Philips Lumea
Philips Lumea
97,3
Rangschikking van de redactie
4,4
Gebruikers Rangschikking

Philips Lumea Review: Pronk met je Perfecte Huid

Door Gwen De Brabantse
Gwen De Brabantse
Beoordeeld door Gwen De Brabantse
Auteur
Gwen is de oprichtster van Huisinsider en heeft een passie voor koken en houdt ervan om het huishouden te doen. Als moeder van een gezin van lees meer
Feit gecontroleerd Erwin Ryuska
Erwin Ryuska
Beoordeeld door Erwin Ryuska
Expert Consultant
Erwin is een tuinier van opleiding en heeft al meer dan 25 jaar ervaring met werken in de tuin. Na verschillende jaren als vrijwilligerswerke lees meer
Geupdatet 06-09-2023
Geupdatet 06-09-2023
De redactie van huisinsider.nl is niet geassocieerd met de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren echter links naar diverse webshops die de producten leveren.
97,3
Rangschikking van de redactie
4,4
Gebruikers Rangschikking
97,3
Rangschikking van de redactie
4,4
Gebruikers Rangschikking
Ideaal voor:
 • Punt 1: Succesvolle, langdurige resultaten.
 • Punt 2: Perfect voor gezichtsontharing.
 • Punt 3: Geschikt voor moeiteloos ontharen.
 • Punt 4: Draadloos ontharen.
Hoodeigenschappen:
 • Punt 1: Inclusief 4 opzetstukken: lichaam, gezicht, oksels en bikinilijn.
 • Punt 2: Inclusief IPL-technologie.
 • Punt 3: Gratis app voor een extra begeleiding bij de behandelingen.

Ben jij op zoek naar het ultieme product om je armen, benen en zelfs je gezicht succesvol te ontharen? Deze Philips Lumea review is geheel gewijd aan dit product. We bespreken onze ervaringen en de voordelen en nadelen van de zeer populaire Philips Lumea.

Dankzij onze uitgebreide blog duik je dieper in de wereld van Philips Lumea ontharen. Hier leer je alles over de technologie en lees je handige tips & tricks voor het behalen van de beste resultaten. Laten we bij het begin beginnen.

Specificaties

Aantal flitsen 450000
Duur van de puls in ms 2.5
Flitsinterval 3.5
Maximale schermformaat 4.1 cm²
Operatie duur 15 minuut
Behandelcyclus Twee-wekelijks de eerste 1-2 maanden, daarna elke 1-2 maanden
Meegeleverde accessoires Opzetstuk voor gevoeilige zones | Opzetstuk voor gezicht | Opzetstuk voor oksels | Reisetui | Opzetstuk voor normale huid

Algehele Prestaties

Dit product zal je helpen om tot 85% haarvermindering te krijgen na slechts drie sessies. Bovendien kun je de behandelingen gemakkelijk toevoegen aan je huidige huidverzorgingsroutine. De resultaten van dit apparaat zijn zeer verbluffend: tot wel zes maanden haarvrij! Hoe dit kan? Dankzij de IPL-technologie.

IPL staat voor ‘Intense Pulsed Light’. Dankzij de lichtpulsen die naar de haarwortel worden gestuurd stimuleert het de haarzakjes om naar een soort rustfase te gaan. Als gevolg hiervan neemt de haargroei geleidelijk af. Anders dan bij scheren of waxen zul je dus merken dat je lichaam langzaam gladder blijft dankzij de IPL-technologie.

Het is geweldig om thuis dit soort schoonheidsbehandelingen te kunnen nabootsen. Vroeger diende je naar de schoonheidskliniek te gaan en was je veel geld en tijd kwijt per behandeling. Tegenwoordig kun je ook thuis aan de slag. De aanschaf van het apparaat mag dan wel even pijn doen in de portemonnee maar het is een investering. Let wel op dat de kracht van de Philips Lumea niet kan tippen aan de kracht van de grote, duurdere varianten die de meeste schoonheidsklinieken gebruiken.

IPL-techniek

De technologie maakt gebruik van warm zacht licht om het haar in een soort rustfase te brengen. Het licht wordt naar het haarzakje gestuurd waardoor de wortel in een soort rustfase komt. Vervolgens wordt het haartje in de wortel losgelaten. Door herhaling van de behandeling neemt het haar dat terug groeit geleidelijk af en wordt jouw huid prachtig haarvrij en voelbaar glad. Philips Lumea is klinisch getest en ontwikkeld in samenwerking met dermatologen voor een eenvoudige, effectieve en aangename behandeling, zelfs op gevoelige plekken, allemaal vanuit je eigen huis.

