10 Beste Eierkokers – Geniet rustig van je ontbijt!

Ontdek onze top tien eierkokers die je ontbijt een fluitje van een cent maken, wat je ook maar lekker vindt.
Door Gwen De Brabantse
Gwen De Brabantse
Beoordeeld door Gwen De Brabantse
Auteur
Gwen is de oprichtster van Huisinsider en heeft een passie voor koken en houdt ervan om het huishouden te doen. Als moeder van een gezin van lees meer
Feit gecontroleerd Erwin Ryuska
Erwin Ryuska
Beoordeeld door Erwin Ryuska
Expert Consultant
Erwin is een tuinier van opleiding en heeft al meer dan 25 jaar ervaring met werken in de tuin. Na verschillende jaren als vrijwilligerswerke lees meer
Geupdatet 11-08-2023
Geupdatet 11-08-2023
De redactie van huisinsider.nl is niet geassocieerd met de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren echter links naar diverse webshops die de producten leveren.

Klaar met het klungelen met gekookte eieren? Dan is het perfect om een eierkoker aan te schaffen en meer tijd met de familie over te hebben in de ochtend.

Onze Beste Keuzes

We hebben 27 producten beoordeeld om de 10 beste eierkokers te selecteren. GoodForce Elektrische Eierkoker is de keuze van onze redactie. We hebben rekening gehouden met de capaciteit, vermogen, materiaal en het gewicht van elk model, omdat het van belang is dat hij voor gemak zorgt en daarnaast goed functioneert. We hebben gekeken naar hoe de eierkokers functioneren, het is belangrijk dat ze de eieren goed volgens de wensen koken. Er wordt ook rekening gehouden met de duurzaamheid van het apparaat. Ook wordt naar het materiaal gekeken.

Naam Aantal eieren Automatisch uitschakelen Timer inschakelen Verstelbare boiledness Waarschuwingssignaal Beoordeling
1 GoodForce Elektrische Eierkoker 6 YES YES YES YES
9,9
Bekijk de prijs
2 WMF KITCHENminis Eierkoker 2 YES YES YES YES
9,9
Bekijk de prijs
3 Tristar EK-3076 Eierkoker 7 NO NO NO YES
9,6
Bekijk de prijs
4 EMERIO EB-123177.1 Eierkoker 6 YES NO YES YES
9,4
Bekijk de prijs
5 Korona 25303 Egg Boiler 16 YES YES YES NO
9,3
Bekijk de prijs
6 WMF Kitchen Mini Egg Cooker 1 YES NO YES YES
9,0
Bekijk de prijs
7 Krups F 234 70 Eierkoker 3 NO NO YES YES
8,9
Bekijk de prijs
8 Severin EK 3163 Eierkoker 3 NO NO YES YES
8,8
Bekijk de prijs
9 MOA Electric Eierkoker 8 YES YES YES YES
8,5
Bekijk de prijs
10 Nince Owner Eierkoker 7 YES NO NO YES
8,0
Bekijk de prijs

Top 10 Beste Eierkokers Beoordeeld 2024

1
Keuze van de Redactie
GoodForce Elektrische Eierkoker
Eigenschappen

Gewicht: 1.15kg

Vermogen: 400W

Materiaal: Polypropyleen

Aantal eieren: 6

GoodForce Elektrische Eierkoker
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Kan 6 eieren tegelijk koken
 • Heeft een alarm
 • Heeft een timer
 • Is makkelijk te gebruiken
  Nadelen
 • Toonhoogte van alarm kan nog niet worden aangepast

Deze eierkoker heeft alles wat een eierkoker nodig heeft. De eieren worden gekookt, zonder geknoei. Hij is heel makkelijk te gebruiken, de koker is in bezit van een timerknop. Deze knop is instelbaar en kan dus afgesteld worden naar wens. Daarnaast beschikt de eierkoker ook over een automatische timer met alarm, zo wordt het makkelijk om de eieren gerust te laten koken terwijl er wordt plaats genomen in de woonkamer. Meegeleverd met deze eierkoker zijn een maatbeker en een eierprikker.

