Hoe Kan Je Betrouwbaar en Snel Strijken zonder Strijkijzer?

12 verschillende manieren om snel en betrouwbaar jouw kleding te strijken zonder strijkijzer.
Door Gwen De Brabantse
Gwen De Brabantse
Beoordeeld door Gwen De Brabantse
Auteur
Gwen is de oprichtster van Huisinsider en heeft een passie voor koken en houdt ervan om het huishouden te doen. Als moeder van een gezin van lees meer
Feit gecontroleerd Erwin Ryuska
Erwin Ryuska
Beoordeeld door Erwin Ryuska
Expert Consultant
Erwin is een tuinier van opleiding en heeft al meer dan 25 jaar ervaring met werken in de tuin. Na verschillende jaren als vrijwilligerswerke lees meer
Geupdatet 23-08-2023
Geupdatet 23-08-2023
De redactie van huisinsider.nl is niet geassocieerd met de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren echter links naar diverse webshops die de producten leveren.

Je bent voor je werk uitgenodigd voor een belangrijke bijeenkomst en jij weet al bij voorbaat dat jij de perfecte outfit hebt liggen voor deze bijeenkomst. Jij pakt jouw outfit uit de kledingkast maar ontdekt al snel dat je kleding onder de kreukels zit. Je kan jezelf natuurlijk niet vertonen met een verkreukelende outfit maar je hebt ook geen strijkijzer in huis. Maar hoe krijg jij nu de kreukels uit jouw kleding zonder strijkijzer?

Gelukkig bieden wij jou voldoende oplossingen om de kreukels eruit te strijken zonder strijkijzer. Niet iedereen is namelijk in bezit van een strijkijzer en niet iedereen maakt dagelijks of wekelijks gebruik van een strijkijzer maar toch zijn er oplossingen om de kreukels uit jouw kleding te krijgen. En dit kun jij al doen met producten die jij wellicht thuis in bezit hebt maar nog geen weet van hebt dat dit ook gebruikt kan worden als strijken zonder strijkijzer. Ben jij benieuwd naar hoe jij dit kunt doen? Wij delen graag een aantal tips met jou!

Omgaan met kreukels

Er zijn verschillende manieren om kleren strijken zonder strijkijzer. Je kunt de kreukels namelijk al verwijderen met een zelfgemaakt product of producten die jij al in huis hebt staan. Wij hebben voor jou verschillende oplossingen voor het verwijderen van kreukels op een rijtje gezet.

Anti-kreukspray

Wie had dit gedacht? Tegenwoordig hebben wij helemaal geen strijkijzer meer nodig want er bestaat ook een anti-kreukspray! Weg met de strijkplank die je keer op keer moet opzetten of wegzetten. Je kunt een anti-kreukspray al kopen bij de supermarkt of een drogist. Na aanschaf spray je jouw wasgoed in met de anti-kreukspray en laat dit vervolgens goed drogen. Nadat dit goed is opgedroogd zul je zien dat de kreukels zijn verdwenen.

Zelfgemaakte anti-kreukspray

Heb jij geen tijd om naar de winkel te gaan? Geen nood! Wij hebben de gouden tip want je kunt ook zelf een anti-kreukelspray maken met de middelen die jij wellicht al in huis hebt staan. Wat heb je nodig voor een zelfgemaakte antikreuk-spray:

Giet in de flacon 250 milliliter water en 1 theelepel wasverzachter en schud goed. Hang jouw kledingstuk op een hanger en spray dit vervolgens in. Laat dit goed een nacht drogen en je zult zien dan de volgende dag de kreukels zijn verdwenen.

“Ik heb geen wasverzachter in huis… Is er ook een andere manier?”