Hoe werkt Philips Lumea IPL?

Laten we het eerst hebben over de voorzorg die je kunt treffen voor de beste resultaten:

Je kunt het beste al het haar verwijderen uit het gebied dat je wilt behandelen voordat je aan de slag gaat. Als je dat niet doet zijn de resultaten minder effectief. Ook zul je verschroeid haar ruiken.

Vervolgens kun je aan de slag! De Philips Lumea IPL is zeer gebruiksvriendelijk. Wij nemen je stap voor stap mee.

Hoe gebruik je de Philips Lumea?

 1. Druk op de aan/uit-knop aan de achterkant van het apparaat. Als het goed is hoor je het geluid van de ventilator. Dit betekent dat het apparaat aan staat.
 2. De Philips Lumea BRI921 heeft vijf energiestanden. Om de kracht van de pulsen te verhogen druk je nogmaals op de aan/uit-knop totdat je het gewenste energieniveau bereikt.
 3. Nadat je het juiste energieniveau hebt gekozen voor het gebied dat je wilt behandelen, plaats je het apparaat in een hoek van 90 graden op de huid.
 4. Als je klaar bent druk je op de flitsknop. Voor een snelle IPL-toepassing kun je op de flitsknop drukken terwijl je het apparaat van de ene plek naar de andere verplaatst. Het blijft knipperende pulsen totdat je je duim optilt.
 5. Het enige wat je dient te doen is je Philips Lumea gestaag langs het te behandelen gebied te bewegen.

In de gebruiksaanwijzing wordt aangegeven dat je een wit potlood kunt gebruiken om de gebieden te markeren. Wij raden je aan dit niet te doen. Deze blokkeert de laser namelijk. Een andere tip: het is sneller als je de Lumea gebruikt terwijl deze is aangesloten op de netstroom.

Is de Philips Lumea gevaarlijk?

Nee, de Philips Lumea IPL is niet gevaarlijk. Sterker nog, dit product is zeer geschikt voor mensen die graag langdurige gladde resultaten willen behalen. Bovendien zijn de behandelingen geschikt voor de meest gevoelige plekken zoals je gezicht en bikinilijn.

Er zijn meerdere Lumea IPL Philips reviews te lezen op het web maar volgens ons zijn deze minder betrouwbaar en/of onvolledig. Deze Philips Lumea Bikini Review is zeer uitgebreid en volledig dankzij de lange periode van testen en vergelijken.

Is de Philips Lumea pijnloos?

Voor sterke mensen is de Philips Lumea nagenoeg pijnloos tijdens het gebruik. Dit wil niet zeggen dat je niets zult voelen. En voor sommige gebruikers zijn de behandelingen zelfs pijnlijk. Een gevoelig testpanellid beantwoordde de vraag ‘Is de Philips Lumea pijnloos in gebruik?’ als volgt:

Ja en nee. In mijn oksels voel ik nul pijn. Op mijn benen wel een beetje. Je kunt het vergelijken met een elastiekje dat je been raakt. De bikinilijn is wel pijnlijk. Ik zou de pijn vergelijken met het ‘schieten’ van een elastiekje op je huid.

Wie kan de Philips Lumea gebruiken?

Iedereen kan de Philips Lumea gebruiken. Maar let wel op: de Philips Lumea is minder geschikt voor wit/grijs, (licht)blond en rood haar. Ook is de Lumea minder geschikt voor de zeer donkere huid.

Is Philips Lumea ook geschikt en veilig voor mannen?

Ja, het is volkomen geschikt en veilig in het gebruik voor mannen. Volgens de fabrikant kun je Philips Lumea voor mannen gebruiken op plekken zoals: de oksels, armen, schouders, buik, benen, borst en rug.

Hoe vaak kun je de Philips Lumea gebruiken?

Je kunt de Philips Lumea het beste eens per twee weken gebruiken. Gebruik Lumea de eerste vier behandelingen eens in de twee weken om er zeker van te zijn dat alle haren behandeld zijn. Vervolgens kun je het langzaam afbouwen, mocht je blij zijn met de resultaten. De wetenschap achter de beginfase is dat elke follikel twee haren heeft die met verschillende snelheden groeien. Je wilt ervan uitgaan dat beide haren niet meer teruggroeien. We raden je dus aan om je huid de eerste twee maanden eens per twee weken te behandelen. Gebruik je Philips Lumea vaker dan dat? Dan kan je huid geïrriteerd raken.

Hoe snel zie je resultaten met de Philips Lumea IPL?