Als we de GoodForce Elektrische Eierkoker gaan vergelijken met een ander product uit de lijst, dan zou dat de EMERIO EB-123177.1 Eierkoker zijn. Beide kunnen 6 eieren koken, de EMERIO is zwaarder in gewicht dan de GoodForce Eierkoker. De GoodForce eierkoker heeft integendeel tot de EMERIO wel een afneembaar waterreservoir, dit is wel makkelijker om gebruik van te maken. Verder hebben beide eierkokers een timer en alarm. Het materiaal van de GoodForce eierkoker is echter iets steviger en gaat wat langer mee bij gebruik. 

2
Premium Keuze
WMF KITCHENminis Eierkoker
Eigenschappen

Gewicht: 600g

Vermogen: 250W

Materiaal: Roestvrij staal

Aantal eieren: 2

WMF KITCHENminis Eierkoker
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Heeft een timer
 • Heeft een alarm
 • Is makkelijk schoon te krijgen
 • Is makkelijk te gebruiken
  Nadelen
 • Is niet heel zuinig

Dit is een zeer stijlvolle eierkoker, hij oogt modern en is van sterk materiaal gemaakt. Namelijk roestvrij staal. De eierkoker zorgt voor gemak bij het koken van eieren. Hij bezit over een timer om aan te geven dat de eieren klaar zijn met koken. Ook heeft de koker een verlicht aan/uit-schakelaar. Doordat deze eierkoker van roestvrijstaal gemaakt is, de kookpan ook, is hij gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Er zit een maatbeker in de eierkoker, zo kost het niet veel moeite om genoeg water bij de eieren toe te voegen en ze te laten koken.

De WMF KITCHENminis Eierkoker is het beste te vergelijken met de WMF Kitchen Mini Eierkoker. Beide eierkokers zijn van dezelfde fabrikant. Het verschil tussen deze twee eierkokers, is voornamelijk het aantal eieren dat tegelijk kan worden gekookt. Bij deze WMF KITCHENminis Eierkoker kunnen er namelijk twee tegelijk worden gekookt. Verder zijn ze allebei gemaakt van roestvrij staal. Wat functioneren betreft zijn ze aan elkaar gelijk. Deze versie van de WMF KITCHENminis, kan het beste worden gezien als een upgrade van de andere WMF KITCHENmini.

 

3
Beste Waarde
Tristar EK-3076 Eierkoker
Eigenschappen

Gewicht: 637g

Vermogen: 350W

Materiaal: Roestvrij staal

Aantal eieren: 7

Tristar EK-3076 Eierkoker
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Kan 7 eieren tegelijk laten koken
 • Heeft verschillende kookstandjes
 • Is vaatwasserbestendig
 • Deksel laat overtollig stoom vrij
  Nadelen
 • Niet heel makkelijk te gebruiken

Deze eierkoker slaat automatisch aan. Hij kan zeven eieren tegelijk koken en kan dit hard of zacht laten gebeuren. Als de eierkoker klaar is met koken, zal hij een zoemtoon laten horen zodat het bekent is dat hij klaar is met koken. De Tristar komt met maatbeker en eierprikker waarmee eenvoudig een gaatje in de eieren kan worden geprikt. Deze roestvrij stalen eierkoker heeft een deksel met stoomuitlaat, hierdoor kan een teveel aan stoom worden vrijgelaten. Ook is de eierkoker vaatwasserbestendig en kan dus makkelijk worden schoongemaakt. 

De Tristar EK-3076 Eierkoker kan het best worden vergeleken met de Nince Eierkoker. In beide eierkokers gaan 7 eieren. Ze zijn wat vorm betreft zeer vergelijkbaar, alleen het materiaal is anders. De Tristar is van roestvrij staal en de Nince van 100% polyester. Ze hebben allebei een vermogen van 350W. Als extraatje heeft de Tristar een indicatielampje, zo kan er worden bijgehouden hoever de eieren in het kookproces zijn. Deze ontbreekt bij de Nince, het is een extra stukje gemak wat de Tristar in dit geval aanbiedt. 

