8 Beste Stoomgeneratoren Om Snel En Kreukvrij Te Strijken

Ontdek welke stoomgeneratoren het beste zijn, waaronder zowel zware commerciële modellen als lichte draagbare modellen.
Door Gwen De Brabantse
Gwen De Brabantse
Beoordeeld door Gwen De Brabantse
Auteur
Gwen is de oprichtster van Huisinsider en heeft een passie voor koken en houdt ervan om het huishouden te doen. Als moeder van een gezin van lees meer
Feit gecontroleerd Erwin Ryuska
Erwin Ryuska
Beoordeeld door Erwin Ryuska
Expert Consultant
Erwin is een tuinier van opleiding en heeft al meer dan 25 jaar ervaring met werken in de tuin. Na verschillende jaren als vrijwilligerswerke lees meer
Geupdatet 26-08-2023
Geupdatet 26-08-2023
De redactie van huisinsider.nl is niet geassocieerd met de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren echter links naar diverse webshops die de producten leveren.

Snel je kleding strijken is een veelvoorkomend probleem. Daarom is het erg fijn om een stoomgenerator in huis te hebben. Een stoomgenerator zorgt ervoor dat je kleding kreukvrij blijft en je tijd bespaart. Er zijn veel verschillende soorten stoomgeneratoren op de markt, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Vooraf hebben we een twintigtal stoomgeneratoren getest.

Onze Beste Keuzes

In dit artikel hebben we de 8 beste stoomgeneratoren uitgelicht, zodat je een beter beeld krijgt van wat er allemaal mogelijk is. De beste strijkijzer met stoomgenerator van onze redactie is hier natuurlijk in meegenomen, zo weet jij precies welke bij ons het meest geliefd is.

 

Naam Capaciteit Vermogen Fabrieksgarantie Aantal warmtestanden Beoordeling
1 Philips PerfectCare 7000 series Stoomgenerator 1.8L 2100W 2 jaar
9,9
Bekijk de prijs
2 Tefal Pro Express Care Stoomgenerator 1.9L 2600W 2 jaar 3
9,8
Bekijk de prijs
3 H.Koenig Hogedruk Stoomgenerator 1.7L 2400W Niet gespecificeerd 3
9,6
Bekijk de prijs
4 Rowenta VR5020 Liberty Steam Generator 1.7L 2400W 1 jaar
9,5
Bekijk de prijs
5 Polti Vaporella Express VE30.20 Steam Generator 1.6L 2200W Niet gespecificeerd
9,4
Bekijk de prijs
6 Tefal Express Compact SV7110 Stoomgenerator 1.7L 2600W 2 jaar 3
9,4
Bekijk de prijs
7 RYER Stoomstrijkijzer met Stoomgenerator 1.2L 2250W 1 jaar 3
9,3
Bekijk de prijs
8 Polti Vaporella 535 Eco PRO Steam Generator 0.9L 1750W 2 jaar 2
9,1
Bekijk de prijs

Top 8 Stroomgeneratoren Onderzocht 2024

1
Keuze van de Redactie
Philips PerfectCare 7000 series Stoomgenerator
Eigenschappen

Kenmerken:

 • Vermogen: maximaal 2100 W
 • Capaciteit waterreservoir: 1800 ml
 • Opwarmtijd: 2 minuten
 • Garantie: 2 jaar
Philips PerfectCare 7000 series Stoomgenerator
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Lichtgewicht strijkijzerOptimalTemp-technologie
  Nadelen
 • Geen draadloze stoomgenerator

De Philips PerfectCare 7000 series stoomgenerator is benoemd tot de keuze van de reactie en niet zonder reden. Deze stoomgenerator van Philips is een lichtgewicht en daardoor ideaal voor verticaal stomen. Dankzij de OptimalTemp-technologie krijg je gegarandeerd geen brandplekken. Hoe fijn is dat? Uit onze onderzoek is ook gebleken dat deze stoomgenerator bijna geen geluid maakt. De Philips PerfectCare 7000 series stoomgenerator is zo goed omdat hij een krachtige stoomgenerator is die perfecte stoomresultaten levert. Hij heeft ook een uniek ontwerp dat eruit ziet als een klassieke stoomgenerator. Hij is ook eenvoudig te bedienen en heeft een aantal handige functies. Deze krachtige stoomgenerator is geweldig in gebruik en raden we aan een ieder aan die elke keer opnieuw wilt genieten van het strijken.

