7 Beste Vloerreinigers om de Schoonmaakervaring te Verbeteren

Een beoordeling van de beste vloerreinigers die jouw schoonmaakervaring zullen verbeteren en op een hoger niveau brengen.
Door Gwen De Brabantse
Gwen De Brabantse
Beoordeeld door Gwen De Brabantse
Auteur
Gwen is de oprichtster van Huisinsider en heeft een passie voor koken en houdt ervan om het huishouden te doen. Als moeder van een gezin van lees meer
Feit gecontroleerd Erwin Ryuska
Erwin Ryuska
Beoordeeld door Erwin Ryuska
Expert Consultant
Erwin is een tuinier van opleiding en heeft al meer dan 25 jaar ervaring met werken in de tuin. Na verschillende jaren als vrijwilligerswerke lees meer
Geupdatet 16-08-2023
Geupdatet 16-08-2023
De redactie van huisinsider.nl is niet geassocieerd met de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren echter links naar diverse webshops die de producten leveren.

De kans is groot dat jouw katoenen draadmoppen vol ziektekiemen zitten en dat je aan het schoonmaken bent met vuil water. Zonder de juiste vloerreinigers, kan schoonmaken (bacterievrije vloeren) best tijdrovend zijn. Schoonmaken van vloeren wordt zo vaak onderschat en de juiste informatie hierover is vrij gering, dus hebben wij deze guide samengesteld om jou meer inzicht te geven in welke vloerreinigers op de juiste wijze reinigen en jou tijd besparen.

Onze Beste Keuzes

Wij hebben 19 producten beoordeeld om de 7 beste vloerreinigers te selecteren. De BISSELL CrossWave 3-in-1 Vloerreiniger is de Keuze van onze Redactie. We hebben gekeken naar het gewicht, want de reinigers moeten comfortabel en plezierig zijn in de omgang. Vervolgens hebben we beoordeeld op het multifunctionele, hoeveel vloertypen kun je ermee schoonmaken. Tenslotte is de batterijduur of de lengte van het snoer belangrijk voor de duur van het gebruik.

Naam Vloertype Draadloos gebruik Gebruiksvriendelijk Hoogte instelbaar Beoordeling
1 BISSELL CrossWave 3-in-1 Vloerreiniger Tegels, Houtenvloeren, Tapijt, Karpetten NO
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
YES
9,9
Bekijk de prijs
2 Kärcher FC 7 Parket, Laminaat, Steen, Linoleum en PVC YES
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
NO
9,8
Bekijk de prijs
3 Merax Vloerreiniger Draadloos Tapijt, Hout, Tegels, en Linoleum YES
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
NO
9,7
Bekijk de prijs
4 Bissell 2225N CrossWave Pet Pro Tapijt, Hout en Tegels NO
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
NO
9,6
Bekijk de prijs
5 Power Goods Elektrische Vloerreiniger Tapijt, Hout en Tegels YES
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
YES
9,5
Bekijk de prijs
6 Shark S1000EU Stoomreiniger Tapijt, Laminaat, Beton, Glas en Tegels NO
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
NO
9,4
Bekijk de prijs
7 Vileda Looper Laminaat, Tegels, Beton, Hout YES
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
NO
9,3
Bekijk de prijs

Top 7 Vloerreinigers Beoordeling

1
Keuze van de Redactie
BISSELL CrossWave 3-in-1 Vloerreiniger
Eigenschappen
 • Gewicht: 5kg
 • Vloertype: Tegels, Houtenvloeren, Tapijt, Karpetten
 • Functies: Wassen, drogen en stofzuigen
 • Batterij:
 • Filters: Wasbaar en afneembaar
BISSELL CrossWave 3-in-1 Vloerreiniger
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Wassen, Drogen en Stofzuigen tegelijkertijd; Te gebruiken op Tegels, Houtenvloeren, Karpetten en Tapijt; Verwijderbare borstelrol en watertanks; Biedt meer wendbaarheid; Wasbare filters; Digitale fingertouch bediening; Verbruikt weinig water en werkt snel.
  Nadelen
 • Pakt randen en hoeken niet goed mee.

