen The Vitamins - ScienceDirect This chapter provides an overview of the chemical characteristics, functions, and the deficiency syndromes of several water-soluble and fat-soluble vitamins found in fishes.  www.sciencedirect.com die in een biefstuk zit opgesomd:

Om ervoor te zorgen dat je de juiste vitamines binnenkrijgt is het allereerst belangrijk om de biefstuk goed te snijden. De Laguiole Style de Vie steakmessen kunnen je daarin je ontzorgen.

Calorieën biefstuk gebakken

Het verschil in calorieën kan weldegelijk aanwezig zijn tussen een gebakken biefstuk en andere soorten biefstuk. De calorieën in een gebakken biefstuk zijn meestal meer aanwezig dan bij een gegrilde of gestoomde biefstuk, vanwege de extra olie die bij het bereiden wordt gebruikt. Een biefstuk van een magere snit bevat over het algemeen minder calorieën dan een biefstuk van een vetrijkere snit.

Een biefstuk bakken kan het beste in een grillpan, zo maak je het het malst. Lees daarom ons onderzoek naar de beste grillpannen.

Calorieën in biefstuk vergeleken met ander vlees

Over het algemeen kan worden gesteld dat vleessoorten verschillen in hun calorische waarden vanwege de hoeveelheid vet, eiwitten en koolhydraten die ze bevatten. Een magere biefstuk bevat bijvoorbeeld minder vet dan een gemiddelde rib-eye en zal dus over het algemeen minder calorieën bevatten. Daarbij kan ook de bereidingswijze, zoals grillen, bakken of frituren, invloed hebben op het aantal calorieën. Bovendien kan het vervangen van vlees door plantaardige eiwitbronnen, zoals tofu of seitan, een manier zijn om de calorie-inname en het vetgehalte te verminderen.

Ons oordeel

In dit artikel hebben we een kijkje genomen in de wereld van biefstuk en de verschillende soorten calorieën die deze populaire vleessoorten met zich meebrengen. Of je nu op zoek bent naar de magerste optie of juist van een sappige, smaakvolle steak houdt, er is voor elk wat wils! Onthoud echter dat het belangrijk is om je bewust te zijn van je calorie-inname en om een gezonde balans te vinden in je voeding. Probeer te genieten van je biefstukken als onderdeel van een gezond en uitgebalanceerd dieet, en geniet van de smaakvolle en heerlijke opties die biefstuk te bieden heeft. We hopen je goed geïnformeerd te hebben met het aantal verschillende calorieën biefstuk.

Referenties

1.
Determination of Moisture, Protein, Fat, and Calories in Raw Pork and Beef By Near Infrared Spectroscopy
Determination of Moisture, Protein, Fat, and Calories in Raw Pork and Beef By Near Infrared Spectroscopy.
2.
The Vitamins - ScienceDirect
This chapter provides an overview of the chemical characteristics, functions, and the deficiency syndromes of several water-soluble and fat-soluble vitamins found in fishes. 
Reacties
+Laat een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X