Bank Reinigen Met Stoomreiniger

Door Gwen De Brabantse
Gwen De Brabantse
Beoordeeld door Gwen De Brabantse
Auteur
Gwen is de oprichtster van Huisinsider en heeft een passie voor koken en houdt ervan om het huishouden te doen. Als moeder van een gezin van lees meer
Feit gecontroleerd Erwin Ryuska
Erwin Ryuska
Beoordeeld door Erwin Ryuska
Expert Consultant
Erwin is een tuinier van opleiding en heeft al meer dan 25 jaar ervaring met werken in de tuin. Na verschillende jaren als vrijwilligerswerke lees meer
Geupdatet 22-08-2023
Geupdatet 22-08-2023
De redactie van huisinsider.nl is niet geassocieerd met de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren echter links naar diverse webshops die de producten leveren.

Introductie

Ben jij ook zo gek op jouw bank omdat hij zo lekker zit? Maar ziet jouw bank na enige tijd van gebruik er een beetje vies uit? Dan is het geen gek idee om jouw bank te reinigen met een stoomreiniger. De bank reinigen met stoomreiniger is een goede oplossing om de bank er weer netjes uit te laten zien voor het oog en hoef jij geen hoezen of een compleet nieuwe bank aan te schaffen. Zolang de bank nog stabiel is kan hij na het reinigen met een stoomreiniger nog prima mee!

Wat is een stoomreiniger?

Er is geknoeid op de bank en je probeert dit schoon te maken met een doekje en een sopje. Maar de hardnekkige vlekken krijgen je er vaak niet goed uit met alleen een sopje en een doekje. De stoomreiniger zorgt ervoor dat de bank grondig word gereinigd. De hete droge stoom van de stoomreiniger zorgt ervoor dat hardnekkige vuil wordt los geweekt en daardoor word het vuil verwijderd. Maar de hete stoom van de stoomreiniger zorgt er ook nog eens voor dat de bacteriën worden gedood.

Zijn er nadelen aan het reinigen met een stoomreiniger?

Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden voor je gebruik gaat maken voor de stoomreiniger Betrouwbare bronnen Stoomreiniger - frwiki.wiki nl.frwiki.wiki . Een stoomreiniger moet eerst goed opwarmen voordat je gebruik kunt maken van de stoomreiniger. Daarnaast is een stoomreiniger niet geschikt voor oppervlaktes wat niet heel heet mag worden maar ook niet nat mag worden tijdens het reinigen met een stoomreiniger. Het is dan van groot belang dat je weet of het materiaal van de bank hiervoor geschikt is. En een stoomreiniger heeft een kostenplaatje, het kan duur zijn. Je kunt er dan eventueel voor kiezen om een stoomreiniger te huren.

Waarom Moet de Bank Schoongemaakt worden?

Misschien ziet jouw bank er niet vies uit of heeft jouw bank een ideaal materiaal waarop niets te zien is. Maar toch is het van belang om met de tijd jouw bank goed te reinigen. Want ook al zie je geen vuil, toch kunnen er een hoop bacteriën Betrouwbare bronnen Bacteriën - Wikipedia nl.wikipedia.org , schimmels, stofmijt of eventuele nare geuren schuilen in de bank. En dat wil je natuurlijk liever niet hebben.

Hoe werkt een stoomreiniger?

Je hebt vast wel van een stoomreiniger gehoord maar hoe werkt een stoomreiniger nou eigenlijk? Wanneer je een stoomreiniger gaat gebruiken dan komt er tijdens het gebruik hete, droge stoom Betrouwbare bronnen Stoom - Wikipedia nl.wikipedia.org uit de stoomreiniger. De hete, droge stoom zorgt ervoor dat het vuil word losgeweekt en dat het vuil word verwijderd. Het is van belang dat de stoomreiniger weinig water bevat omdat de stoom voor 95% droge en hete lucht moet afgeven. Zodra er teveel water wordt gebruikt dan krijg je een lagere percentage van droge en hete lucht en kan de stoomreiniger minder goed werken.

Tips Om Jouw Bank Schoon Te Maken Met Een Stoomreiniger

Voordat jij begint aan het reinigen van jouw bank met een stoomreiniger is het van belang dat je alvorens je begint onze tips hebt nagelopen. Wij hebben voor jou een aantal tips op een rijtje gezet met wat je als eerst kunt doen voordat jij aan de slag gaat met een stoomreiniger. De volgende tips die wij met je delen zijn:

Gronding Stofzuigen

Aangezien je met een stoomreiniger jouw bank gaat reinigen is het van belang dat je jouw bank van te voren goed grondig gaat stofzuigen. Je zorgt er dan voor dat alle stofjes, haren of kruimels van te voren zijn verwijderd. Als je jouw bank niet van te voren grondig reinigt dan is het mogelijk dat je vlekken kunt veroorzaken tijdens het reinigen met een stoomreiniger. Om er zeker van te zijn dat je alle plekken goed kunt meenemen tijdens het grondig stofzuigen, kun je eventueel gebruik maken van de hulpstukken van de stofzuiger.