De Philips PerfectCare 7000 series stoomgenerator is beter dan andere stoomgeneratoren omdat het een unieke combinatie van prestaties en gebruiksgemak biedt. Het heeft een krachtige stoomgenerator die stoom produceert die snel en krachtig is, waardoor het ideaal is voor het verwijderen van kreukels uit kleding. Het heeft ook een unieke optische stoomregeling die ervoor zorgt dat u de juiste hoeveelheid stoom kunt gebruiken voor elk type kledingstuk, waardoor u kostbare kleding bespaart.

2
Premium Keuze
Tefal Pro Express Care Stoomgenerator
Eigenschappen

Kenmerken:

 • Vermogen: maximaal 2600 W
 • Capaciteit waterreservoir: 1900 ml
 • Opwarmtijd: 2 minuten
 • Garantie: 2 jaar
Tefal Pro Express Care Stoomgenerator
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Zeer gebruiksvriendelijkGoed vergrendelsysteem
  Nadelen
 • Deze stoomgenerator heeft een stugge kabel

Het apparaat beschikt over een uniek stoomkamerconcept dat ervoor zorgt dat je gerechten sneller kunnen worden gestoomd zonder dat er verlies van smaak of kwaliteit optreedt. Daarnaast is de stoomgenerator uitgerust met een automatische ontkalkingfunctie, waardoor je je apparaat makkelijk kunt onderhouden. Met een goed vergrendelsysteem is deze stoomgenerator makkelijk te verplaatsen en op te bergen. De nieuwe hogedruk boiler technologie levert een erg efficiënte stoomtechniek. Met de dubbele bescherming die de stoomgenerator biedt, blijft je kleding er mooi uitzien. Niet alleen ziet je kleding er nog mooi uit, maar ook kreukelvrij en zonder brandplekken. Kleding die door de Tefal Pro Express Care GV9560 is gestoomd wil je gewoon aanhebben!

Vergeleken met de Philips PerfectCare 7000 series komt de Tefal Pro Express Care GV9560 net te kort. De Tefal Pro Express Care GV9560 beschikt niet over de OptimalTemp-technologie, wat doorslaggevend was in onze beslissing om deze niet te kronen op de eerste plek. Buiten deze leveren ze bijna dezelfde kwaliteiten, maar zijn ook in dezelfde prijsklasse ingedeeld. Deze stoomgenerator is ook niet draadloos, maar heeft als nadeel een stugge kabel. Gelukkig is dit niet heel erg en werk je hier zo omheen. De Tefal Pro Express Care GV9560 is daarbij gekroond tot onze Premium Pick.
 

3
Beste In Waarde
H.Koenig Hogedruk Stoomgenerator
Eigenschappen

Kenmerken:

 • Vermogen: maximaal 2400 W
 • Capaciteit waterreservoir: 1700 ml
 • Opwarmtijd: 2,5 minuten
 • Garantie: onbekend
H.Koenig Hogedruk Stoomgenerator
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Goede prijs/kwaliteit-verhouding
  Nadelen
 • Relatief gezien een zware stoomgenerator

De H.Koenig Hogedruk Stoomapparaat V5i is een krachtige stoomreiniger met een vermogen van 2400W. Het apparaat heeft een onbeperkte autonomie dankzij de grote 1,7L tank. De stoomreiniger produceert 90 g/min aan stoom met een druk van 6 bar. De verticale stoomoptie maakt het reinigen van moeilijk bereikbare plekken eenvoudig. De roestvrijstalen zoolplaat zorgt voor een soepele glijbeurt over het oppervlak. Ook zorgt de roestvrijstalen zoolplaat zorgt ervoor dat de stoomapparaat lang meegaat. Deze stoomgenerator heeft ook nog een aantal extra speciale funcites. Zoals een antikalksysteem, extra handig, zo hoef je dit zelf niet te doen. Ook heeft dit stoomapparaat een indicatielampje, zo weet je precies wanneer het tijd is om je kleding kreukelvrij te maken.

Wat gelijk opvalt is dat de opwarmtijd bij de stoomgenerator van H.Koenig langer is dan bij de Tefal Pro Express Care. Buiten dat heeft de H.Koenig stoomgenerator geen ontlkalker en geen plastieken cilinder in de watertank. Dit maakt hem zeker niet minderwaardig, maar voor de prijs die deze stoomgenerator kost, biedt het zeker de beste kwaliteit.

