Dolce Gusto vs Nespresso

Door Gwen De Brabantse
Gwen De Brabantse
Beoordeeld door Gwen De Brabantse
Auteur
Gwen is de oprichtster van Huisinsider en heeft een passie voor koken en houdt ervan om het huishouden te doen. Als moeder van een gezin van lees meer
Feit gecontroleerd Erwin Ryuska
Erwin Ryuska
Beoordeeld door Erwin Ryuska
Expert Consultant
Erwin is een tuinier van opleiding en heeft al meer dan 25 jaar ervaring met werken in de tuin. Na verschillende jaren als vrijwilligerswerke lees meer
Geupdatet 15-08-2023
Geupdatet 15-08-2023
De redactie van huisinsider.nl is niet geassocieerd met de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren echter links naar diverse webshops die de producten leveren.

Vind jij het heerlijk om ’s ochtends wakker te worden onder een genot van een bakje koffie? Of ben jij iemand die dit op andere dagdelen drinkt maar wel geniet van een goed bakje koffie? Dan wil jij uiteraard ook een koffiezetapparaat die de lekkerste koffie voor je maakt! In dit artikel lees je de vergelijking met Dolce Gusto vs Nespresso zodat jij voor jezelf de juiste keuze kunt maken tijdens het aanschaffen van een koffiezetapparaat. Je komt te weten welk machine de beste koffie smaken heeft, de mogelijkheid met melk opschuimen, de kosten waar je aan kunt denken tijdens het aanschaffen van een apparaat en waar je de capsules kunt kopen.

Nespresso Overzicht

Je zet eenvoudig maar ook vlot een bakje koffie met een Nespresso machine en dat is met één druk op de knop al mogelijk. Zodra je de machine voor het eerst gaat gebruiken stel je in het begin in hoeveel water je gaat gebruiken per bakje koffie. Nadat dit is ingesteld kun je een cupje in de machine plaatsen en de keuze maken voor een lungo of espresso. En met één druk op de knop krijg je een heerlijke bakje koffie. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je de cup vergeet eruit te halen want deze belanden vanzelf in de uitneembare opvangbak, ideaal toch?

Dolce Gusto Overzicht

Een Dulco Gusto machine stel je handmatig in. Voor een lekker bakje koffie plaats je de cup in de cup houder en die plaats je daarna weer terug in de machine. Je stelt de hoeveelheid water die de machine gaat gebruiken in via de display. Zodra je bakje koffie klaar is, dien je zelf het cupje uit de cup houder halen en dit weg te gooien in de prullenbak. Daarnaast heeft de Dulco Gusto een hendel waarmee je met gemak overschakelt van warm naar koud water. Heerlijk voor in de zomer als je trek hebt in een ijskoffie!

Belangrijkste Verschillen Tussen Nespresso en Dolce Gusto

Het verschil tussen Nespresso Betrouwbare bronnen Nespresso - Wikipedia Nespresso is lang houdbare gemalen koffie in een kleine aluminium capsule. nl.wikipedia.org en Dolce Gusto zijn voornamelijk de verkrijgbare smaken. Zo heeft Nespresso meer exclusievere en intensere smaken dan wat de Dolce Gusto biedt. Echter zijn er voor de Nespresso apparaten minder smaken op de markt dan de Dolce Gusto. En met de Dolce Gusto kun je ook warme chocolademelk of thee maken of lekkere ijskoffies voor in de zomer.

Als je gaat voor de uiterlijk van een koffiezetapparaat dan heeft de Nespresso machine een professionele uitstraling in vergelijking met de Dolce Gusto machine. Een Dolce Gusto machine heeft meer een speelser uitstraling. Beide machines heb je in verschillende kleuren beschikbaar. En beide machines zijn ook makkelijk bedienbaar. Alhoewel de Nespresso machine een grotere water reservoir heeft dan de Dolce Gusto wat betekent dat je de water reservoir iets minder vaak hoeft bij te vullen dan de water reservoir van de Dulce Gusto machine.

Beide koffiezetapparaten kun je makkelijk vinden in de winkels of online alleen dit geldt niet voor de cups van een Nespresso apparaat. De cups van een Dulco Gusto zijn verkrijgbaar in supermarkten terwijl de cups van Nespresso enkel te koop zijn in een Nespresso winkel of op een online webwinkel.

Koffie Smaak

Als je een echte koffie liefhebber bent en heerlijk wilt genieten van intense en authentieke smaken, dan is de Nespresso voor jou een ideaal apparaat. De koffie van Dolce Gusto Betrouwbare bronnen Dolce gusto - frwiki.wiki Dolce Gusto est une marque de machines expresso et de capsules de café et diverses boissons appartenant à Nestlé. nl.frwiki.wiki is minder intens van smaak maar biedt wel de mogelijkheid voor een kopje thee of chocolademelk. Als je naar de supermarkt gaat kun je alvast bekijken welke soorten koffie cups er zijn en je zult zien dat er veel verschillende smaken worden aangeboden in de supermarkt die je kunt gebruiken voor je Dolce Gusto machine.

