Philips OneBlade QP2530/30
Philips OneBlade QP2530/30
9,8
Rangschikking van de redactie
4,5
Gebruikers Rangschikking

Philips OneBlade Review: Is het het waard?

Door Gwen De Brabantse
Gwen De Brabantse
Beoordeeld door Gwen De Brabantse
Auteur
Gwen is de oprichtster van Huisinsider en heeft een passie voor koken en houdt ervan om het huishouden te doen. Als moeder van een gezin van lees meer
Feit gecontroleerd Erwin Ryuska
Erwin Ryuska
Beoordeeld door Erwin Ryuska
Expert Consultant
Erwin is een tuinier van opleiding en heeft al meer dan 25 jaar ervaring met werken in de tuin. Na verschillende jaren als vrijwilligerswerke lees meer
Geupdatet 30-08-2023
Geupdatet 30-08-2023
De redactie van huisinsider.nl is niet geassocieerd met de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren echter links naar diverse webshops die de producten leveren.
9,8
Rangschikking van de redactie
4,5
Gebruikers Rangschikking
9,8
Rangschikking van de redactie
4,5
Gebruikers Rangschikking
Ideaal voor:
 • Het trimmen/scheren van je baard en/of lichaam;
 • Het vermijden van het krijgen van scheerbultjes en ingegroeide haartjes door het scheren;
 • Het stijlen van je haar van elke lengte;
 • Het apparaat gebruiken als kam voor een gladde scheerbeurt.
Hoodeigenschappen:
 • Waterbestendig;
 • Accu van minimaal 1 tot maximaal 2 uur;
 • Opzetkammen van verschillende grootte voor ideaal gebruik;
 • 8 uur oplaadtijd.

Philips OneBlade is geen baardtrimmer of scheerapparaat, het is een hybride styler die speciaal is ontworpen voor mannen met baarden. Volgens Philips is het toestel speciaal ontworpen om aan de behoeften van de moderne man te voldoen. Het trimt, stijlt en scheert haar van elke lengte tot precieze stoppels met behulp van een van de drie meegeleverde kammen. Als alternatief kun je het zonder kam gebruiken voor een gladde scheerbeurt. Dit is de laatste toepassing waarin de OneBlade uitblinkt.

Hoewel Philips zegt dat het apparaat gericht is op mensen die gezichtshaar willen behouden, kunnen wij concluderen dat de OneBlade het populairst zal zijn bij mensen die chronisch last hebben van scheerbultjes en ingegroeide haartjes door het scheren. De gladde scheerbeurt die je met de OneBlade kunt bereiken, is redelijk goed, en aangezien het niet zo glad is als een scheermes, krijg je een schoon uiterlijk met minder (of geen) huidirritatie. Dus hoewel de OneBlade geen haarlengte kan knippen zoals hij beweert, zou het een nieuw scheermes kunnen zijn voor mannen die zich willen scheren zonder de ruwheid. In deze Philips OneBlade review gaan we uitgebreid in op de vraag of je de Philips OneBlade aan moet schaffen.

Specificaties

Minimale kniplengte 1 mm
Maximale kniplengte 5 mm
Aantal lengte standen op trimmer 4
Breedte trimkop 40 mm
Styling opties Detailleren, Scheren, Trimmen
Trimmer toepassing Baard

Algemene prestaties

Met de Philips OneBlade trim, scheer en style je je haar van iedere lengte op een revolutionaire manier. Hert snel bewegende mesje van de OneBlade zorgt ervoor samen met zijn OneBlade-technologie dat er moeiteloos 200 bewegingen per seconde kunnen plaatsvinden, waardoor het haar van iedere lengte comfortabel en veilig scheert. Met het dubbelzijdige mesje van OneBlade creëer je perfecte contouren. Op het gebied van onderhoud is de Philips OneBlade voorlopoer, omdat het een apparaat is die gemakkelijk schoon te maken en te honderhouden is. Het mesje kan worden vervangen en de opzetstukken kunnen worden gereinigd worden met water, zo heb je altijd de prestaties in eigen hand en hoef je geen nieuwe scheermes meer aan te schaffen! Over het algemeen is de Philips OneBlade dus een betrouwbare en bekende scheerapparaat dat geschikt is voor het scheren, trimmen en stylen van gezichts-, lichaams- en hoofdhaar, vandaar dat het een populaire keuze is bij veel gebruikers.