De Bissell CrossWave is de Keus van onze Redactie, omdat het tegelijkertijd dweilt, droogt en zuigt. Wij hebben de CrossWave getest en gekeken naar diverse parameters die het uniek maken. Met deze vloerreiniger kan je zowel natte als droge, kleine zowel grote hoeveelheden vuil ophalen. Daarnaast ligt het comfortabel in de hand, want het rolt gemakkelijk over meerdere vloertypen zoals harde vloeren als tapijt. Met de Bissel Corsswave kan je houtenvloeren, tegels, tapijt en karpetten moeiteloos schoonmaken. Met de digitale touchscreen, kun je type oppervlakte en de hoeveel water die benodigd is.

Dit product valt onder de beste keuzes, omdat het opruimt en meteen dweilt. Je kan er geruime tijd mee schoonmaken zonder bezorgd te zijn dat de batterij zal leeglopen, omdat het functioneert op een kabelsysteem in plaats van een batterij. Vergeleken met de Kärcher FC 7, Beste Draadloze Vloerreiniger, die geschikt voor het schoonmaken van harde vloeren, kan je met de CrossWave meerdere vloertypen schoonmaken. Omdat het een grotere opslag capaciteit heeft, kan je ook een groter vloeroppervlak overspannen, waardoor het dus ideaal is voor het schoonmaken van grote ruimtes. Bij de SpotCleanPro moet je ongeveer 2 minuten wachten voordat de vloer weer droog is en bij de CrossWave is het vrijwel meteen weer droog.

2
Beste Draadloze
Kärcher FC 7
Eigenschappen
 • Gewicht: 4.3kg
 • Vloertype: Parket, Laminaat, Steen, Linoleum en PVC
 • Functies: Wassen en drogen
 • Batterij: 50 minuten
 • Filters: Wasbaar en afneembaar
Kärcher FC 7
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Draadloos; Niet meer vooraf stofzuigen; Automatisch schoonwater; Kan op zichzelf staan; Gebruikersvriendelijke interface; Makkelijk te maneuvreren; Intuitief tank-niveau scherm.
  Nadelen
 • Past moeilijk onder meubels; Waterreservoirs zijn veel te klein; Vuilwaterreservoir is moeilijk op te ruimen.

De Kärcher FC 7 is de Beste Draadloze Vloerreiniger, omdat er niet meer hoeft te stofzuigen alvorens je gaat dweilen. Hierdoor bespaar je de helft van de tijd bij het schoonmaken. Bij het testen van dit product, vonden wij de interface zeer gebruikersvriendelijk en konden wij de rotatie van de roller en het watervolume makkelijk stellen. Het wendbaar draaischarnier zorgt voor moeiteloze reiniging rond objecten en meubels en het kan makkelijk op zichzelf staan, waardoor je anytime een pauze kan nemen zonder de machine tegen iets te laten leunen. Gezien het draadloos is, hoef je geen rekening te houden met stopcontacten.

Vergeleken met de Kärcher FC 5 die maar twee borstel had voor het schoonmaken, komt de Kärcher FC 7 met vier borstels die de vloer dus schoner maken en de schoonmaaktijd ook inkorten. De Kärcher FC 7 pakt ook heel gemakkelijk droog vuil op en houdt dat vast in de vuilwaterfilter. Dit is een upgrade vergeleken met het voorgaand model, waarbij het droog vuil gauw weer naar de vloer werd geduwd bij de ventilatieopeningen. Bij voorgaande modellen zat de machine vast bij het schoonmaken van karpetten of tapijt. De Kärcher FC 7 biedt een Boost functie om tijdelijk de water toevoer en borstelsnelheid te verhogen.