Controleer de Stof

Alvorens jij de bank gaat reinigen met een stoomreiniger is het van belang dat jij weet met welk stof jouw bank is bekleed. Het is namelijk mogelijk dat de stof van jouw bank niet bestendig is tegen hete stoom en dan kan de stoomreiniger de stof van jouw bank beschadigen.

Het is mogelijk dat er een label op jouw bank zit dat voorzien is met informatie over de stof van jouw bank. Met verschillende letters word er aangetoond of de stof van jouw bank geschikt is voor een stoomreiniger of niet. De letters kunnen zijn:

De Kleurechtheid Testen

Je bent dol op de kleur van jouw bank en wilt dit natuurlijk graag zo houden en dat dit niet gaat veranderen zodra je gebruik gaat maken van een stoomreiniger. Het is mogelijk dat bepaalde stoffen de kleuren laat vervagen zodra er water op komt of door de hitte van stoom.

Om er zeker van te zijn dat de kleur van de stof hier tegen bestendig is dan is het van belang om dit te testen. Je kunt dit het beste op een kleine ongeziene plek testen op de bank. Denk bijvoorbeeld aan de onderkant van de bank waar de stof aan is vast geniet of aan de achterkant van de bank en probeer een stukje uit met de stoomreiniger. Zodra het goed droog is zie je na ongeveer 15 minuten resultaat en weet jij of de kleur van de stof bestendig is tegen stoom.

Gebruik de Juiste Stoomreiniger

Ben jij van plan om een stoomreiniger aan te schaffen maar wil je er zeker van zijn dat jij een goede stoomreiniger aankoopt waarmee jij ook de bank mee kunt reinigen? Dan is het goed om te weten waar je op kunt letten tijdens de aankoop. Bij het aanschaffen van een stoomreiniger kunnen ook hulpstukken bij meegeleverd worden en met bepaalde hulpstukken kun jij goed bij de kleinste hoekjes reinigen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een geïntegreerde hand-stoomreiniger. Met een geïntegreerde hand-stoomreiniger kun je goed bij de kleine hoekjes.

Maar zit je te denken aan een slede stoomreiniger, dan is dit ook een goede keuze. Een slede stoomreiniger heeft veel hulpstukken en een grotere watertank en is daardoor ook goed geschikt voor het reinigen van een bank.

Echter is de prijs wel duurder van een slede-stoomreiniger dan een hand-stoomreiniger.

Vlekken Voorbehandelen

Om ervoor te zorgen dat hardnekkige vlekken er goed uit kunnen gaan met een stoomreiniger, is het van belang dat je de vlekken voor behandeld. Wellicht heb je vlekken van drinken of chocola wat er lastig uit gaat. Maar probeer dit eerst met een sopje en wat water dit schoon te maken voordat je met de stoomreiniger aan de slag gaat.

Gebruik het Juiste Wasmiddel

Wanneer je de vlekken op de bank van te voren wilt voor behandelen dan is het goed om te weten dat je de juiste reinigingsmiddel en hoeveelheid gebruikt. Want als je dit niet doet en de bank is te nat en duurt te lang om dit op te drogen, dan kan je eventueel schimmelvorming krijgen. Zorg er dan altijd voor dat je weet met welk reinigingsmiddel jouw bank het best kunt mee schoonmaken en dat je let op de hoeveelheid van de reinigingsmiddel.

Er zijn genoeg diverse reinigingsmiddelen die je voor je stoomreiniger kunt krijgen maar zorg ervoor dat je wel bewust de keuze maakt voor een reinigingsmiddel dat geschikt is voor je stoomreiniger.

Laat het Drogen

Tijdens het reinigen van jouw bank met de stoomreiniger is het goed om te weten dat de bank niet te nat wordt van het reinigen. Het kan namelijk even duren voordat dit goed droog is. Zorg er daarom voor dat je de bank een halve dag goed laat drogen en je kunt eventueel een luchtontvochtiger Betrouwbare bronnen Luchtontvochtiger - Wikipedia nl.wikipedia.org in huis halen in plaats van de kachel aan te zetten.

Een bank reinigen met stoomreiniger kan veel voorwerk hebben maar zodra je hebt uitgezocht of de stof van jouw bank hiervoor bestemd is en de vlekken goed voor behandeld zijn, dan zul je blij zijn met het resultaat. Het is even goed onderzoeken of het mogelijk is maar een bank reinigen is niet iets wat je dagelijks doet maar wel eens in de zoveel tijd nodig is.

Laatste Gedachte

Wij hebben zo goed mogelijk de tips en aanwijzingen met je gedeeld en hoop dat je, na het reinigen van de bank met de stoomreiniger, blij bent met het resultaat!

Referenties

1.
Stoomreiniger - frwiki.wiki
2.
Bacteriën - Wikipedia
3.
Stoom - Wikipedia
4.
Luchtontvochtiger - Wikipedia
Reacties
+Laat een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X