Ontwerp

Naast de uitstekende algemene prestaties van de Philips OneBlade is het ontwerp ook enorm fijn. Wij van de redactie vonden dit scheerapparaat niet de mooiste, maar wel de fijnste in gebruik. Ten slotte: wie geeft er nou echt om hoe zijn/haar scheerapparaat eruit ziet?

Wat opvallend aan dit ontwerp is, is dat zowel de OneBlade als de OneBlade Pro extreem licht is en erg compact, dit maakt het makkelijk draagbaar en kun je het zo overal mee naar toe nemen. Het apparaat is nauwelijks groter of zwaarder dan de meeste vaste scheerapparaten, ondanks de betere motor en accu, wat voor Philips een hele prestatie is.

Het ontwerp van de Philips OneBlade is daarnaast opmerkelijk vanwege nog een aantal andere aspecten: Ergonomie, dubbele bescherming, lichtgewicht en de trendy look. Het is esthetiek gezien ook nog is een mooi apparaat om te hebben. Het apparaat past makkelijk in de hand van de gebruiker en heeft dankzij zijn handvat ook nog een fijne vasthouding en kan de gewenste scheerstijl worden bereikt met meer precisie en controle; precies iets waar Philips op doelt!

Resultaten van het scheren

Tijdens ons onderzoek hebben we ook meerdere mannelijke redacteuren dit apparaat laten testenm. We zagen dat Philips beweerde dat de OneBlade niet zo goed scheert als de meeste andere scheermessen, wat volgens Philips een positief effect heeft op huidirritatie en het scheerbultjes voorkomt. Als voorbereiding hebben we dus een Philips OneBlade trimmer review.

En Philips hadden gelijk (in hoeverre wij deze getest hebben). Naast ons aparte artikel over hoe je het best je baard trimmen kunt, die enorm interessant is voor beginnende trimmers, hebben wij dit ook uitgevoerd bij ons onderzoek naar de OneBlade. Het resultaat was niet de gladste scheerbeurt die ooit ontvangen was, maar de OneBlade verwijderde bijna alle zichtbare stoppels en trimde de baard, zonder gevolgen. De resultaten waren dan samengevat als volgt: vrij gladde scheerbeurt, geen huidirritatie en een snelle scheerbeurt. Aan de accuduur van 1 tot maximaal 2 uur heb je meer dan genoeg voor een scheerbeurt. Onze redactie heeft eerst een Philips OneBlade face body review gelezen en onderzocht voordat ze besloten om het scheeraparaat aan te schaffen.

Ook bij het privé gedeelte van de mens hebben wij een onderzoek gedaan, door middel van een Philips OneBlade intimate review. Hieruit bleek dat de Philips OneBlade dit prima kan doen, de kans op problemen is net zo groot als bij andere scheermesapparaten, alleen merkten we dat dankzij de beschermingskap van OneBlade het een stuk veiliger voelde. Het valt dan ook zeker aan te raden om een Philips OneBlade te gebruiken voor de full body.

Belangrijkste functies en kenmerken

Bij onze Philips OneBlade Pro review hoort er ook een apart kader voor de belangrijkste functies en kenmerken van de Philips OneBlade. Om deze beter uit te leggen, hebben we de komende 3 paragraven samengesteld, waarin de belangrijkste functies en kenmerken van de Philips OneBlade worden besproken. Dit zijn de -mesjes, -opzetstukjes en de OneBlade accu, die je in staat stelt om zonder druk uren achter elkaar te kunnen scheren voor de beste resultaten. Daarna bespreken we hoe je deze functies en kenmerken kunt behouden door de OneBlade op tijd schoon te maken en de mesjes te vervangen. We leggen je precies uit hoe én wanneer je dit moet doen!

Philips OneBlade-mesjes

Het fijne aan de Philips OneBlade-mesjes ten opzichte van andere scheermessen is dat deze mesjes zijn uitgerust met een slijtage indicator, zodra deze indicator volledig groen is, geeft het apparaat aan dat het tijd is om de mesjes te vervangen. Dit is meestal pas na ongeveer 4 maanden! Dat is enorm bijzonder voor een scheermesje. Vervang de mesjes echter wel op tijd, want zo voorkom je huidirritatie en behoud je een goed scheerresultaat, want dat is het allerbelangrijkste bij deze mesjes. Onderhoud deze dus goed en maak ze periodiek schoon.