Een IPL-behandeling begint direct te werken na de eerste sessie. Na ongeveer drie tot vier sessies zul je de resultaten ook ervaren. Overigens, ben je op zoek naar een ladyshave dat net zo succesvol zijn werk doet als de Philips Lumea IPL? Kijk dan de reviews van de beste ladyshaves. Doe er je voordeel mee!

Kun je de Philips Lumea IPL ook gebruiken voor je gezicht?

Ja, je kunt de Philips Lumea IPL ook voor je gezicht gebruiken. Dankzij de bijgeleverde opzetstukken kun je alle delen van je lichaam veilig en moeiteloos ontharen.

Ervaring van onze Redactrice

Onze redactrice heeft de Philips Lumea IPL een aantal maanden in gebruik genomen en was zeer te spreken over de resultaten. “Dit is het eerste apparaat waarmee mijn haargroei duidelijk vermindert.” Ook vond ze het nodig om te benadrukken: “Dit is geen laser ontharingsapparaat, maar een lichtontharingsapparaat. Het is dus volledig veilig.”

“De Philips Lumea is waarschijnlijk de populairste IPL-machine voor thuisgebruik. Natuurlijk deed ik mijn onderzoek en overwoog ik ook om het goedkopere Braun-product te kopen, omdat het een ander betrouwbaar merk is. Maar deze was slechts een klein beetje goedkoper en de Philips Lumea-recensies suggereerden dat de Lumea beter presteerde dan de Braun. In het algemeen ben ik meer fan van Philips-producten en ik heb altijd gemerkt dat Philips-producten beter presteren in vergelijking met goedkopere alternatieven die ik heb geprobeerd. Na het uitgebreid testen van de Philips Lumea ben ik nog meer overtuigd van de topkwaliteit van Philips-producten. Ik kan de Philips Lumea van harte aanbevelen.”

Over deze Review Philips Lumea Comfort

Deze Philips Lumea IPL 9000 Series review is zo volledig en uitgebreid dankzij ons testteam. Zij hebben gedurende een periode van vier weken dit apparaat nauwkeurig onder de loep genomen. Ook hebben zij tijdens andere seizoenen andere vergelijkbare apparaten voor je getest zodat we je de beste resultaten kunnen presenteren.
Ben je benieuwd naar alle toepassingen? Lees hier Betrouwbare bronnen Face to face with ants Ants undergo complete metamorphosis, passing through a sequence of four stages: egg, larva, pupa, and adult. askabiologist.asu.edu de handleiding van de Philips Lumea Comfort. Onze Philips Lumea Advanced review is uniek in zijn soort omdat andere Philips Lumea Essential reviews zijn samengesteld enkel op basis van vergelijken. Wij hebben dit product gebruikt voor een lange periode zodat we je een volledig plaatje kunnen schetsen.

1e Flitsbeurt

De Philips Lumea is heel eenvoudig in het gebruik. De eerste sessie duurt misschien iets langer omdat je even aan het apparaat moet wennen. Over het algemeen ben je ongeveer 5 minuten kwijt om beide oksels te behandelen en minder dan 5 minuten om je bikinilijn te doen. Vervolgens ben je ongeveer 7 minuten kwijt per onderbeen. Tel dat bij elkaar op en je bent minder dan 30 minuten kwijt tijdens de eerste flitsbeurt.

2e Flitsbeurt

De 2e en alle vervolg flitsbeurten gaan hetzelfde in zijn werk als de eerste. Het is belangrijk om je huid de rust te geven tussen elke flitsbeurt. Zorg er dus voor dat je je huid minimaal twee weken de rust geeft voordat je weer aan de slag gaat.

PROS CONS
 • Draadloos ontharen met langdurige resultaten.
 • Perfect voor gezichtsontharing.
 • Geschikt voor moeiteloos ontharen.
 • Philips Lumea is minder geschikt voor wit/grijs, (licht)blond en rood haar.
 • Ook is de Lumea minder geschikt voor de zeer donkere huid.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn wij zeer tevreden over het gebruiksgemak en de resultaten van de Philips Lumea review. Ben jij overtuigd? Mooi! Dan hoef jij geen last meer te hebben van stoppeltjes en ingegroeide haarzakjes. De Philips Lumea kan morgen nog jouw beste vriend worden. Bedankt voor het lezen en graag tot de volgende keer.

Referenties

1.
Face to face with ants
Ants undergo complete metamorphosis, passing through a sequence of four stages: egg, larva, pupa, and adult.

Gerelateerde Artikels

Reacties
+Laat een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X