4
Meest Duurzaam
Rowenta VR5020 Liberty Steam Generator
Eigenschappen

Kenmerken:

 • Vermogen: maximaal 2400 W
 • Capaciteit waterreservoir: 1700 ml
 • Opwarmtijd: 3 minuten
 • Garantie: 1 jaar
Rowenta VR5020 Liberty Steam Generator
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Goede prijs/kwaliteit-verhouding
  Nadelen
 • Stoom duurt lang om te ontsnappenGeen stoom aflever knop

De Rowenta VR5020 Liberty stoomgenerator is een veelzijdig en krachtig apparaat dat perfect is voor het strijken van alle soorten kleding. Het heeft een 2200 watt vermogen en een stoomstoot van 200 g/min, waardoor het makkelijk zelfs de meeste hardnekkige kreukels kan verwijderen. Daarnaast is het apparaat voorzien van een roestvrijstalen plaat, waardoor het makkelijk over alle soorten kleding glijdt en een mooie glans achterlaat. Het apparaat heeft ook een eco-modus, waardoor het energiezuiniger is dan andere stoomgeneratoren.

De Rowenta VR5020 is minder dan de H.Koenig Hogedruk Stoomapparaat V5i, omdat deze minder vermogen heeft. Buiten dat is de inhoud van het waterreservoir minder dan alle voorgangers. Voor mensen die vaker willen strijken is dit geen goede optie, aangezien ook deze stoomgenerator zwaar is, je zult hier eerst aan moeten wennen. In vergelijking met andere stoomgeneratoren op deze lijst is de Rowenta VR5020 Liberty trager in het opwarmen. Als je vaak de tijd neemt voor het strijken is dit natuurlijk geen probleem. Wij van de redactie hebben er verder ook geen problemen mee gehad, maar als je vaak haast hebt is het verstandig om te kijken naar een van de volgende stoomgeneratoren op deze lijst.

5
Meest Elektrisch
Polti Vaporella Express VE30.20 Steam Generator
Eigenschappen

Kenmerken:

 • Vermogen: maximaal 2200 W
 • Capaciteit waterreservoir: 1600 ml
 • Opwarmtijd: 1 minuten
 • Garantie: onbekend
Polti Vaporella Express VE30.20 Steam Generator
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Mooi ontwerpElektronische bedieningBiedt uitstekende kwaliteit voor de aanschafwaarde
  Nadelen
 • De stoom komt laat naar buiten

De Polti Vaporella Express VE30.20 High performance stoomgenerator is een stoomgenerator met een pompdruk van maximaal 8 bar. De ONE TEMPERATURE-technologie zorgt ervoor dat de stoom altijd op dezelfde temperatuur blijft, terwijl de elektronische bediening ervoor zorgt dat de stoomafgifte eenvoudig te regelen is. De stoomgenerator kan binnen 1 minuut opwarmen en heeft een stoomafgifte van 240 g/min. Ook heeft deze stoomgenerator een elektronische bediening. Het handvat heeft digitale knoppen, zodat je altijd het overzicht houdt. Zo kun je altijd zien in welke modus je aan het strijken bent en snel kan wijzigen.

De Polti Vaporella is een stoomgenerator die minder krachtig is dan de Rowenta VR5020 Liberty. Dit maakt de generator minder geschikt voor het stomen van zwaardere kledingstukken. Deze stoomgenerator stoomt wel extreem warm en kan ervoor zorgen dat je kleding binnen enkele minuten weer helemaal kreukelvrij is! Dankzij het mooie ontwerp straalt hij wel luxueuze uit. Dit is een ontwerp die meer uitstraalt dan andere. Het enige waar je op moet letten bij deze stoomgenerator is dat de stoom laat naar buiten komt, het wordt namelijk eerst opgeslagen. Al met al is de Polti Vaporella Express VE30.20 High performance stoomgenerator een stroomgenerator voor in de boeken.