4
Beste functionaliteit
EMERIO EB-123177.1 Eierkoker
Eigenschappen

Gewicht: 1086g

Vermogen: 400W

Materiaal: Roestvrij staal

Aantal eieren: 6

EMERIO EB-123177.1 Eierkoker
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • In een kooksessie zacht, medium en hard koken
 • Goed materiaal
 • Doet wat hij moet doen
 • Kookt 6 eieren tegelijk
  Nadelen
 • Voor gemak een switch on timer toevoegen

Een product wordt niet zomaar verkozen tot product van het jaar. Dat zegt veel over de kwaliteit van deze eierkoker. Hij heeft de mogelijkheid om in een kooksessie zacht, medium en hard eieren te koken. De koker heeft een geïntegreerd opbergvakje voor de maatbeker met ingebouwde ei prikker. Bij de EMERIO EB-123177.1 is het niet nodig een exacte hoeveelheid water af te meten, er zijn alleen twee maatbekers nodig, doe het water erin en de eierkoker laat doormiddel van een gesproken tekstbericht en de indicatielampjes, weten welke hardheid de eieren hebben bereikt. 

Dit product is te vergelijken met de GoodForce Eierkoker. Beide eierkokers zijn geschikt om 6 eieren tegelijk te koken. Het extraatje wat de EMERIO eierkoker biedt is een opslagruimte voor het koord wat aan de eierkoker zit. Ook is de EMERIO een stukje lichter dan de GoodForce eikerkoker en dus iets makkelijker te verplaatsen, ook is de EMERIO van roestvrij staal gemaakt. Dit brengt een goede kwaliteit materiaal met zich mee. En het snoer wij bij de EMERIO zit is langer dan die van de GoodForce eierkoker. 

5
Beste Eicapaciteit
Korona 25303 Egg Boiler
Eigenschappen

Gewicht: 1kg

Vermogen: 500W

Materiaal: Roestvrij staal

Aantal eieren: 16

Korona 25303 Egg Boiler
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • In een kooksessie zacht, medium en hard koken
 • Goed materiaal
 • Doet wat hij moet doen
 • Kookt 16 eieren tegelijk
 • Stoomt ook groente, vis en vlees
  Nadelen
 • Een timer toevoegen

De Korona 25303 Eierkoker is multifunctioneel. Dat maakt hem speciaal ten opzichte van andere eierkokers. Met deze eierkoker kan er ook rijst worden gestoomd, vis, vlees enzovoort, natuurlijk kunnen ook de eieren worden gekookt of worden gepocheerd. Ook komt deze stomer met een maatbeker en eierprikker. Deze zorgen ervoor dat de eierkoker gemakkelijk gebruikt kan worden. Daarnaast bevat de koker uitneembare eierinzetstukken, hierdoor kunt u gemakkelijk de juiste hoeveelheid eieren in de koker toevoegen en ze laten koken. Doordat het apparaat zeer klein en effectief kan er ruimte worden bespaard in de keuken.

De Korona 25303 Eierkoker kan het beste worden vergelijkt met de MOA Elektrische eierkoker. Beide hebben een vergelijkbaar design, alleen kan de MOA maar 8 eieren tegelijk koken en met de Korona zijn dat er wel 16. Beide hebben de mogelijkheid om een gepocheerd ei klaar te maken, alleen heeft de Korona daarentegen ook nog de mogelijkheid om groente, vis en vlees te stomen. Het zijn beide elektrische eierkokers. De Korona eierkoker heeft ook nog een overhittingsbeveiliging en aan/uit-schakelaar met controlelampje. 

6
Gemakkelijkst te Gebruiken
WMF Kitchen Mini Egg Cooker
Eigenschappen

Gewicht: 458g

Vermogen: 60W

Materiaal: Roestvrij staal

Aantal eieren: 1

WMF Kitchen Mini Egg Cooker
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • In een kooksessie zacht, medium en hard koken
 • Goed materiaal
 • Doet wat hij moet doen
  Nadelen
 • Kan voor het gemak vaatwasser bestendig worden gemaakt

De WMF Kitchen Mini Eierkoker is heel eenvoudig te gebruiken. Ondanks dat het maar 1 ei tegelijk kan koken, betekent dat niet dat dit apparaat geen aanwinst kan zijn voor in de keuken. Hij is gemaakt van roestvrij staal en doet precies wat van hem gevraagd wordt. Ook zit er een maatbeker in de deksel van de koker. De eierkoker is gemakkelijk schoon te maken, doordat het gemaakt is van roestvrij staal. Met de timer is het gemakkelijk te horen wanneer het ei klaar is met koken. 

