8 Tips Om Het Haar Van Je Hond Van De Bank Te Verwijderen

Hondenhaar over je bank is vervelend om mee om te gaan. Maar met alle praktische tips hieronder ben je gered.
Door Gwen De Brabantse
Gwen De Brabantse
Beoordeeld door Gwen De Brabantse
Auteur
Gwen is de oprichtster van Huisinsider en heeft een passie voor koken en houdt ervan om het huishouden te doen. Als moeder van een gezin van lees meer
Feit gecontroleerd Erwin Ryuska
Erwin Ryuska
Beoordeeld door Erwin Ryuska
Expert Consultant
Erwin is een tuinier van opleiding en heeft al meer dan 25 jaar ervaring met werken in de tuin. Na verschillende jaren als vrijwilligerswerke lees meer
Geupdatet 11-08-2023
Geupdatet 11-08-2023
De redactie van huisinsider.nl is niet geassocieerd met de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren echter links naar diverse webshops die de producten leveren.

Heb jij ook een lieve viervoeter in huis die lekker op de bank kruipt om te knuffelen of te liggen? Dan weet je waarschijnlijk als niemand anders hoe lastig en irritant het soms is om alle losgevallen haren te verwijderen van de bank. Maak je maar geen zorgen, in dit artikel geven we je acht handige tips waarmee je die haren van de bank verwijdert. Nooit meer je tijd verspillen aan eindeloos stofzuigen of plakkerige rollers, maar gewoon genieten van een haarvrije bank!

8 Tips voor het ontharen van honden

Er zijn verschillende redenen waarom het meestal verstandig is om hondenhaar van de bank te verwijderen. Ten eerste kan hondenhaar allergische reacties veroorzaken Betrouwbare bronnen Allergische conjunctivitis Allergische conjunctivitis is een ontsteking van het oog – bindvlies als een reactie op allergenen. link.springer.com bij jezelf of bij je gasten. Ook kan het na verloop van tijd onaangename geuren veroorzaken en de uitstraling van de bank verminderen. De bekleding van de bank kan er ook niet altijd tegen, omdat de hondenhaar vlekken kan veroorzaken die weer een broedplaats bieden voor bacteriën. Het regelmatig verwijderen van hondenhaar kan je dus helpen om je huis schoner en gezonder te houden.

Naast je bank is het ook slim om je woning in het algemeen gereinigd te houden, dus lees zeker onze tips over hoe vaak je moet stofzuigen in huis.

1. Pas je meubilair erop aan

Allereerst kun je je meubilair erop aanpassen. Zo kun je kiezen voor stoffen die gemakkelijk te reinigen zijn en niet veel hondenharen opnemen. Vermijd daarbij stoffen als fluweel of velours, omdat deze juist het hondenhaar en eigen haren vasthouden. Als je de juiste stoffen kiest, kun je makkelijk de haren van stoffen bank verwijderen. Ook kun je ervoor kiezen om afneembare hoezen op banken of stoelen te nemen, die je net als een kleed in de auto kunt gebruiken. Deze zijn eenvoudig te reinigen, dus je kunt je hond hier gerust los op laten. Als je geen aparte stoffen wilt kopen, heb je ook de keuze om een speciale kleur aan te schaffen. Zo kun je kiezen voor donkere kleuren zoals zwart of donkerblauw, om hondenharen minder zichtbaar te maken.

Als je niet alleen dierenhaar van je bank wilt verwijderen, maar hem ook dieper wilt reinigen, kunt je onze gids lezen over je bank reinigen met een stoomreiniger.

2. Een goede stofzuiger

Naast het op maat maken van meubels kun je ervoor kiezen om een ​​goede stofzuiger te kopen. Deze kan namelijk op verschillende manieren bijdragen aan het verminderen van hondenharen in je woning. Door de sterke zuigkracht die een goede stofzuiger heeft, kan een stofzuiger haren die op het tapijt, meubels en andere oppervlakken zijn achtergebleven gemakkelijk opzuigen. Daarnaast hebben sommige stofzuigers speciale filters die de lucht reinigen tijdens het stofzuigen. Een groot probleem bij het stofzuigen van hondenharen is dat de haren soms weer terecht komen in de lucht, waardoor je ze uiteindelijk niet stof gezogen hebt. Dit kan voor aardig wat irritatie zorgen, zorg er dus voor dat je de juiste stofzuiger koopt.

Een goede stofzuiger is de Dyson V15 Detect Absolute, die met zijn gemotoriseerde combizuigmond de zuigkracht automatisch aan het vloertype aanpast voor een constante zuigkracht. Hierdoor verdwijnen alle hondenharen en zal je er geen last meer van hebben.

3. Speciale borstel

Ook kan een speciale borstel bijdragen aan het verminderen van hondenharen. Dit door de haren effectief te verwijderen van de vacht van je vriendelijke viervoeter. Deze speciale borstels zijn ontworpen om overtollige haren uit de vacht van een hond te verwijderen. Zo heb je bijvoorbeeld de Hoogwaardige 2-Zijdige Hondenborstel van Woodoro, die naast het verwijderen van de overtollige haren van elke soort hond, ook klitten verwijderd Betrouwbare bronnen Honden brengen anti-vlooi- en tekenmiddelen over naar het milieu 18-JAN-2023 – Hondeneigenaren beschermen hun dieren tegen vlooien en teken met vlooienbanden, druppels of tabletten. Deze diergeneesmiddelen bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, zoals imidacloprid en fipronil. Onderzoekers hebben ontdekt dat deze stoffen via honden in de directe omgeving terechtkomen en een risico vormen voor het milieu. www.naturetoday.com . Zo heb je bij wijze van spreken dus twee vliegen in een klap geslagen. Zo komen de haren überhaupt niet op je bank en hoef je je daar dus geen druk over te maken. En stel nou dat deze haren het toch hebben bereikt, kun je met deze speciale borstel haren verwijderen van de bank.