6
Meest Compact
Tefal Express Compact SV7110 Stoomgenerator
Eigenschappen

Kenmerken:

 • Vermogen: maximaal 2600 W
 • Capaciteit waterreservoir: 1700 ml
 • Opwarmtijd: 2 minuten
 • Garantie: 2 jaar
Tefal Express Compact SV7110 Stoomgenerator
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Snelle opwarmtijdCompact model
  Nadelen
 • Temperatuur moet handmatig worden ingesteld

De Tefal Express Compact SV7110 Stoomgenerator is een krachtige en compacte stoomgenerator. Het waterreservoir is afneembaar en heeft een capaciteit van 1,7 liter. De stoomgenerator produceert 120 gram stoom per minuut en heeft een stoomstoot van 350 gram per minuut. De Tefal Express Compact SV7110 Stoomgenerator is een stoomgenerator die sneller opwarmt dan andere stoomgeneratoren. Het heeft ook een compact ontwerp dat minder ruimte in beslag neemt. Daarnaast is de stoomgenerator makkelijk te gebruiken en heeft het een automatische uitschakeling. Uit onze testen bleek dat deze extreem fijn was in gebruik. Hij werkt sneller dan een normaal strijkijzer dankzij de krachtige stoomprestaties. Met het extragrote waterreservoir (van wel 1,7 liter) hoef je niet om de keer water bij te vullen. Extra fijn in gebruik dus.

De Tefal Express Compact SV7110 Stoomgenerator is een veel minder krachtige stoomgenerator dan andere stoomgeneratoren. Deze stoomgenerator heeft maar een vermogen van maximaal 2600 Watt en kan dus maar een beperkt aantal stoomdruppels produceren. Daarnaast is de Tefal Express Compact SV7110 Stoomgenerator veel trager dan de Polti Vaporella Express VE30.20 High performance stoomgenerator. Dit komt doordat de Tefal Express Compact SV7110 Stoomgenerator maar een kleine boiler heeft.

7
Strijkijzer en Stoomgenerator in 1
RYER Stoomstrijkijzer met Stoomgenerator
Eigenschappen

Kenmerken:

 • Vermogen: maximaal 2250 W
 • Capaciteit waterreservoir: 1200 ml
 • Opwarmtijd: 1 minuten
 • Garantie: 1 jaar
RYER Stoomstrijkijzer met Stoomgenerator
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Keramische strijkplaatAanpasbare temperatuurAnti-drup functie
  Nadelen
 • Klein waterreservoir

De RYER stoomstrijkijzer met stoomgenerator is een krachtige en veelzijdige strijkijzer. Het ijzer heeft een keramische zoolplaat waardoor het glijdt over de stof en de stoom krachtig door de stof dringt. De stoomgenerator produceert een krachtige stoom die helpt bij het strijken van moeilijk te strijken stoffen. Tijdens ons onderzoek naar deze stroomgenerator kwamen we erachter dat deze stoomgenerator een klein waterreservoir had, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben genoten van deze stoomgenerator. In onze testen hebben we geen moeilijkheden ondervonden. De RYER Stoomstrijkijzer met Stoomgenerator is een veelzijdig apparaat dat perfect is voor het strijken van kleding. Het heeft een stoomgenerator die de stoom produceert die nodig is om de kleding te strijken. Het heeft ook een stoomkamer waarin de kleding wordt geplaatst om te strijken. Het heeft een aantal verschillende instellingen waarmee je de stoom can regelen en aanpassen aan wat je aan het strijken bent. Het heeft ook een aantal andere functies, zoals een automatische uitschakeling, een stoomregelaar en een stoomkamerbeveiliging.

De RYER Stroomstrijkijzer met Stoomgenerator staat desondanks lager op onze lijst, omdat de Polti Vaporella 535 Eco PRO betere functies hadden die ons persoonlijk meer lagen. Het hangt altijd af van persoonlijke preferenties, maar de RYER stroomstrijkijzer met stoomgenerator is zeker een goede keuze voor een ieder.

8
Meest Professioneel
Polti Vaporella 535 Eco PRO Steam Generator
Eigenschappen

Kenmerken:

 • Vermogen: maximaal 1750 W
 • Capaciteit waterreservoir: 900 ml
 • Opwarmtijd: 2 minuten
 • Garantie: 2 jaar
Polti Vaporella 535 Eco PRO Steam Generator
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Eco-modus
  Nadelen
 • Kleinste waterreservoir van deze lijst

Als we de andere van Polti Vaporella bespreken, kunnen we de Polti Vaporella 535 Eco_PRO Stoomgenerator met boiler niet vergeten. De Polti Vaporella 535 Eco_PRO Stoomgenerator met boiler is een krachtige stoomgenerator met een veiligheidsdop. De stoomgenerator heeft een vermogen van 4 bar en is geschikt voor gebruik in huishoudens met een maximum van 1750 W. De boiler is gemaakt van aluminium en heeft een inhoud van 0,9 liter. De stoomgenerator is stijvol en wit van kleur. De eco in de naam staat er niet zomaar, de eco-modus zorgt ervoor dat deze stoomgenerator extreem efficiënt en duurzaam is, daar wil je nou op besparen!