3
Beste voor Tapijten
Merax Vloerreiniger Draadloos
Eigenschappen
 • Gewicht: 6.5kg
 • Vloertype: Tapijt, Hout, Tegels, en Linoleum
 • Functies: Wassen en drogen
 • Batterij: 40 minuten
 • Filter: HEPA
Merax Vloerreiniger Draadloos
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Flexibel in gebruik; Tweewatertanksysteem; Twee modus gebruik; Digitaal scherm; Docking Station voor het opladen; Draaibaar stuurkop.
  Nadelen
 • Te lange oplaadtijd; Geen ophangbare opslag; Geen geïntegreerde stofzuiger.

De Merax Vloerreiniger is de Beste Vloerreiniger voor Tapijten, omdat het stof kan abosrberen, de vloer tegelijkertijd kan dweilen en deze relatief droog kan achterlaten. Vanwege het high-tech ontwerp met meerdere functies is het mogelijk om tijd en energie te besparen bij het schoonmaken. De batterij kan op een maximummodus 40 minuten mee en op de Economische modus kan het 50 minuten mee bij een oplaadtijd van 6 uren. Het heeft een hele stevige zuigkracht, welke voldoende is om het huis gemakkelijk schoon te maken.

De Merax Vloerreiniger is zakloos en draadloos en maakt het schoonmaken super makkelijk voor mensen met een druk leven. De Docking Station maakt het mogelijk om apparatuur en accesoires tegelijkertijd op te laden. De HEPA-filter zorgt ervoor dat alle stof wordt gefilterd en het vuile water wordt opgeslagen in de vuilwatertank. Uw dagelijkse schoonmaakbehoefte wordt zodanig voorzien doordat je op verschillende oppervlakken met 1 machine kan schoonmaken. Er zijn dus twee borstels die het schoonmaken op tapijt vergemakkelijkt. Met de uitstekende aftersale service, vanwege de moderne techniek, is garantie binnen 2 jaren gegarandeerd.

4
Beste voor Huisdieren
Bissell 2225N CrossWave Pet Pro
Eigenschappen
 • Gewicht: 5.4kg
 • Vloertype: Tapijt, Hout en Tegels
 • Functies: Wassen en drogen
 • Batterij:
 • Filter: Wasbaar
Bissell 2225N CrossWave Pet Pro
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Stofzuigen en wassen tegelijkertijd; Speciale zeef voor dierenvacht; Werkt op Harde vloeren en tapijten; Tweetanktechnologie.
  Nadelen
 • Bepaalde onderdelen moeten regulier schoongemaakt worden; Niet draadloos, dus er moet altijd een stopcontact in de buurt zijn tijdens gebruik.

De Bissell 2225N CrossWave Pet Pro is de Beste Vloerreiniger voor Huisdieren. Het verwijdert dierenharen van het tapijt, maar ook het hardenkkig vuil van jouw harde vloer. Stofzuigen en dweilen gebeurt tegelijkertijd, waardoor best wel wat tijd wordt bespaard. Het is makkelijk in gebruik, want het kan via de handgreep met een hand bediend worden. Er zijn twee watertanks, een voor vuil water en de andere voor schoonwater, zodat je altijd de beste schoonmaakresultaten krijgt binnen een korte tijd.

Dit product heeft ook een speciaal reinigingsstation dat het makkelijk maakt om de borstel zelf schoon te maken. De Pet Pro verschilt van de Bissel CrossWave,  Keuze van de Redactie, omdat de Pet Pro speciaal is ontworpen voor het opruimen van dierenvacht. Het schakelen van harde vloeren naar tapijten met de Vingertip Controles zijn zo efficient dat het minimale inspanning kost om het huis schoon te krijgen. De speciale formule waarmee de Pet Pro werkt zorgt er ook voor dat de onaangename geurtjes van alle dienrenvacht worden verwiderd.