4. Lijmrollen

Een andere optie om hondenharen van je bank te verwijderen, is een lijmrol. Door de plakkerige kant van de lijmrol over het oppervlak van de bank te rollen, verwijder je automatisch hondenharen. Deze kleverige laag trekt namelijk de losse hondenharen aan en zorgt ervoor dat deze blijven kleven aan de rol. Als je deze handeling blijft herhalen, kun je alle hondenharen van het oppervlakte verwijderen. Sommige lijmrollen zijn daarentegen niet geschikt voor het gebruik op stoffen banken, let daar dus wel op. Schaf daarom wel de juiste lijmrollen aan, om ervoor te zorgen dat je deze niet beschadigd.

5. Een ruitenwisser

Je zou het misschien niet denken, maar ook een ruitenwisser kan hondenharen van de bank oplossen. Door de harde rubberen rand van de ruitenwisser over het oppervlak van de bank te trekken, kun je hondenharen los maken. Daarna kun je deze opvegen met een plakroller, lijmroller of een stofzuiger. Sterker nog, de rubberen rand van de reiniger zorgt ervoor dat stof of haren zich niet kunnen ophopen, waardoor deze eenvoudig te verwijderen is. Je moet echter voorzichtig zijn, want te veel kracht gebruiken kan de bank beschadigen.

Om je huis schoon te houden en te voorkomen dat haren van huisdieren zich door het huis verspreiden, kun je een dweilrobot gebruiken. Lees ons onderzoek over de beste dweilrobotten en laat je inspireren.

6. Schoonmaakhandschoenen

Wist je dat schoonmaakhandschoenen statische elektriciteit kunnen opwekken? Dan weet je dat nu. Door schoonmaakhandschoenen te dragen, kun je hondenharen aantrekken en losse haren verwijderen van de bank. Ook kun je eerst met een vochtige doek de lastige haren verwijderen, en daarna de handschoenen gebruiken om de resterende haren te verzamelen.

7. Tape

Er zijn verschillende soorten plakmiddelen die je kunnen helpen bij het verwijderen van hondenharen van je bank. Zo kan ieder plakband, duct tape of een speciale tape roller helpen bij het verzamelen van hondenharen. Door een soort plakband om je hand te wikkelen, met de kleverige zijde naar buiten gericht, kun je rustig op de bank deppen om hondenharen te verwijderen. Bij een speciale tape roller kun je gewoon over de bank rollen.

8. Je vriendelijke viervoeter borstelen

Ook kun je ervoor kiezen om voordat de hondenharen op je bank belanden, een stap te ondernemen. Dit is heel simpel: je hond regelmatig borstelen. Zo kun je overtollig haar verwijderen, voordat het zich op je bank nestelt. Op deze manier verminder je de hoeveelheid hondenharen die op je bank kunnen belanden, wat uiteindelijk jou weer minder tijd kost. Naast het verminderen van de hoeveelheid haren op je bank, kan het ook de glans en gezondheid van de vacht verbeteren Betrouwbare bronnen Puppy`s Voor Dummies De eerste borstel moet een bor- stel met zacht haar zijn ; geen pinnen want
die kunnen de zachte puppyhuid beschadigen.
books.google.com
, waardoor je er in de toekomst nog minder last van hebt.

Ons oordeel

Hondenhaar kan op verschillende manieren van je bank worden verwijderd. Ook is het slim om je bank periodiek te reinigen om niet alleen hondenharen te verwijderen, maar ook andere viezigheden. Gezien het feit dat honden nu eenmaal niet vanzelfsprekend hun haren verminderen, is het ook van belang om jouw viervoeter regelmatig te borstelen. Geloof ons, dit zal niet alleen jouw huis schoon houden, maar ook jouw huisdier zal gelukkig en gezond zijn. Werkt het niet? Dan kan je er altijd nog voor kiezen om een aparte hoes of kleed te kopen, waar de hond kan liggen. Al met al hopen we je met onze tips geholpen te kunnen hebben, over hoe je hondenharen kan verwijderen van een bank.

Referenties

1.
Allergische conjunctivitis
Allergische conjunctivitis is een ontsteking van het oog – bindvlies als een reactie op allergenen.
2.
Honden brengen anti-vlooi- en tekenmiddelen over naar het milieu
18-JAN-2023 – Hondeneigenaren beschermen hun dieren tegen vlooien en teken met vlooienbanden, druppels of tabletten. Deze diergeneesmiddelen bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, zoals imidacloprid en fipronil. Onderzoekers hebben ontdekt dat deze stoffen via honden in de directe omgeving terechtkomen en een risico vormen voor het milieu.
3.
Puppy`s Voor Dummies
De eerste borstel moet een bor- stel met zacht haar zijn ; geen pinnen want
die kunnen de zachte puppyhuid beschadigen.
Reacties
+Laat een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X