De Polti Vaporella 535 Eco_PRO Stoomgenerator met boiler, met veiligheidsdop, 4 bar, 1750 W, 0,9 l, aluminium, wit is een minder krachtige strijkijzer dan de RYER Stoomgenerator met Stoomstrijkijzer. De Polti Vaporella 535 Eco_PRO Stoomgenerator heeft een vermogen van slechts 1.750 watt, terwijl de RYER Stoomgenerator een vermogen van 2.250 watt heeft. De Polti Vaporella 535 Eco_PRO Stoomgenerator heeft ook een kleinere boiler dan de RYER Stoomgenerator. De boiler van de Polti Vaporella 535 Eco_PRO Stoomgenerator heeft een capaciteit van slechts 0,9 liter, terwijl de boiler van de RYER Stoomgenerator een capaciteit van 1,2 liter heeft.

Zaken om te overwegen

Als je op zoek bent naar een stoomgenerator, is het belangrijk om een aantal verschillende factoren in overweging te nemen voordat je een aankoop doet. In deze koopgids zullen we een aantal van deze factoren bespreken, zodat je een goede aankoop kunt doen. We willen natuurlijk dat jij het best een koopbeslissing kan nemen, zonder dat je daar later spijt van krijgt. Daar hebben we deze informatiebron voor. Zo kun jij makkelijk stoomgeneratoren vergelijken en de beste aankoop doen.

Wat is een stoomgenerator?

Een stoomgenerator is een apparaat dat stoom produceert door water te koken. Het apparaat maakt gebruik van een verwarmde coil om het water te koken en produceert daardoor stoom.

Verschillen tussen een stoomgenerator en een strijkijzer

Een stoomgenerator is een strijkijzer waarvan de stoom wordt geproduceerd door een stoomgenerator. Deze stoomgenerator produceert veel meer stoom dan een normaal strijkijzer en geeft de stoom ook op een hogere druk. Dit maakt het een geschikt apparaat om dikke kledingstukken en dekens mee te strijken. Een strijkijzer heeft geen stoomgenerator en produceert stoom door het water in de tank te verwarmen. Dit maakt het een geschikt apparaat om dunne kledingstukken mee te strijken.

Overwegingen bij de keuze van de beste stoomgenerator

De grootste voordelen van een stoomgenerator is dat het een snelle en een effectieve manier is om kleding te strijken, maar er zijn nog meer voordelen. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van een stoomgenerator:

1. Een stoomgenerator geeft je heel veel stoom. Wanneer je met een traditionele strijkijzer werkt, krijg je maar een beperkte hoeveelheid stoom. Een stoomgenerator geeft je heel veel stoom, zodat je kleding in een mum van tijd stijl kunt maken.

2. Een stoomgenerator is sneller dan een traditioneel strijkijzer. Wanneer je kleding in een stoomgenerator steekt, krijgt de kleding een heleboel stoom, waardoor de kleding sneller stijl wordt.

3. Een stoomgenerator geeft je heel veel stoom, zodat je kleding in een mum van tijd stijl kunt maken. Een stoomgenerator is sneller dan een traditioneel strijkijzer. Wanneer je kleding in een stoomgenerator steekt, krijgt de kleding een heleboel stoom, waardoor de kleding sneller stijl wordt. Een stoomgenerator maakt minder lawaai dan een traditioneel strijkijzer.

4. Een stoomgenerator is een handige manier om de kleding in een korte tijd stijl te maken. Een stoomgenerator is ook een handige manier om je kleding onderweg mee te nemen. Je hoeft niet meer te wachten tot je thuis bent om je kleding te strijken.

Er zijn nog andere zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een stoomgenerator. We hebben de belangrijkste kenmerken op een rijtje gezet, die wij in ons onderzoeksproces hebben meegenomen.