5
Beste voor Tegels
Power Goods Elektrische Vloerreiniger
Eigenschappen
 • Gewicht: 1.05kg
 • Vloertype: Tapijt, Hout en Tegels
 • Functies: Wassen en drogen
 • Batterij: 60 minuten
 • Filter: Wasbaar
Power Goods Elektrische Vloerreiniger
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Draadloos; Gemakkleijk op te bergen; Lange batterij duur; 360 graden roterende pads; Te gebruiken op verschillende vloeroppervlakken.
  Nadelen
 • Te lange oplaadtijd.

De Power Goods Elektrische Vloerreiniger is de Beste Vloerreiniger voor Tegels, omdat het borstels heeft die 360 graden roteren en ervoor zorgen dat jouw vloer grondig schoongemaakt wordt. Bij tegels werkt het heel goed bij het reinigen van de groeven tussen de tegels en maakt de vloer sprankelend schoon. Daarnaast kan het ook gebruikt worden op andere oppervlakken zoals hout, parket, vinyl, PVC en laminaat. De vloerreiniger is gemaakt van duurzaam, sterk en vooral lichtgewicht materiaal, welke het zeer comfortabel en gebruikersvriendelijk maakt.

Dit product bespaart jouw tijd en moeite doordat je maar één keer over een oppervlak hoeft te gaan om deze super schoon te krijgen. Het gemak waarmee je moeilijk te bereiken plekken kunst schoonmaken is te danken aan het slimme en compacte ontwerp. Als je op zoek bent naar een draagbare vloerreiniger, is de Power Goods het product voor jouw. Je makkelijk verhuizen naar verschillende ruimtes in het huis, zodat in mum van tijd het gehele huis schoon is gemaakt. Je kan de hoogte van de stang ook stellen naar wat werkbaar is voor jouw.

6
Beste Stoom Vloerreiniger
Shark S1000EU Stoomreiniger
Eigenschappen
 • Gewicht: 2kg
 • Vloertype: Tapijt, Laminaat, Beton, Glas en Tegels
 • Functies: Wassen en drogen
 • Batterij:
 • Filter:
Shark S1000EU Stoomreiniger
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Ontdoet vloeren van 99% van bacterien; Lichtgewicht en handig in gebruik; Kostenbesparend; Herbruikbare en wasbare reinigingpads.
  Nadelen
 • De lengte van de steel is niet verstelbaar.

De Shark S1000EU Stoomreiniger is de Beste Stoom Vloerreiniger. De stoomoptie zorgt ervoor dat 99% van bacterie en schimmel worden opgeruimd en dat jouw huis weer netjes gedesinfecteerd is. De stoom kan je vrij laten komen door een eenvoudige handmatige pompbeweging en je gebruikt alleen water voor het stomen. Regel de stoom maar wanneer je wilt en vul het met water voor gebruik. De watertank is groot en kan makkelijk worden verwijderd om te hervullen of op te ruimen.

Als jij bent gericht op een economische vloerreiniger dan onderscheidt de Shark S1000EU Stoomreiniger zich, omdat het gebruik maakt van herbruikbare en wasbare reinigingpads. Dit product kan bijna overal schoonmaken en dan bedoelen wij de moeilijk te bereiken plekken; zelfs deze plekken worden grondig gereinigd. De Shark is dus ideaal voor een ieder die wilt besparen, omdat je niet steeds geld hoeft uit te geven voor het kopen van accesoires bij iedere schoonmaak beurt. Je bent ook sneller klaar met schoonmaken, omdat je niet steeds de machine hoeft op te laden.

7
Beste voor Laminaat
Vileda Looper
Eigenschappen
 • Gewicht: 1.7kg
 • Vloertype: Laminaat, Tegels, Beton, Hout
 • Functies: Wassen en drogen
 • Batterij: 35 minuten
 • Filter: Wasbaar
Vileda Looper
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Hygienisch schoon; Lichtgewicht en handig in gebruik; Wendbaar; Snelle droogtijd; Draadloos; Past in alle hoeken.
  Nadelen
 • Kort te gebruiken wanneer het van de lader is.