Gebruikte Capsules

Bij een Nespresso apparaat belanden de gebruikte capsules Betrouwbare bronnen Koffiecapsule - Wikipedia Een koffiecapsule is een kleine container uit aluminium of hard plastic, met lang houdbare gemalen koffie. nl.wikipedia.org automatisch in de uitneembare opvangbank en dien je met de tijd te legen. Bij de Dolce Gusto dien je dit zelf handmatig te verwijderen uit de cup houder en weg te gooien in de prullenbak. Echter maakt het niet zoveel uit of je bij de één dit meteen handmatig moet verwijderen en bij de andere na enige tijd de opvangbak moet legen, want hoe dan ook moeten de cupjes weggegooid worden in de afvalbak.

Nespresso Cups

Je kunt met een Nespresso cup een bakje espresso, ristretto Betrouwbare bronnen Ristretto - Wikipedia Een ristretto is een kleine, sterke kop koffie van 15 à 20 ml. De hoeveelheid is daarmee ongeveer één à twee slokken. Het woord ristretto betekent beperkt in het Italiaans. nl.wikipedia.org of een lungo koffie zetten. Nespresso heeft diverse smaken en dit kun je kopen bij een Nespresso winkel of online op een webshop. Een kopje koffie is ongeveer €0,43 per kopje. Nespresso staat bekend om zijn intense koffie smaken en omdat zij daar in zijn gespecialiseerd hebben zij iets minder smaken ter beschikking dan de Dulco Gusto cups. Maar voor de rijke, intense en authentieke smaken zit je bij Nespresso goed en kan je gegarandeerd genieten van een echte heerlijke bakje koffie. Als je alvorens wilt kijken welke smaken de Nespresso machine heeft in cups dan zou je eventueel bij een Nespresso winkel naar binnen kunnen lopen om te kijken welke diverse smaken zij in koffie hebben. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je dit uiteraard ook bekijken in de online webwinkel van Nespresso of andere webwinkels die de cups aanbieden.

Dolce Gusto Cups

Je hebt veel diverse smaken beschikbaar voor een Dulco Gusto apparaat. Je hebt niet alleen koffie smaken maar zo biedt de Dulco Gusto cups ook chocolademelk. Ook kan je heerlijke latte macchiato, cappuccino of een chai tea latte krijgen met de Dulco Gusto apparaat. De cups kun je kopen in de supermarkt en een kopje koffie kost je ongeveer €0,33 per gezette kopje. Ben jij gek op koffie maar vind jij het ook eens lekker om met de koude dagen te genieten van een bakje chocomelk? En wil je dit ook kunnen zetten met een koffiezetapparaat? Dan is de Dolce Gusto met de hoeveelheid verschillende soorten smaken, een ideaal product voor jou.

Drink Opties

Er zijn verschillende drink opties voor een Nespresso apparaat of een Dulco Gusto apparaat. De één heeft meer drink opties dan de andere. Het is maar net wat jij belangrijk vindt aan een machine en waar jij je keuze op gaat baseren. Wij leggen jou graag uit welke drink opties er zijn voor de Nespresso machine en voor de Dulco Gusto machine.

Nespresso

Een Nespresso machine heeft meer dan 30 originele varianten in koffie cups met een intense smaak. Nespresso staat er om bekend dat zij gespecialiseerd zijn in intense koffie smaken en je hebt ook de mogelijkheid om middels een geïntegreerde melk schuimer heerlijke cappuccino of latte macchiato te zetten. Dat is nog eens heerlijk genieten!

Dolce Gusto

Met een Dolce Gusto heb je veel verschillende drink opties omdat je niet alleen warme drankjes kunt krijgen maar ook koude drankjes. Met meer dan 40 verschillende varianten in koffie cups kan je met gemak al een lekkere bakje warme chocolademelk zetten maar ook biedt de Dolce Gusto de mogelijkheid om thee te zetten. En met een melk cup kan je ook melkschuim krijgen waardoor je een heerlijk bakje cappuccino of latte macchiato kunt zetten. Heb je liever een karamel smaakje? Dan kan je ook een koffie cup kopen met een karamel smaak.

Melk Opschuimen

Drink jij graag jouw koffie met melk en vind jij het heerlijk als je de melk ook nog eens kunt opschuimen? Dan zijn beide apparaten zowel Nespresso als de Dulco Gusto hier geschikt voor en bieden beide apparaten de mogelijkheid om koffie te zetten met melk schuim. Echter werkt het bij beide wel op een andere manier. Zo heeft de één een geïntegreerde melkschuimer waar je vers melk in kunt doen en de ander bied de mogelijkheid om vanuit een cup melkschuim te krijgen.