De WMF Kitchen Mini Eierkoker kan het beste worden vergeleken met De WMF KITCHENminis Eierkoker, beide eierkokers zijn van dezelfde fabrikant. Zoals de naam al prijsgeeft. Het meest voor de hand liggende verschil is het aantal eieren wat gelijk gekookt kan worden. Bij de Kitchen mini’s eierkoker zijn dat er 2 en bij de Kitchen mini eierkoker is dat er 1. Omdat de Kitchen mini eierkoker maar 1 ei tegelijk kan koken, verbruikt deze koker ook minder. Dat is een voordeel voor de energierekening. 

7
Meest Lichtgewicht
Krups F 234 70 Eierkoker
Eigenschappen

Gewicht: 99g

Vermogen: 300W

Materiaal: Kunststof

Aantal eieren: 3

Krups F 234 70 Eierkoker
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • In een kooksessie zacht, medium en hard koken
 • Goed materiaal
 • Doet wat hij moet doen
  Nadelen
 • Kan voor het gemak een automatische uitschakeling bevatten

Deze eierkoker is simpel te gebruiken, er kunnen drie eieren tegelijk in worden gekookt. Zodra de eieren klaar zijn met het koken, zal een zoemsignaal aangeven dat het zover is. De Krups eierkoker is niet al te duur en voegt een extra gemak toe aan de keuken. Het ontbijt staat door de eierkoker in no time op tafel. Hij is na het gebruik ook makkelijk schoon te maken. Ook is hij door de afmetingen gemakkelijk op te bergen in een van de kasten binnen de keuken.  

De Krups F 234 70 Eierkoker is het beste te vergelijken met de Severin EK 3163 Eierkoker. Beide eierkokers hebben de mogelijkheid om 3 eieren tegelijk te koken en zijn door de afmetingen makkelijk op te bergen. De Severin eierkoker is iets zwaarder in gewicht dan de Krups eierkoker, daarentegen verbruikt de Severin wel minder stroom dan de Krups doet. De Severin is gemaakt van roestvrij staal, terwijl de Krups gemaakt is van kunststof. Toch zijn beide apparaten makkelijk schoon te maken en goed te onderhouden.

8
Beste Vaatwasmachinebestendig
Severin EK 3163 Eierkoker
Eigenschappen

Gewicht: 837g

Vermogen: 270W

Materiaal: Roestvrij staal

Aantal eieren: 3

Severin EK 3163 Eierkoker
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • In een kooksessie zacht, medium en hard koken
 • Goed materiaal
 • Doet wat hij moet doen
  Nadelen
 • Kan voor het gemak een automatische uitschakeling bevatten

Deze eierkoker is stevig gebouwd, gemaakt van roestvrij staal en bevat helemaal geen BPA, dat houdt in dat de eierkoker voor een gezond en geheel veilig genot kan zorgen. Door de afmetingen van deze koker is hij gemakkelijk op te bergen en daarnaast van zeer goede kwaliteit. Er kunnen 3 eieren van S tot XL. Ook heeft deze eierkoker een hardheidsgraad met een elektrische kooktijdregeling. Wanneer de eierkoker klaar is met het koken van de eieren op de juiste hardheidsgraad, zal een zoemer dit aangeven. 

De Severin EK 3163 Eierkoker is het beste te vergelijken met de Krups F 234 70 Eierkoker. De grootste vergelijkingen zijn de hoeveelheid eieren die tegelijk gekookt kunnen worden en de afmetingen. Beide eierkokers kunnen 3 eieren tegelijk koken en zijn relatief klein, zodat ze makkelijk opgeborgen kunnen worden. De Severin heeft een paar technische snufjes meer dan de Krups, hij bezit namelijk over een indicatielampje. Het materiaal van de Severin is daarnaast van iets betere kwaliteit, voornamelijk door het roestvrij staal. 

9
Beste voor Gepocheerde Eieren
MOA Electric Eierkoker
Eigenschappen

Gewicht: 1075g

Vermogen: 500W

Materiaal: Roestvrij staal

Aantal eieren: 8

MOA Electric Eierkoker
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • In een kooksessie zacht, medium en hard koken
 • Goed materiaal
 • Doet wat hij moet doen
 • Schakelt automatisch uit door de timer na verloop van tijd
  Nadelen
 • Kan voor het gemak de timer en aan-/uitknop apart maken

De MOA Elektrische eierkoker maakt het koken van het perfecte ei heel eenvoudig. De koker bevat een timer die laat weten wanneer het ei perfect gekookt is en gegeten kan worden, ook heeft deze koker een tray waarmee het pocheren van de eieren makkelijk kan worden uitgevoerd. Het apparaat kan worden aangepast in hardheidsgraad, zo kan er een hardgekookt ei worden gemaakt, maar dus ook een zachtgekookt ei. De timer die op de eierkoker zit zal er ook voor zorgen dat het apparaat na verloop van tijd automatisch zal uitschakelen. 