De Vileda Looper Vloerreiniger is een draadloze elektrische sproeidweil dat vanwege de tegengesteld draaiende microvezelpads zeer geschikt is voor verschillende soorten vloeren. Het hervulbare waterreservoir vergemakkelijkt een snelle reiniging zonder dat er een extra emmer nodig is. De Looper kan efficient worden gebruikt zonder veel druk uit te oefenen. Met de sproeiknop kan worden ingesteld hoeveel water je denkt te gebruiken, waardoor je geen water vermorst. Wanneer je eenmaal hebt gedweild, kan je binnen korte tijd weer over de vloer lopen vanwege de snelle droogtijd.

Dit product is zeer geschikt als je last hebt van jouw rug of een druk schema hebt. Het is licht in gewicht, waardoor comfortabel is te gebruiken. Het flexibele draaischarnier maakt de Vileda Looper zeer wendbaar, waardoor je moeilijk te bereiken hoeken goed kunt schoonmaken. Je hoeft jouw rug ook niet te vermoeien om te bukken en de machine uit te stekken, want het is draadloos. Vanwege het licht gewicht kan je de Looper dragen van kamer naar kamer zonder enige pijn te lijden.

Zaken om te overwegen

Vloerreinigers zijn heel belangrijk in een huishouden. Zijn niet alleen effectief in het verwijderen van allergenen en stof, maar ze zijn ook gemakkelijk in gebruik, besparen tijd en energie. De uitrusting van zuigmotoren en filters om vuil en stof aan te zuigen is de grootste aantrekker. Een belangrijk aspect om rekening mee te houden is de multifunctionaliteit van de vloerreiniger; als het kan wassen, drogen en stofzuigen tegelijkertijd, alsook het accomoderen van de vloertypen die jij hebt in huis. Vloerreinigers moeten bijdragen aan jouw gemak, comfort en levensstijl. Hierdoor zijn niet alle vloerreinigers even geschikt voor jou.

Hoe Werken Vloerreinigers?

Vloerreinigers bieden een bepaalde mate van gemak bij het schoonmaken van jouw huis. Je hoeft dus niet meer met een emmer en een separate mop rond te lopen en schoon te maken. Een vloerreiniger kan je zien als een elektrische dweil. Wanneer je een vloerreiniger gebruikt, is er een electrische motor die een ventilator laat draaien, lucht aanzuigt en alle kleine deeltjes die erin zitten aan de andere kant naar buiten duwt. Wanneer het vuil naar buiten wordt geduwd, beland het in een zak of een container. Er zijn watereservoirs, schoon-en vuilwaterreservoirs. Alle vuil wordt opgenomen in de vuilwaterreservoirs, terwijl de schoonwaterreservoir ervoor zorgt dat er met schoonwater wordt gedweild. Het is vrij efficient, waardoor de vloer binnen enkele minuten droog is.

Vloerreinigers Versus Stoomreinigers

Een stoomreiniger kan worden getypeerd als een type vloerreiniger. Vloerreinigers maken over het algemeen goed schoon, echter is er een graad van verschil.

Bij het gebruiken van een stoomreiniger, maak je grondiger schoon dan wanneer je een andere vloerreiniger zou gebruiken. Met een stoomreiniger worden bacterien en schimmeld gedood en is te herkennen als jouw vloerreiniger een stekker heeft en een waterreservoir.

Bij het instekken van de stekker in het stopcontact, wordt het water verwarmd en komt er vervolgens stoom naar butein. Door de verhoogde temperatuur van het water, wordt het vuil makkerlijk te verwijderen. Als u geïnteresseerd bent in meer grondige reiniging, kies dan de beste stoomreinigers.