Nespresso

Je kunt met een Nespresso machine een heerlijk bakje cappucino of latte macchiato zetten en dit kan met verse melk. Er zijn van Nespresso diverse cappuccino machines beschikbaar waar jij een keuze uit kunt maken. Als jij een echte fan bent van cappuccino of latte macchiato dan kun je het best tijdens je zoektocht hier op selecteren. Nespresso biedt dan een melkopschuimer die dan automatisch de melk voor jou gaat opschuimen. Met gemak kan je de Nespresso machine met een geïntegreerd melkreservoir gebruiken want met één druk op de knop zet je een heerlijke bakje cappuccino of een bakje latte macchiato.

Dolce Gusto

Als je kiest voor een Dolce Gusto dan kun je een bakje cappuccino zetten door middel van speciale melk cups. Je plaatst eerst een melk cup in de Dulco Gusto en omdat in een melk cup melkpoeder zit dan wordt er doormiddel van hete water dit omgezet in melkschuim. Zodra je eenmaal melkschuim hebt in je bakje koffie dan kun je kiezen voor een andere koffie cup. Je plaatst dan opnieuw een koffie cup in de Dulco Gusto en zet jouw bakje met melkschuim daar onder. Je kunt op deze manieren heerlijke bakjes koffie zetten, bijvoorbeeld een karamel macchiato of een latte macchiato. Het is maar net wat jij lekker vindt!

Prijs

Er zit een verschil in de prijs tussen de Nespresso apparaat en de Dulco Gusto. Een Nespresso apparaat is meer gespecialiseerd in de intense koffie smaken en daar is de prijs ook naar. Heb je liever een betaalbare variant maar ook genoeg diversiteit in smaken van de koffie? Dan is de Dolce Gusto een betere optie voor jou. Je leest hier verder aan welke kosten je ongeveer kunt denken wanneer je een Nespresso machine of een Dolce Gusto machine gaat aanschaffen. Let op dat de prijzen zeer variërend zijn per merk en per model die je kunt uitkiezen van de Dulce Gusto of Nespresse machine.

Nespresso

Je hebt voor een Nespresso machine vol automatische machines te koop maar daar betaal je honderden euro’s voor tot wel 1500 euro. Gemiddeld betaal je voor een Nespresso vol automatische machine 750 euro maar je hebt ze ook vanaf 300 euro. Als je niet een vol automatische machine wilt aanschaffen van Nespresso dan heb je al machine beschikbaar tussen de 80 en 100 euro. Het is maar net wat jouw wensen zijn voor een Nespresso machine en daar kun je de keuze op baseren.

Dolce Gusto

Een Dolce Gusto machine is een stuk voordeliger dan een Nespresso machine. Wil je een Dulce Gusto machine aanschaffen dan mag je denken aan een gemiddelde prijs van rond de 100 euro. Maar je kunt al een Dulce Gusto machine vinden vanaf 50 euro. Zowel voor de Nespresso als voor de Dolce Gusto machine dien je koffie cups aan te schaffen. In de prijs van de aanschaf van koffie cups zit niet een heel groot verschil.

Er zit een aardig verschil met de Dolce Gusto vs Nespresso en dit zit hem in de smaak van de koffie, de opties die je hebt met een machine, of het een geïntegreerde melk schuimer heeft en in de prijs. Het is afhankelijk van jouw budget en wat jouw wensen zijn waar jij je keuze op gaat baseren. Vind jij een goed intense smaak belangrijk en heb jij liever een eenmalige grote uitgave met de garantie dat je van heerlijke intense koffie kunt genieten? Dan kan je het best kiezen voor een Nespresso machine. Maar wil je graag ook een ijskoffie kunnen zetten of een warme chocolademelk en niet zoveel geld uit geven? Dan is een Dulce Gusto voor jou een goede keuze.

Laatste Gedachte

Wij hebben ons best gedaan om zo uitgebreid mogelijk te vertellen wat de verschillen zijn tussen de Nespresso en de Dulco Gusto. Hopelijk kan jij nu de juiste keuze voor jezelf maken en een koffiezetapparaat kiezen wat het best bij jouw wensen past en gaan genieten van een heerlijke bakje koffie.

Referenties

1.
Nespresso - Wikipedia
Nespresso is lang houdbare gemalen koffie in een kleine aluminium capsule.
2.
Dolce gusto - frwiki.wiki
Dolce Gusto est une marque de machines expresso et de capsules de café et diverses boissons appartenant à Nestlé.
3.
Koffiecapsule - Wikipedia
Een koffiecapsule is een kleine container uit aluminium of hard plastic, met lang houdbare gemalen koffie.
4.
Ristretto - Wikipedia
Een ristretto is een kleine, sterke kop koffie van 15 à 20 ml. De hoeveelheid is daarmee ongeveer één à twee slokken. Het woord ristretto betekent beperkt in het Italiaans.
Reacties
+Laat een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X