De MOA Elektrische eierkoker is het beste te vergelijken met de Korona 25303 Eierkoker. Ondanks dat de Korona 16 eieren tegelijk kan koken en de MOA maar de helft hiervan, zijn er toch veel vergelijkingen. Voornamelijk het materiaal wat voor beide wordt gebruikt is roestvrij staal, daarnaast is ook de vorm van de eierkoker bijna hetzelfde. Het is bij de Korona eiekoker echter moeilijker af te lezen wanneer de timer precies af zal gaan, dit is bij de MOA eierkoker duidelijker aangegeven. 

10
Veiligst in Gebruik
Nince Owner Eierkoker
Eigenschappen

Gewicht: 805g

Vermogen: 350W

Materiaal: 100% Polyester

Aantal eieren: 7

Nince Owner Eierkoker
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • In een kooksessie zacht, medium en hard koken
 • Goed materiaal
 • Doet wat hij moet doen
 • Bevat overhittingsbeveiliging
  Nadelen
 • Kan duurzamer worden gemaakt
 • Vaatwasser bestendig worden gemaakt

Deze eierkoker oogt zeer modern en werkt ook modern. De Nince eierkoker is namelijk multifunctioneel, naast dat hij het koken van eieren makkelijker maakt, kan hij ook een gepocheerd ei maken.  De koker is heel makkelijk te gebruiken, alle functies spreken voor zich. Hij is in bezit van een buzzer die laat weten wanneer de eieren klaar zijn voor genot, en heeft een beveiliging die ervoor zorgt dat de koker niet zomaar oververhit raakt. Al met al een prima eierkoker om te gebruiken. 

De Nince Eierkoker is het beste te vergelijken met de Tristar EK-3076 Eierkoker. Beide eierkokers hebben plek om 7 eieren tegelijk te koken. Ze zijn in verbruik precies hetzelfde. Het materiaal van de eierkokers is echter wel verschillend, de Nince Eierkoker is gemaakt van 100% polyester en de Tristar Eierkoker is gemaakt van roestvrij staal. In tegenstelling tot de Tristar, heeft de Nince Eierkoker wel een afneembaar waterreservoir en een bodem met antislip. De Nince Eierkoker is daarnaast ook net wat makkelijker om schoon te maken dan de Tristar Eierkoker. 

Zaken om te overwegen

Er zijn heel veel verschillende soorten eierkokers, het is verstandig om goed onderzoek te doen voordat er een wordt aangekocht. Daarom hebben wij een lijst afgewerkt met vragen die goed helpen bij het aanschaffen van een eierkoker voor in de keuken. We hebben gelet op de functies van de eierkoker, het type, het automatisch aan en uit gaan en nog een aantal andere factoren.

Hoe werkt een Eierkoker?

Een eierkoker zorgt voor gemak bij het koken van eieren. De eieren gaan in de eierkoker met de nodige hoeveelheid water en worden zo op de juiste manier gekookt. Dit kan zacht, medium of hard zijn. Zodra de eieren klaar zijn met koken zal er een timer of signaal afgaan waardoor bekend wordt dat de eieren klaar zijn om gegeten te worden.

Hoe kies je de beste Eierkoker?

Om de juiste eierkoker te kiezen moeten de volgende factoren in acht worden genomen.

Het Type Eierkoker

Er zijn verschillende typen eierkokers, bedenk van tevoren welke het beste voor gebruik is.

Elektrisch

Er bestaan elektrische eierkokers, deze werken met een stroomkabel en hebben geen batterijen nodig. Alleen een stopcontact en het apparaat kan worden gebruikt. Hierbij is het belangrijk om te letten op het verbruik van de eierkoker, om te zorgen dat de energierekening niet al te hoog wordt bij gebruik.