Hoe De Beste Vloerreiniger te Kiezen

Het kiezen van de beste vloerreiniger is uiteraard afhankelijk van wat jij naar zoekt. Er is geen enduidig antwoord op te geven bij deze vraag, omdat er eerst moet worden vastgesteld waar jij naar opzoek bent. Dit kan worden gedaan met een reeks van vragen. Wil je een vloerreiniger met of zonder snoer? Beide hebben hun voor- en nadelen. Wil je een vloerreiniger met of zonder zak? Het leegmaken van de stofreservoir kan best rommelig worden, dus als jij daar moeite mee hebt, kies dan een vloerreiniger zonder zak. Het voordeel bij een stofzuiger zonder zak is ook het gelijk blijven van de zuigkracht; deze is namelijk wat minder bij vloerreiniger met een stofzak.

Vloertypen

Ieder huis kan een andere vloertype hebben. Sommige zijn van hout, andere van laminaat, tegels, tapijt enzovoort. Het is heel belangrijk om een vloerreiniger te hebben die werkt voor jouw vloertype. Er zullen best wel huizen zijn waar er meer dan één vloertype aanwezig is. In zo een geval heb je liever één machine die te gebruiken is voor alle vloertypen in jouw huis en deze even goed schoonmaakt.

Gewicht

Gewicht is een super belangrijke factor bij het kiezen van een vloerreiniger. Echter niet op de  manier waar jij denkt. Er zijn vloerreinigers die zwaar zijn in gewicht, maar niet zwaar aanvoelen wanneer je ermee bezig bent; deze zijn vaak genoeg vrij comfortabel in gebruik. Zulke vloerreinigers kun je gerust aanschaffen. Gewicht is in dit geval een factor dat vrij relatief is.

Watertank capaciteit

De watertank van een vloerreiniger dient een capaciteit te hebben die jou in de gelegenheid stelt om een grootdeel van het oppervlak schoon te maken alvorens jij deze moet leeghalen of aanvullen. Je zou, bijvoorbeeld, met een watertankcapaciteit van 600ml ongeveer 50m²  oppervlak kunnen dweilen en dan nog wat water overhouden in de tank. Het belangrijke dat hier vermeld dient te worden is dat er continu wordt gedweild met schoonwater wanneer alle vuil is aangezogen en naar de vuilwatertank is gesluisd.

Vuilnisbak capacitiet

Hetzelfde geldt voor de vuilnisbakcapaciteit als voor de watertankcapaciteit. Het ophalen van vuil tijdens het gebruiken van de vloerreiniger, wordt opgenomen in de vuilnisbak.  De capacitteit dient dus ook van dien aard te zijn dat je een groot deel kan schoonmaken alvorens de vuilnisbak te moeten ledigen. Om stank te voorkomen is het heel raadzaam om de tank na iedere schoonmaak meteen op te ruimen. Alvorens je de vuilwatertank gaat ledigen, zorg ervoor dat de machine uitstaat en ook het stekker uit het stopcontact is gestekt.

Zuigkracht

Natuurlijk is een vloerreiniger met goede zuigkracht ook belangrijk. Een vloerreiniger met een grootvermogen, wilt niet bepaald zeggen dat het een krachtige zuigcapaciteit heeft. Je zal dus ook moeten beoordelen hoe efficient de motor is, omdat er dan minder energie verloren gaat. Alle energie wordt dan gericht op het aanzuigen van vuil. De technologie waarmee de vloerreiniger wordt ontworpen is ook belangrijk; hierbij kijk je naar technologie welke stof via de binnenwand richting het vuilreservoir duwt. Het weinige vermogen dat deze technologie eis, is vaker terug te zien in draadloze vloerreinigers.