Philips OneBlade-opzetstukjes

Ook zijn Philips OneBlade-opzetstukjes enorm belangrijk bij de Philips OneBlade, deze kunnen namelijk gebruikt worden als opzetkam en als instelling in hoeverre je wilt trimmen. We hebben tijdens ons onderzoek hier ook ons mee bezig gehouden en gekeken naar de verschillende oplossingen die online te vinden zijn. We kunnen hier het volgende over oordelen: probeer te b lijven bij de originele opzetstukjes van Philips, omdat deze het veiligst en best zijn.

De batterij van de Philips OneBlade

Om de beste resultaten kunnen ontvangen wat betreft de accu/batterij van de Philips OneBlade Betrouwbare bronnen OneBlade QP2520/20 Trim, scheer en style haar van iedere lengte met de revolutionaire OneBlade. Deze hybride styler is speciaal ontworpen voor mannen die graag variren in hun baardstijl. www.philips.nl , hebben we een Philips Norelco OneBlade review ondernomen. Het bleek dat zowel dit apparaat als alle andere modellen van de OneBlade-series een batterijduur hebben van tussen de 1 uur en 2 uur met een oplaadtijd van 8 uur. Je kunt deze tijd verlengen met een USB-poort, zodat je deze ten alle tijden kan gebruiken. Wat belangrijk is bij de batterij van de Philips OneBlade is dat je deze op de juiste manier moet opladen. Laad de batterij van het apparaat op voordat deze volledig leeg is, zo kost het minder tijd om het scheerapparaat weer volledig opgeladen te maken. Ook moet je het apparaat uitschakelen om sluipverbruik en batterijslijtage te voorkomen.

Schoonmaken

Een belangrijk onderdeel van het onderhouden van een Philips OneBlade is het schoonmaken ervan, anders word de kans op huidirritatie en scheerbultjes groter, omdat de OneBlade niet onderhouden is. Door de OneBlade regelmatig, het liefst na elk gebruik, schoon te maken, werkt het apparaat efficiënt en krijg je het best mogelijke scheerresultaat. Om de Philips OneBlade goed schoon te kunnen maken Betrouwbare bronnen Hoe maak ik mijn Philips OneBlade schoon? Door uw OneBlade regelmatig na elk gebruik schoon te maken, werkt het apparaat efficint en krijgt u het best mogelijke scheerresultaat. www.philips.nl , is het belangrijk dat je het handvat niet tegen de gootsteen of andere harde oppervlakken aanstoot, om schade te voorkomen. Om de messen schoon te maken, moet je de opzetstukken van het apparaat verwijderen en de eventueel achtergebleven haren wegblazen. Schakel daarna je OneBlade in en spoel het mes én het handvat af met lauw water. Ook kun je de opzetstukken afzonderlijk afspoelen onder lauw water. Droog het mes ten alle tijden niet af met een handdoek of een tissue, maar laat het apparaat en de opzetstukken aan de lucht drogen. Op deze manier(en) kun je je OneBlade het best onderhouden, zodat jij bij elke scheerbeurt de beste resultaten ontvangt.

Mesjes vervangen

Het is niet nodig om om de zoveel tijd de mesjes van een Philips OneBlade te vervangen, maar is alleen noodzakelijk wanneer het niet meer de gewenste scheerresultaten oplevert. Door de volgende stappen uit te voeren, kun je deze mesjes makkelijk en veilig vervangen, om zo weer de gewenste resultaten te krijgen.

 1. Schakel allereerst de Philips OneBlade uit en duw de mesontgrendelknop voorzichtig omhoog, terwijl je het mes aan beide zijden vasthoudt, zodat deze niet weg kan glippen.
 2. Pak dan het nieuwe vervangende mes uit de verpakking en let daarbij op de scherpte, de randen kunnen namelijk erg scherp zijn.
 3. Houd het nieuwe mes aan beide zijkanten vast en druk het in het handvat tot je een ‘klik’-geluid hoort.

Op deze manier kun je de scheermesjes van de Philips OneBlade veilig vervangen.

