Je Bank Schoonmaken met Baking Soda: Makkelijk te Volgen Stappen en Tips

Stapsgewijze instructies voor het reinigen van je bank met baking soda.
Door Gwen De Brabantse
Gwen De Brabantse
Beoordeeld door Gwen De Brabantse
Auteur
Gwen is de oprichtster van Huisinsider en heeft een passie voor koken en houdt ervan om het huishouden te doen. Als moeder van een gezin van lees meer
Feit gecontroleerd Erwin Ryuska
Erwin Ryuska
Beoordeeld door Erwin Ryuska
Expert Consultant
Erwin is een tuinier van opleiding en heeft al meer dan 25 jaar ervaring met werken in de tuin. Na verschillende jaren als vrijwilligerswerke lees meer
Geupdatet 12-09-2023
Geupdatet 12-09-2023
De redactie van huisinsider.nl is niet geassocieerd met de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren echter links naar diverse webshops die de producten leveren.

Wil jij je bank schoonmaken met soda? Dat is een uitstekend idee. Je kunt je bank veilig schoonmaken met enkel baking soda (ofwel zuiveringszout). Baking soda is een populaire en natuurlijke reiniger. Bovendien is zuiveringszout een geurverdrijver die ervoor zorgt dat je textiele of leren bank fris en schoon blijft door vlekken en geurtjes te verwijderen. Het gebruik van zuiveringszout bevat geen toevoegingen die je bank, je huid of het milieu kunnen beschadigen. Genoeg redenen om te kiezen voor baking soda in plaats van harde chemicaliën.

Wat Is Baking Soda — ofwel Zuiveringszout — Precies?

Baking soda/zuiveringszout (technisch bekend als natriumbicarbonaat) lijkt sterk op de verbinding die bekend staat als ‘wassoda’ (natriumcarbonaat) en kan dezelfde functie hebben. Het is een zeer mild alkalisch poeder dat de pH-waarden enigszins verhoogt wanneer het wordt gemengd met water. Het is ook een mild antisepticum dat de groei van bacteriën tegengaat. Daardoor is soda een geweldige geurverdrijver. Ook werkt zuiveringszout als een natuurlijke (was)verzachter en is het een zachter alternatief voor chemische schoonmaakmiddelen.

Je bank Schoonmaken met Soda, Hoe Doe Je Dat?

Je bank schoonmaken met soda is werkelijk een fluitje van een cent. Het strooien van zuiveringszout over de hele bank helpt om geurtjes te verwijderen en vlekken verder los te maken. Laat die hardnekkige vlekken je humeur niet bederven, want als je dit eenvoudige proces volgt, is je bank binnen een mum van tijd schoon en fris! Je bent niet de enige die gebruik wil maken van dit wondermiddel om jouw meubelen een opfrisbeurt te geven met behulp van baking soda. Zo heeft RTL-nieuws een artikel gewijd aan de wondere krachten van baking soda Betrouwbare bronnen Dit kun je allemaal schoonmaken met baking soda | RTL Nieuws Baking Soda, je kent het vast om mee te bakken of om in gerechten te verwerken. Maar wist je dat je er ook heel goed mee kunt schoonmaken?! Het is een stuk minder extreem dan kristalsoda en net zo effectief. Zamarra heeft drie goede tips voor je. www.rtlnieuws.nl .

Stoffen Bank Schoonmaken met Baking Soda – Wat Heb Je Nodig & Stappenplan

Voor de meest simpele behandeling gebruik je enkel baking soda. Het is heel simpel: bestrooi de gehele bank met zuiveringszout en laat het minstens 20 minuten intrekken. Je kunt de soda maximaal een uur laten liggen. Stofzuig de bank met een opzetborstel om de baking soda te verwijderen. Deze BLACK+DECKER handstofzuiger is volgens onze lezers een uitstekende keuze vanwege zijn flexibiliteit en zuigkracht. Maak eventueel een baking soda-mengsel om eventuele resterende vlekken aan te pakken.

Een Leren Bank Schoonmaken met Soda

Zuiveringszout/baking soda is ook bijzonder nuttig voor het verwijderen van vlekken en geuren van vele soorten leeroppervlakken, waaronder zelfs suède. Baking soda is een geweldige geurverdrijver.