Stoomproductie

De stoomproductie is zeer belangrijk bij het aanschaffen van een stoomgenerator. Je wilt een stoomgenerator kopen die voldoende stoom produceert om uw behoeften te dekken. Als u een stoomgenerator koopt die niet genoeg stoom produceert, zult u niet in staat zijn om de taken te voltooien waarvoor u de stoomgenerator koopt.

Anti-kalk systeem

Een anti-kalk systeem is belangrijk bij het aanschaffen van een stoomgenerator. Het voorkomt dat kalkaanslag in de stoomgenerator komt en zorgt dat de stoomgenerator langer meegaat.

Temperatuurinstellingen

Bij het aanschaffen van een stoomgenerator zijn er verschillende factoren waar je op moet letten. Een belangrijk punt waar je op moet letten is de temperatuurinstelling. Het is belangrijk dat de stoomgenerator over een temperatuurregeling beschikt. Op deze manier kun je de temperatuur precies instellen op het gewenste niveau.

Capaciteit waterreservoir

Het waterreservoir van een stoomgenerator is een belangrijk onderdeel van het apparaat. Het geeft aan hoeveel water het apparaat kan opslaan en hoeveel stoom het kan produceren.

Automatische uitschakeling

Een automatische uitschakeling is belangrijk omdat de stoomgenerator automatisch uit zal schakelen wanneer het waterpeil te laag is. Dit voorkomt dat de stoomgenerator beschadigd raakt en voorkomt ook ongelukken.

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak is zeker belangrijk bij het aanschaffen van een stoomgenerator. Je wilt een stoomgenerator die gemakkelijk te gebruiken is en die je gemakkelijk kunt opbergen. Je wilt ook een stoomgenerator die u kunt aansluiten op uw bestaande elektrische aansluiting.

Veiligheid

Veiligheid staat voorop bij elk product, maar ook bij stoomgeneratoren. Stoomgeneratoren moeten veilig zijn omdat ze gebruikt worden om stoom te maken, en stoom kan gevaarlijk zijn als het niet goed wordt afgevoerd.

Extra functies

Er zijn naast deze functies ook nog extra functies die een stoomgenerator kan hebben. Naast de automatische uitschakeling kan een stoomgenerator ook een automatisch ontkalkingsprogramma hebben. Als je een model wilt aanschaffen die wat duurder is in de prijs, dan is dit een functie waar je zeker voor moet kijken. Dit bespaart je een hoop extra werk.

Hoe goed strijken met een stoomgenerator: Tips

Strijken met een stoomgenerator is niet moeilijk, maar er kunnen wel een paar foutjes gemaakt worden. Wij geven je hieronder graag wat tips die je helpen bij het strijken met een stoomgenerator. Lees ze door en ga aan de slag!

1. Zorg dat je stoomgenerator netjes is
Het is verstandig om je stoomgenerator regelmatig schoon te maken. Zeker als je een stoomgenerator gebruikt die je ook voor andere dingen gebruikt, zoals een strijkijzer of een vergiet, is het belangrijk dat je de stoomgenerator regelmatig schoonmaakt. Het kan namelijk zijn dat er viezigheid of kalkaanslag in de stoomgenerator komt. Dit kan je verwachten als je bijvoorbeeld water uit de kraan gebruikt of als je stoomgenerator niet gebruikt wordt. Het is dan ook belangrijk om je stoomgenerator regelmatig schoon te maken met een schoonmaakmiddel of met azijn.

2. Zorg dat je stoomgenerator voor het strijken helemaal droog is
Strijken met een stoomgenerator is makkelijker als je stoomgenerator helemaal droog is. Zorg er dan ook voor dat de stoomgenerator helemaal droog is voordat je gaat strijken. Als je stoomgenerator nat is, zal het strijken minder makkelijk gaan en kan het zijn dat je kleding niet mooi strak strijkt.

3. Zorg dat je stoomgenerator stevig staat
Strijken met een stoomgenerator is makkelijker als je stoomgenerator stevig staat. Zorg er dan ook voor dat je stoomgenerator stevig staat, op een stabiele ondergrond. Als je stoomgenerator niet stevig staat, kan het zijn dat je stoomgenerator omvalt of dat je stoomgenerator niet goed werkt.