Soorten Philips OneBlade’s

Er zijn verschillende modellen van Philips OneBlade en deze hebben allemaal hetzelfde doel: veilig en efficiënt scheren tegen een betaalbare prijs. Zo zijn er verschillende modellen die andere toepassingen hebben voor de trimmer, zoals de verschillende modellen van Philips OneBlade die we in dit artikel nader onderzocht hebben vooral voor baard toegepast kan worden. Ook heb je een andere variant van de Philips OneBlade, de Philips OneBlade Pro 360 QP6541/15, die ook toegepast kan worden als baard-, hoofdhaar- en lichaamsbeharingstrimmer. Om de OneBlade vs. OneBlade Pro beter te laten zien en de verschillen overzichtelijker te maken, hebben we ook een Philips OneBlade Pro QP6650/61 review naast een Philips OneBlade QP2520/30 review gelegd. De grootste verschillen hierin zijn dat de Philips OneBlade Pro een iets groter handvat heeft dan het reguliere model, deze ligt daardoor ook beter in de hand. Ook heeft de Pro-versie een instelbare kam, terwijl de reguliere versie van het apparaat deze niet heeft.

Kijk daarom goed naar wat je eigen behoeften zijn en voor welke doelen je het apparaat wilt gebruiken, omdat de reguliere- en pro-versie nog wel is in aanschafwaarde verschillen. Overigens is de batterijduur van beide versies nagenoeg gelijk, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Kortom, de Philips OneBlade Pro is ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar geavanceerdere functies en prestaties, terwijl de standaardversie geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudig en betaalbaar scheerapparaat.

Moet je de Philips OneBlade aanschaffen?

Niet alleen wij van de redactie, maar nog duizenden, als het er niet meer zijn, zijn ontzettend tevreden met de kwaliteiten van de Philips OneBlade. Voor een aantal van onze redacteuren waren het zelfs vervangers van andere ‘scheeroplossingen’. Met trimmen is het misschien niet het snelste model, maar met scheren zeker wel. Ook is de Philips OneBlade erg compact en daardoor kun je hem makkelijk meenemen op reis. Door zijn veelzijdigheid en kwaliteiten is het zeker een aanrader om een Philips OneBlade aan te schaffen.

Er zijn namelijk een aantal belangrijke redenen waarom de Philips OneBlade op dit moment wordt beschouwd als een van de opmerkelijkste scheermessen op de markt: zijn veelzijdigheid, effectiviteit, comfort, onderhoud en duurzaamheid staan voorop ten opzichte van concurrenten. De Philips OneBlade is namelijk gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft daardoor een lagere levensduur dan andere scheerapparaten. Ben je ook geïnteresseerd in lady shaves, lees dan ons review over de beste ladyshaves en laat je verrassen door een paar mooie nominaties. Ladyshaves zijn over het algemeen iets veiliger dan normale scheermessen.

PROS CONS
 • Ideaal voor baard
 • Bij de Philips OneBlade zijn standaard opzetkammen van 1, 2, 3 en 4 millimeter meegeleverd
 • Een zacht opbergzakje
 • Een lichaamskam van 3 millimeter met een huidbeschermkap
 • De Philips OneBlade QP2530/30 scheert niet zo glad als een scheermes of scheerapparaat
 • De Philips OneBlade QP2530/30 is met een maximale lengtestand van 5 millimeter niet geschikt voor het trimmen van een langere baard
 • Geen verstelbare opzetkam

Ons oordeel

De Philips OneBlade is zo goed als de perfecte trimmer voor een ieder. Na ons onderzoek zien we van de redactie geen goede reden om dit scheerapparaat niet aan iedereen aan te bevelen. Wij hopen je met deze Philips OneBlade review genoeg geïnformeerd te hebben over de voordelen van dit scheerapparaat.

Referenties

1.
OneBlade QP2520/20
Trim, scheer en style haar van iedere lengte met de revolutionaire OneBlade. Deze hybride styler is speciaal ontworpen voor mannen die graag variren in hun baardstijl.
2.
Hoe maak ik mijn Philips OneBlade schoon?
Door uw OneBlade regelmatig na elk gebruik schoon te maken, werkt het apparaat efficint en krijgt u het best mogelijke scheerresultaat.

Gerelateerde Artikels

Reacties
+Laat een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X