Geluidsniveau

Elke vloerreiniger maakt geluid en ze hebben allemaal verschillende geluidsniveau’s. Als eerst moeten wij aangeven dat er een verschil is tussen stille en luide vloerreinigers.  Er zijn bepaalde vloerreinigers die luider zijn dan een normale stofzuiger en andere die je bijna niet hoort. Bij het eerste, heeft de machine een bepaalde isolatie die geluidsisolerend is ontworpen en dus daardoor de vloerreiniger heel stil functioneert. Een vloerreinigingsmiddel heeft een geluidsniveau dat reikt tussen de 55 en 80 decibel. Bij een stille vloerreiniger praten wij over 60 dB en dit is gelijk stemgeluid of geluid van een tv op huiskamerniveau. Een geluidsniveau van 70dB betreft een gemiddelde vloerreiniger te vergelijken met geluid van een auto of een groep gillende mensen. Vloerreinigers van 80dB zijn luid en te vergelijken met een deurbel of vrachtverkeer of een snelweg. Wil je dus een stille vloerreiniger, probeer er eentje aan te schaffen van tussen de 55 en 60 decibel (dB).

Zelfreinigende functie

Deze functie dient het gemak van de borstels niet zelf te hoeven schoonmaken. Doch is dit over het algemeen geen functionele vereiste. In dit geval hangt het er echt van af als jij als gebruiker het gemak wilt. De borstels plaats je dan gewoon in een deel van de vloerreiniger en het wordt automatisch schoongemaakt. Je winst best wat tijd en het is super gemakkelijk.

Looptijd

Looptijden van draadloze vloerreinigers varieert tussen de 35 en 60 minuten.

Het is belangrijk te kijken naar de verhouding tussen looptijd en oplaadtijd.

Er zijn ook vloerreinigers met een maximum looptijd alsook een economische looptijd. Bij de maximum looptijd wordt er meer energie verbuikt, waardoor de batterij sneller leeg loopt. Bij de economische looptijd, draait de vloerreiniger op een lager pitje, dus het verbruikt minder energie, waardoor het iets langer mee kan.

Oplaadtijd

Oplaadtijden zijn voor de meeste draadloze vloerreinigers tussen de 4 en 6 uren. Het is belangrijk te weten hoe deze verhouding staat. Een oplaadtijd van ongeveer 4 uren, dient ongeveer een gebruiksduur van 40 tot 50 minuten te hebben. Als de oplaadtijd langer is dan 4 uren, maar een kortere duur heeft, is dat helemaal niet handig. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk van het oppervlak schoonmaken alvorens het apparaat weer aan de oplader te plaatsen.

Snoerlengte

De lengte van het snoer moet jou ook het voldoende bereik bieden om schoon te maken. Te korte snoeren betekent dat jij een verlengkabel zal moeten gebruiken om de vloerreiniger te gebruiken of jij zal maar een kleiner oppervlak schoonmaken dan je had beoogt. Let bij het kopen van een vloerreiniger met snoer op het bereik dat het snoer jou biedt. Het is ook belangrijk aan te geven dat je het snoet niet moet trekken bij het verplaatsen van de vloerreiniger, dit kan heel gevaarlijk zijn en jouw vloerreiniger beschadigen.

Voordelen van Vloerreinigers

Vloerreinigers kunnen in enkele seconden schoonmaken, terwijl het best wel uren kan duren als je met de hand gaat reinigen. Met de vloerreinigers kun je in de kortst mogelijke tijd jouw ruimte grondig hebben gereinigd. Ze zijn snel, eenvoudig en het gebruik ervan vereist minder werk en energie. Je hoeft niet te bukken, wat jou rugpijn bespaart en je kan al het schoonmaken doen met één apparaat. Als het nau gaat om nat of droog, de vloerreinigers helpen daarbij.