Eierkoker Magnetron

Deze eierkoker kan in de magnetron worden geplaatst en zal via de magnetron het ei koken. Dit is handig wanneer er moeite is bij het tillen van een pan of het afgieten van water. De eierkoker zal in de magnetron geplaatst moeten worden en de eieren zullen zonder het gebruik van water worden gekookt. Ook deze manier van eieren koken werkt prima en kan net zo snel worden gedaan als het koken van een ei in een pan met water of met een eierkoker.

Sauspan

Eieren kunnen natuurlijk ook ouderwets in een sauspan worden gekookt, hierbij is het belangrijk dat er op verschillende dingen goed wordt gelet. De timer moet apart worden gezet, en de precieze tijd van de hardheidsgraad moet worden opgezocht en worden aangehouden. Daarna is het afgieten van het water voor sommige een ding, het kopen van een eierkoker zorgt zeker voor gemak, maar zorgt ook voor meer veiligheid omtrent het hete water. Of neemt het tillen van de pan weg, wanneer dit voor sommige mensen te zwaar kan zijn.

Het aantal Eieren dat Tegelijk Gekookt kunnen worden

Verschillende eierkokers kunnen een verschillend aantal eieren koken, wanneer erover nagedacht wordt om een eierkoker in huis te halen, is het slim om na te gaan hoeveel eieren er per keer gekookt gaan worden. Zo is het makkelijk om de juiste eierkoker te kiezen wat het aantal eieren betreft. Het kost namelijk minder tijd als alle eieren in een keer gekookt kunnen worden.

Automatisch Uit gaan

Natuurlijk kan het automatisch uitgaan van een eierkoker als een extra stukje gemak worden gezien, maar het is ook een stukje veiligheid en een manier om kosten te besparen. Doordat de eierkoker automatisch uitgaat na gebruik, zal hij ook minder stroom gebruiken wanneer hij wordt vergeten en de halve dag aan blijft staan.

Geluid Signaal

Er bestaan eierkokers die helemaal geen signaal afgeven, of een te zacht signaal wanneer de koker klaar is met het koken van de eieren. Het is verstandig om goed te kijken of deze functie aanwezig is op de eierkoker, dit zorgt er namelijk voor dat de eieren perfect worden gekookt en niet te lang of te kort in het apparaat blijven zitten. Ook is het belangrijk dat het signaal duidelijk te horen is vanuit een andere kamer, niet iedereen blijft bij kokende eieren in de keuken wachten.

Verschillende manieren van koken

De meeste eierkokers bieden de optie om de eieren op verschillende hardheidsgraden te laten koken. Dit is een functie die het makkelijker maakt om het perfecte ei te koken. Door deze functie kan er gerust achterover worden geleund terwijl de koker zijn werk doen en kan ervan uit worden gegaan dat het ei er precies naar wens uit komt.

Materiaal

Het materiaal van de eierkoker is ook van belang, vaak zegt het materiaal iets over de stevigheid van de eierkoker, maar ook of deze vaatwasser bestendig is. Vooral het laatste is handig om van tevoren te weten, dit maakt het onderhouden van de eierkoker makkelijker.

Extra Accessoires

De meeste eierkokers komen met een maatbeker en een eierprikker, daarnaast bestaan er ook eierkokers die bijvoorbeeld groente, vlees, vis en rijst kunnen stomen. Of een ei kunnen pocheren en niet alleen koken. Dit zijn opties die niet te erg van belang zijn, maar een luxe bieden die er niet altijd is. Mochten deze extra opties iets zijn wat nodig, of gewild is, dan kan er rekening mee worden gehouden bij het kopen van een eierkoker.

Gemak van Gebruik

Nu is een eierkoker van zichzelf al makkelijker dan het koken van de eieren in een pan, toch zijn er eierkokers die makkelijker te gebruiken zijn dan anderen. Denk aan een toegevoegde timer, kan hij in de vaatwasser of gaat hij automatisch uit na gebruik. Dit zijn functies die het gebruik van de eierkoker gemakkelijker zullen maken en kunnen ook zeker meewegen in het kiezen van de juiste eierkoker.

Afmetingen en Gewicht

De afmetingen en het gewicht zijn niet de eerste factoren die naar boven komen bij het uitzoeken van een eierkoker, toch zijn ze enigszins van belang. Wanneer een eierkoker niet al te grote afmetingen heeft, zal deze gemakkelijk op te bergen zijn. En is de eierkoker daarnaast ook niet al te zwaar, kost het minder moeite om hem te tillen en is het makkelijker om hem op te bergen.  