4. Zorg dat je stoomgenerator niet te heet of te koud wordt
Strijken met een stoomgenerator is makkelijker als je stoomgenerator niet te heet wordt. Zorg er dan ook voor dat je stoomgenerator niet te heet wordt, want als je stoomgenerator te heet wordt, kan het zijn dat je kleding beschadigd raakt of dat je stoomgenerator niet goed werkt. Aan de andere kant moet je zorgen dat de stoomgenerator niet te koud wordt. Als je stoomgenerator te koud wordt, kan het namelijk zijn dat je kleding niet mooi strak strijkt.

5. Zorg dat je stoomgenerator de juiste stoomkracht heeft
Strijken met een stoomgenerator is makkelijker als je stoomgenerator de juiste stoomkracht heeft. Zorg er dan ook voor dat je stoomgenerator de juiste stoomkracht heeft, want als je stoomgenerator de juiste stoomkracht niet heeft, kan het zijn dat je kleding niet mooi strak strijkt.

FAQ

Past een stoomgenerator op een gewone strijkplank?

Niet alle stoomgeneratoren passen ook op een gewone strijkplank. Pas op dat je in sommige gevallen zelfs een speciale strijkplank moet aanschaffen.

Welk water moet ik gebruiken voor mijn stoomgenerator?

Je kunt elk type water gebruiken in uw stoomgenerator, maar het is aan te raden om onthard water te gebruiken. Dit voorkomt dat kalkaanslag in de stoomgenerator komt.

Hoe vaak moet een stoomgenerator worden ontkalkt?

Een stoomgenerator moet ontkalkt worden wanneer er kalkaanslag in het apparaat aanwezig is. Om dit voor te zijn, is het verstandig om de stoomgenerator ongeveer elke drie maanden te ontkalken.

Hoe kan ik een stoomgenerator ontkalken?

Elke stoomgenerator is anders en je moet altijd de instructies van de fabrikant volgen. Soms is het nodig de stoomgenerator helemaal uit elkaar te halen en alle onderdelen te wassen. Andere stoomgeneratoren hebben een binnenkant waar je een oplossing in kan gieten om te ontkalken.

Wat zijn de gevolgen van kalkvorming in een ijzeren zool?

Kalkvorming in een ijzeren zool kan de prestaties van het ijzer verminderen en het uiterlijk ervan aantasten. Kalk kan ook het materiaal beschadigen en het moeilijker maken om het ijzer te polijsten.

Ons oordeel

We hebben in deze Top 8 lijst de beste stoomgenerators onderzocht. Op de eerste plek is de Philips PerfectCare 7000 series geëindigd. Deze Philips PerfectCare 7000 geeft dankzij de OptimalTemp-technologie gegarandeerd geen brandplekken, dit was doorslaggevend in ons onderzoek.

Op de tweede plek hebben we de Premium Pick, waarbij het lastig was, maar uiteindelijk is het toch de Tefal Pro Express Care geworden. Deze dure stoomgenerator levert de beste kwaliteit, maar dankzij de hoge prijs is het toch op de tweede plek in onze ranglijst gekomen.

Als laatste, maar zeker niet de minste van de drie, is de H. Koenig Hogedruk stoomgenerator. Deze is beoordeeld tot beste in waarde. Ben je opzoek naar een goedkope maar kwalitatieve stoomgenerator? Dan is de H. Koenig Hogedruk stoomgenerator misschien wel wat voor jou.

Al met al hopen we je goed geïnformeerd te hebben over de beste stoomgeneratoren. Zodat jij een weloverwogen koopbeslissing kan maken. Neem deze belangrijke overwegingen mee in je koopproces en je zult niet spijt hebben van je aankoop.

Referenties

1.
K.B. stoomtoestellen 7 Periodieke controles en hernieuwing van de waterdrukproef
De gebruiker van een stoomgenerator is verplicht, onafhankelijk van de onderzoeken uitgevoerd in toepassing van de voorschriften van artikel 9.3., de generator periodiek te laten onderzoeken door een erkend organisme.
2.
Betere rondetijden met de strijkbout
Sneller en beter strijken. Het klinkt als een reclamekreet, maar dit was het doel van het afstudeeronderzoek van studente technische natuurkunde Sonja Voorn op het Natlab van Philips.
9,9
Totale score
Philips PerfectCare 7000 series Stoomgenerator - Keuze van de Redactie
Reacties
+Laat een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X