Een ander voordeel van het gebruik van zuiveringszout op leer is dat het kan helpen om vlekken te verwijderen.

Dit kunnen allerlei soorten vlekken zijn, zoals morsen, ongelukjes met huisdieren of natuurlijke veroudering in de loop van de tijd waarbij je leren bank er vlekkerig uitziet.

Stappen:

Hardnekkige Vlekken Schoonmaken met Baking Soda

Je kunt ook een zelfgemaakte zuiveringszoutoplossing gebruiken voor hardnekkige of diepe vlekken: meng gelijke delen zuiveringszout en water in een kom. Je kunt een beetje schoonmaakazijn toevoegen. Let op: gebruik slechts een klein beetje azijn. Breng het mengsel aan op de vlekkerige bank. Laat het baking soda-mengsel 15 tot 20 minuten intrekken. Zodra het zuiveringszout de vlek volledig heeft opgenomen, zuig je deze op met een opzetborstel. Je kunt er ook voor kiezen om de soda te verwijderen met behulp van een stoomreiniger. Beschik je niet over zo’n apparaat? Dan zou je kunnen overwegen er een te kopen. Wij schreven een artikel over de beste stoomreinigers die je op dit moment kunt kopen.

Overige Functies Baking Soda

Wanneer je baking soda van de zuiverste kwaliteit koopt — zoals deze emmer zuiveringszout van het merk Soyla, aangeraden door onze lezers — kun je deze gebruiken voor eindeloos veel doeleinden, zoals:

Het internet barst met artikelen over de wondere krachten van baking soda. Zoals je kunt lezen zijn er talloze doeleinden Betrouwbare bronnen MILIEUVRIENDELIJK SCHOONMAKEN MET BAKING SODA: EEN WONDERMIDDEL! Met baking soda kunt je koekjes bakken, maar je kunt er ook veel schoonmaakklussen mee klaren. Het maakt aangekoekte pannen weer schoon, verwijderd kalkaanslag van kranen en wasbakken, je kunt er stickers mee verwijderen die je met geen mogelijkheid van oppervlakken krijgt, het haalt zelfs vieze geurtjes uit kleding, ontstopt een verstopte gootsteen en maakt witte gympen weer écht wit. www.thegreenlist.nl voor dit milieuvriendelijke goedje te bedenken. Doe er je voordeel mee!

Laatste Gedachten

Zoals je hebt kunnen lezen: je bank reinigen met soda is werkelijk een fluitje van een cent. Als je wat zuiveringszout over je stoffen of leren bank besprenkelt, zorg je ervoor dat nare geurtjes zullen verdwijnen, de bank er frisser uitziet en je kunt er zelfs vlekken mee verwijderen. Je bank schoonmaken met soda doe je simpelweg door wat baking soda over de bankoppervlakte te strooien. Het reinigingszout kan nu zijn werk doen. Zodra de soda de onaangename stofjes heeft geabsorbeerd kun je je bank stofzuigen zodat hij er weer fris uitziet. Bedankt voor het lezen van dit artikel en we zien je graag snel terug!

Referenties

1.
Dit kun je allemaal schoonmaken met baking soda | RTL Nieuws
Baking Soda, je kent het vast om mee te bakken of om in gerechten te verwerken. Maar wist je dat je er ook heel goed mee kunt schoonmaken?! Het is een stuk minder extreem dan kristalsoda en net zo effectief. Zamarra heeft drie goede tips voor je.
2.
HOE SCHOON TE MAKEN MET ZUIVERINGSZOUT - ORGANISEREN EN OPRUIMEN
Benieuwd hoe u zuiveringszout optimaal kunt benutten in uw huis? Hier leest u hoe u veilig en effectief schoonmaakt met het pantry-nietje.
3.
MILIEUVRIENDELIJK SCHOONMAKEN MET BAKING SODA: EEN WONDERMIDDEL!
Met baking soda kunt je koekjes bakken, maar je kunt er ook veel schoonmaakklussen mee klaren. Het maakt aangekoekte pannen weer schoon, verwijderd kalkaanslag van kranen en wasbakken, je kunt er stickers mee verwijderen die je met geen mogelijkheid van oppervlakken krijgt, het haalt zelfs vieze geurtjes uit kleding, ontstopt een verstopte gootsteen en maakt witte gympen weer écht wit.
Reacties
+Laat een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X