 • Gemak: Eenvoudig te installeren en te gebruiken; geavanceerde functies en gezondheidsvoordelen. Gewoon aansluiten op een stopcontact en je kan over de vloer lopen om schoon te maken met minimale fysieke inspanning.
 • Verwijdert allergenen: De vloerreinigers hebben HEPA- of andere filters die ziektekiemen, bacteriën en virussen uit de lucht vangen en elimineren en de lichamelijke gezondheid verbeteren.
 • Vachtverwijderaar: Vloerreinigers zijn experts in het verwijderen van haren van huisdieren uit tapijt en andere vloertypen. De zuigkracht van de stofzuiger elimineert dierenharen en geurtjes uit het tapijt.
 • Geldbesparend: Door de herbruikbare filters en hervulbare reservoirs, is de vloerreinger een eenmalige investering en bespaar je best wat geld.

FAQ

Hoe worden vloerreinigers onderhoud?

Vloerreinigers dienen onderhouden te worden als jij wilt dat ze een lange tijd meegaan. Dit is niet zo moeilijk te doen. Als je regelmatig de zuigmonden, slangen, zakken, filters en reservoirs schoonmaakt, tijdig vervangt en vrijhoudt van blokkades, pleeg jij goed onderhoud op jouw vloerreiniger.

Kunnen vloerreinigers haren opruimen?

Het verwijderen haar kan echt een uitdaging zijn, maar gelukkig zijn er vloerreinigers die efficient en goed haren kunnen verzamelen. Het maakt niet uit als het jouw haar betreft, dat van jouw gezinnsleden of dierenvacht.

Welke voorzorgsmaatregelen zijn nodig bij het gebruik van vloerreinigers?

Het juiste gebruik van stofzuigers met alle veiligheidsmaatregelen maakt stofzuigen gemakkelijker en een stuk veiliger. De belangrijkste waarschuwingen om te volgen zijn: het uitstekken van de vloerreiniger wanneer deze niet wordt gebruikt; gebruik geen droogzuiger vloerreiniger op een nat oppervlak, tenzij het een nat-en droogzuiger is; trek een vloerreiniger nooit aan het snoer; wees uitermate voorzichtig bij het zuigen van scherpe voorwerpen en giftige, ontvlambare materialen.

Ons oordeel

De Bissell 3-in-1 Vloerreiniger is perfect voor het schoonmaken, omdat het was, droog en stofzuigfunctie heeft in één apparaat. Het is geschikt voor meerdere vloertypen, heeft wasbare en afneembare filters en watertanks, verbuikt weinig water en droogt snel en heeft een snoerlengte van 7.5 meter. Het is de beste vloerreiniger en het wordt ook ondersteund als beste reinigingsmiddel door de Consumentenbond.

De Kärcher FC 7 voert vers water en een reinigingsoplossing naar vier reinigingsrollen terwijl ze vuil opnemen en tegelijkertijd de vloer vegen. Je hoeft niet meer te stofzuigen alvorens je gaat dweilen. Het draadloze factor biedt ook efficiëntie en het heeft een batterijduur van 50 minuten. Geschikt voor meerdere vloertypen en heeft een gebruikersvriendelijke interface.

De Merax Vloerreiniger Draadloos is een 3-in-1 steelstofzuiger, waterstofzuiger en dweilt tegelijkertijd. Geschikt voor zowel harde vloeren als tapijten en het is uitgerust met een tweetankwatersysteem. Het is zakloos en draadloos en de batterij kan op een maximummodus 40 minuten en op de Economische modus van 50 minuten mee.

Referenties

1.
Algemene hyginerichtlijn RIVM
De algemene hyginerichtlijn is opgesteld in 2019. Tussentijdse wijzigingen sinds de laatste herziening worden aangegeven in de Verantwoording.
2.
Oeps z vaak zou je jouw huis moeten schoonmaken
Wanneer je geen smetvrees hebt en schoonmaken niet tot je favoriete bezigheden behoort, is de kans aanzienlijk dat je niet dagelijks met een poetslap in je handen staat.
9,9
Totale score
BISSELL CrossWave 3-in-1 Vloerreiniger - Keuze van de Redactie
Reacties
+Laat een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X