De Prijs

De prijs speelt altijd een rol, alle eierkokers op onze lijst zijn onder de 50 euro en dus redelijk betaalbaar. Daarnaast is het ook belangrijk dat de prijs/kwaliteitsverhouding goed is. Een eierkoker die meer kost, mag naar verwachting dan ook beter presteren en langer meegaan. Denk voornamelijk goed na over het budget wat beschikbaar is bij het kopen van een eierkoker.

Hoe onderhoud je een eierkoker: Tips

Het onderhouden van een eierkoker is niet al te moeilijk. De grootste tip die meegegeven kan worden is dan ook, MAAK DE KOKER GOED SCHOON NA GEBRUIK! De meeste kunnen in de vaatwasser, mocht dit niet het geval zijn dan moet hij met de hand schoongemaakt worden. Als na het gebruik de eierkoker zo snel mogelijk wordt schoongemaakt zal hij langer meegaan.

Daarnaast spreekt het voor zich dat er normaal met de eierkoker om moet worden gegaan, berg hem netjes op en gebruik hem alleen waarvoor hij is bedoeld. Op deze manier zal de eierkoker zijn levensverwachting behalen en kan er nog lang gebruik van worden gemaakt.

Mocht de eierkoker niet in de vaatwasser kunnen, zoek dan op welke afwasmiddelen goed zijn bij het schoonmaken van de koker.

Het is ook belangrijk dat het onderste deel van de eierkoker niet in de vaatwasser kan, in verband met de elektriciteit.

Al met al is het niet heel lastig om een eierkoker goed te onderhouden, met deze tips zal het al een stuk makkelijker gaan. Mochten er toch nog vragen of onduidelijkheden zijn, dan kan er altijd nog gebruik worden gemaakt van het internet of kan de fabrikant om hulp worden gevraagd.

FAQ

Hoelan duurt het om eieren in een eierkoker te koken?

Het verschilt natuurlijk per de gewenste hardheidsgraad hoelang een ei gekookt moet worden, dit is ook het geval wanneer een ei in de pan wordt gekookt. Dit is voor een zachtgekookt ei vaak 6-7 minuten, voor een medium gekookt ei 8-9 minuten en voor een hardgekookt ei zal dit rond de 10 minuten zijn.

Moet ik een gaatje in het ei prikken, voordat hij gekookt wordt?

Ja, ook wanneer het ei in een eierkoker wordt gekookt, zal er een gaatje in geprikt moeten worden. Het gaatje zal ervoor zorgen dat het ei niet gaat lekken, of kapot zal gaan.

Hoeveel eieren kan ik koken met een eierkoker?

Ook dit verschilt per eierkoker, de een kan er 8 tegelijk koken en de ander maar 1. Dit wordt vaak aangegeven door de verkoper of fabrikant.

Zijn eieren van een elektrische eierkoker gezond?

Ja, de eieren die gekookt zijn in een elektrische eierkoker zijn gezond en kunnen zonder zorgen opgegeten worden. Het is niet anders dan het koken van de eieren in een pan.

Ons oordeel

GoodForce Elektrische Eierkoker, deze eierkoker is de keuze van de redactie, omdat deze van uitstekende kwaliteit is. Hij presteert naar behoren en gaat lang mee. Door de timer met alarm is het makkelijk om het apparaat zijn ding te laten doen.

WMF KITCHENminis Eierkoker, deze eierkoker heeft het label premium keuze, omdat het materiaal waar de eierkoker van is gemaakt van uitstekende kwaliteit is, en de eierkoker presteert precies naar behoren. Het design van de eierkoker oogt ook luxe.

Tristar EK-3076 Eierkoker, deze eierkoker heeft het label beste waarde gekregen, omdat deze eierkoker alles heeft wat het koken van een ei gemakkelijker maakt. Hij presteert goed naar behoren en komt met eierprikker in de bodem.

Referenties

1.
Hoe kan je eieren best bewaren: in of uit de koelkast?
In de supermarkt staan eieren meestal in de rekken en buiten de koeling. Thuis zetten we ze toch vaak in de koelkast. Maar hoe kan je best eieren bewaren?
9,9
Totale score
GoodForce Elektrische Eierkoker - Keuze van de Redactie
Reacties
+Laat een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X