Heb jij geen wasverzachter in huis maar wel schoonmaakazijn? Dan hebben wij hier een handige tip van  kun je ook een anti-kreukelspray maken doormiddel van schoonmaakazijn. En ik hoor je al denken “schoonmaakazijn stinkt toch?”. Ja schoonmaakazijn stinkt maar je hoeft je geen zorgen te maken over de geur van schoonmaakazijn, zodra dit is opgedroogd ruik je niks meer! Om een anti-kreukelspray te maken van schoonmaakazijn giet je 200 milliliter water in een flacon en voeg daarbij toe 100 milliliter schoonmaakazijn. Hang vervolgens je kledingstuk op aan een kledinghanger en spray dit goed in. Je laat je kledingstuk een nacht goed drogen en de volgende dag zijn de kreukels verdwenen maar ook de geur!

Kledingstomer

Wil jij geen strijkplank en strijkijzer in huis maar heb jij wel veel wasgoed dat gestreken moet worden? Dan is een kledingstomer ook een goed alternatief! Je kunt een kledingstomer gemakkelijk wegzetten en kopen bij diverse elektronica winkels.

Een kledingstomer is makkelijk in gebruik. Je hangt je kleding op dat gestreken moet worden aan een kleding hanger en je gaat er met je kledingstomer goed overheen. En voilà, de kreukels verdwijnen!

Stoom Alternatieven

Wil jij nu niet een product aanschaffen omdat je te weinig wasgoed hebt dat gestreken moet worden? Geen probleem! Je kunt ook op een makkelijke en zelfs goedkope manier de kreukels uit jouw wasgoed verwijderen! En dit kun je al doen met de dagelijkse bezigheden die jij doet. Zoals ze zeggen – “Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden” en zo ook met het verwijderen van kreukels uit jouw wasgoed. Lees de volgende stoom Betrouwbare bronnen Stoom - Wikipedia Stoom is in de natuurkunde verhitte waterdamp, verhit water in de gasvormige aggregatietoestand. nl.wikipedia.org alternatieven die jij kunt gebruiken zonder dat jij een product hoeft aan te schaffen.

Douche Stoom

Dagelijks spring jij onder de douche maar hoe geweldig is het als jij hier 1+1=2 van kunt maken? Tijdens het douchen ontstaat er stoom. Dit is een ideaal moment om jouw wasgoed in de badkamer te hangen terwijl jij onder de douche staat. Doormiddel van de stoom in de badkamer, zorgt dit ervoor dat de kreukels uit jouw opgehangen wasgoed verdwijnen!

Ketel of Pan Stoom

Iedereen heeft wel een ketel of een pan in huis en laat dit nou ook de oplossing bieden om kreukels te verwijderen uit jouw kleding! En met een ketel bedoelen wij natuurlijk een ouderwetse ketel die je op het gasfornuis zet maar dit kan natuurlijk ook met een pan. Je verwarmt de ketel of de pan op, op de gas fornuis. De onderkant van de ketel of de pan is net zo heet als een strijkijzer. Leg jouw kleding stuk neer en strijk de onderkant van de pan of ketel over jouw kledingstuk. Op deze wijze krijg je ook de kreukels eruit net als een strijkijzer! Ideaal toch?

Thee Stoom

Wil je plaatselijke kreukels verwijderen? Dan kan je dit doen doormiddel van de stoom van jouw thee oftewel van de waterkoker. Pas wel op dat je niet met je handen erboven gaat. Trek je kledingstuk goed strak op de plek waar de kreukel zit en hou dit boven jouw kopje thee of de waterkoker.

Droger Stoom

Vaak ontstaan er juist kreukels in je wasgoed nadat je dit in de droger hebt gehad. Maar wat als wij jou nu vertellen dat de wasdroger ook een oplossing biedt om kreukels te verwijderen? Je legt jouw kledingstuk in de wasdroger met 2 of 3 ijsblokjes en je kiest voor een kort programma van ongeveer 10 minuten. Door het smelten van de ijsblokjes ontstaat er namelijk stoom en na 10 minuten is jouw kledingstuk kreukvrij!

IJzer Alternatieven

Mocht jij nou in bezit zijn van een haarstyler of een haardroger, dan kan je dit ook goed gebruiken voor het verwijderen van de kreukels uit jouw wasgoed! Maar wees bewust dat beide producten het best gebruikt kunnen worden voor plaatselijke kreukels en niet gehele kledingstukken.

Haarstyler

Met een haarstyler kun je goed kreukels op kleinere oppervlaktes verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan kragen of mouwen of de plooien van een rok. Zorg er wel voor dat, voordat jij de stijltang gebruikt, je de stijltang wel op een lagere temperatuur zet.

Föhn

Omdat een haardroger wat compacter is kan je dit ook goed gebruiken om kreukels op kleinere oppervlaktes eruit te verwijderen. Plaats de haardroger ergens waar het vast zit zodat jij je twee handen vrij hebt. Zorg dat je de plek van de kreukel goed strak trekt en hou dit 5 tot 10 centimeter boven de föhn. Je kan de plek ook een klein beetje vochtig maken zodat de kreukel er sneller en gemakkelijker uitgaat.

Voorkomen van kreukels

Heb jij net al jouw wasgoed gestreken en wil jij voorkomen dat er kreukels in komen zodra je dit in je kas legt of hangt? Of heb jij geen wasdroger en wil jij voorkomen dat er kreukels in je wasgoed komen zodra je dit op een wasrek hangt? Dan hebben wij de beste tips voor jou!

Oprollen

Een super handige tip om jouw kleding om op te rollen. Want rol jij jouw kleding al op voordat jij dit in jouw koffer plaatst? Dan heb je misschien al gemerkt dat dit de kreukels weerhoudt! En doe jij dit niet, dan is de gouden tip om jouw kleding opgerold in de kledingkast te leggen in plaats van dat jij dit opvouwt. Met oprollen Betrouwbare bronnen Kleding oprollen - wikiHow Kleding oprollen. Als je graag wat ruimte in een koffer of lade wilt besparen, dan kun je overwegen om je kleding en andere stoffen op te rollen in plaats van ze te vouwen. nl.wikihow.com voorkom je dat er kreukels in jouw kledingstuk komen. Dus mocht je nou net de kleding hebben gestreken, rol het op en voorkom de kreukels!

Kleding op de Juiste Manier Ophangen

Heb jij geen wasdroger in bezit of hang jij jouw wasgoed liever op aan een wasrek? Dan kan dit jou al wat strijkwerk besparen met wanneer je dit goed ophangt aan de wasrek Betrouwbare bronnen Was ophangen (met afbeeldingen) - wikiHow Was ophangen. Het ophangen van kleding klinkt misschien ouderwets, maar het is de beste manier om je kleding te drogen. nl.wikihow.com .

Zorg ervoor dat de wasgoed niet te lang in de wasmachine blijft liggen maar eigenlijk er meteen uithaalt zodra de wasbeurt klaar is. Voordat je jouw wasgoed ophangt schud je de kledingstuk goed uit zodat er al weinig tot geen kreukels inzitten. Trek je kledingstukken goed strak op de wasrek zoals de mouwtjes of de broekspijpen. Spreid je kledingstukken goed over de wasrek want dit bespaart jou al een hoop kreukels! Gebruik tijdens het ophangen het liefst geen knijpers omdat dit kan leiden tot kleine kreukels maar mocht je dit wel gebruiken zorg dan dit aan het uiteinde zit van de kledingstuk.

Laatste Gedachten

Zoals je hebt gelezen is strijken zonder strijkijzer niet onmogelijk. Er zijn genoeg opties om gemakkelijk en op een goedkope manier om jouw kledingstuk kreukelvrij te krijgen! Een kledingstuk ophangen in de badkamer tijdens het douchen kost je geen extra tijd en het kost jou niets extra’s, dus waarom niet meteen uitproberen?

Referenties

1.
Stoom - Wikipedia
Stoom is in de natuurkunde verhitte waterdamp, verhit water in de gasvormige aggregatietoestand.
2.
Kleding oprollen - wikiHow
Kleding oprollen. Als je graag wat ruimte in een koffer of lade wilt besparen, dan kun je overwegen om je kleding en andere stoffen op te rollen in plaats van ze te vouwen.
3.
Was ophangen (met afbeeldingen) - wikiHow
Was ophangen. Het ophangen van kleding klinkt misschien ouderwets, maar het is de beste manier om je kleding te drogen.
Reacties
+Laat een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X