5 Beste Japanse Messen voor Professionele Koks en Hobbychefs

Een selectie beste Japanse messen die je kookervaring veel aangenamer zullen maken.
Door Gwen De Brabantse
Gwen De Brabantse
Beoordeeld door Gwen De Brabantse
Auteur
Gwen is de oprichtster van Huisinsider en heeft een passie voor koken en houdt ervan om het huishouden te doen. Als moeder van een gezin van lees meer
Feit gecontroleerd Erwin Ryuska
Erwin Ryuska
Beoordeeld door Erwin Ryuska
Expert Consultant
Erwin is een tuinier van opleiding en heeft al meer dan 25 jaar ervaring met werken in de tuin. Na verschillende jaren als vrijwilligerswerke lees meer
Geupdatet 22-08-2023
Geupdatet 22-08-2023
De redactie van huisinsider.nl is niet geassocieerd met de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren echter links naar diverse webshops die de producten leveren.

Let op! Tegenwoordig is er een overschot aan goedkope, massa geproduceerde messen die er net zo scherp en elegant uitzien als echte Japanse kwaliteitsmessen. De meeste online oplichters misleiden je met mooie afbeeldingen en loze beloftes.

Onze Beste Keuzes

Daarom schreven wij dit artikel. Hier vind je enkel de beste merken Japanse messen die op dit moment online aangeboden worden. Wij hebben 27 Japanse messen onder de loep genomen en de beste 5 voor je uitgelicht. Onze bevindingen over het beste mes per categorie hebben we uitgebreid omschreven. Wij hebben gekeken naar onder andere de materiaalkeuze, het gewicht en het snijresultaat. Laten we gelijk beginnen met het favoriete Japanse mes van onze redacteur.

 

Naam Type Lemmetlengte Materiaal Lemmet Duurzaamheid Scherpte Handvat Kwaliteit Beoordeling
1 SHAN ZU Koksmes 20 cm Gyuto 20 cm Japans AUS-10 Damascus-staal
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
9,9
Bekijk de prijs
2 Kai Shun Classic Santoku Santoku 14 cm Roestvrij Damascus-staal
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
9,8
Bekijk de prijs
3 FINDKING Dynasty Serie Japans Nakiri Mes Nakiri 17,8 cm 9CR18MOV staallegering
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
9,6
Bekijk de prijs
4 TUO Hawk S-serie Hakmes 18 cm Hakmes 17,8 cm Speciaal gesmeed uit koolstofarm roestvrij staal
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
9,5
Bekijk de prijs
5 Kai Wasabi Black Yanagiba Mes 21 cm Yanagiba 21 cm Koolstofstaal
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling beoordeling
9,3
Bekijk de prijs

Top 5 Japanese Messen Review 2024

1
Keuze van de Redactie
SHAN ZU Koksmes 20 cm
Eigenschappen
  • Type: Gyuto
  • Lemmetlengte: 20 cm
  • Materiaal lemmet: Japans AUS-10 Damascus-staal
  • Handvat: mat G10 glasvezel
  • Gewicht: 259 gram

Overige kenmerken: bestaat uit 67 lagen staal, ergonomische handgreep die vermoeidheid en gevoelloosheid van de vingers minimaliseert, inclusief 1 jaar fabrieksgarantie, bestaat uit een origineel Damascus-patroon.

SHAN ZU Koksmes 20 cm
Voordelen
Nadelen
    Voordelen
  • Het SHAN ZU Koksmes 20 cm is om en nabij 4 keer scherper dan alle andere stalen messen
  • Het ergonomische design biedt ultiem snijgemak
  • Het mes is geschikt voor zowel linkshandige als rechtshandige chefs
  • Het lemmet van dit mes is erg dun (namelijk 2 mm) je kunt daarom heel nauwkeurig snijden
    Nadelen
  • We hebben geen nadelen kunnen ontdekken

Het SHAN ZU koksmes werd bekroond tot Favoriet van Onze Redacteur. Dit mes is namelijk gemaakt van kwaliteitsmateriaal: 67-laags Duits staal. Daarom behoudt deze zijn scherpte extra lang. Een andere belangrijke reden waarom onze redacteur koos voor dit mes, is vanwege zijn ultieme flexibiliteit en uitmuntende grip. Het SHAN ZU koksmes is extreem scherp en zal daarom de beste vriend worden van elke kookliefhebber. Dankzij het flinterdunne mesblad kun je je groenten, fruit en vlees in heel dunne plakjes snijden. Zowel linkshandige als rechtshandige chef-koks kunnen snijden met dit 20 centimeter lange Japanse mes.

SHAN ZU produceert al heel lang professionele messen en is gespecialiseerd in het produceren van messen geschikt voor hobbykoks en professionele chefs. SHAN ZU’s verschillende producten varieren tussen Nakiri messen – typische Japanse groentemessen met een platte rand – tot een 14-delige Duitse stalen keukenmessenset. Ook biedt SHAN ZU ons een pro serie met Damascus stalen messen. Deze messen beschikken over G10-handvatten van militaire kwaliteit. Deze messen staan bekend om hun duurzaamheid en sterkte, evenals hun unieke patronen. Het SHAN ZU koksmes is een ‘algemeen’ mes, een echte alleskunner, anders dan andere messen van SHAN ZU, die gemaakt zijn voor specifieke snijklussen.

2
Beste Upgrade
Kai Shun Classic Santoku
Eigenschappen
  • Type: Santoku
  • Lemmetlengte: 14 cm
  • Materiaal mes: roestvrij Damascus-staal
  • Handvat: D-vormig ebbenhout afgewerkt pakkahout
  • Gewicht: 257,7 gram

Overige kenmerken: 68 lagen roestvrij Damascus-staal, minimale stappen nodig om het mes te slijpen, levenslang gratis slijpen, 16° aan elke kant (dus extra scherp)

Kai Shun Classic Santoku
Voordelen
Nadelen
    Voordelen
  • De Kai Shun Classic Santoku heeft een prachtig design
  • Het handvat bestaat uit ebbenhout en pakkahout
  • Dankzij het vlijmscherpe blad (16° aan elke kant) kun je heel dun snijden
  • Ultiem snijcomfort
    Nadelen
  • De lemmetlengte van dit mes is 14 cm en daarmee korter dan andere messen in deze top 5

De Kai Shun Classic Santoku werd door ons team bekroond als ‘Beste Upgrade’ van alle geteste Japanse messen. Waarom? Kai Shun besteedt veel aandacht aan innovatie. Met dit vlijmscherpe mes snijd je met gemak fruit, groenten en zelfs stug vlees in flinterdunne plakjes. Dankzij de perfecte grip, een antisliplaag en het ergonomische design wordt elke klus een fluitje van een cent. Genoeg redenen dus om de Kai Shun Classic Santoku hoog aan te prijzen. Ook waren wij erg onder de indruk van het snijcomfort. Kai Shun doet er alles aan om hun prijzen lager te houden dan die van hun concurrenten. Dit is een van de redenen waarom de prijs-kwaliteitverhouding van de  Kai Shun Classic Santoku zo gunstig is.

Kai is een bekend messenmerk en biedt een hoop Japanse messen en messensets aan. Al hun Japanse messen zijn premium tools en worden gebruikt door chef-koks over de hele wereld. De Kai Shun Classic-serie is reeks van 31 verschillende messen. Voor het Kai Shun Classic Santoku koksmes is gekozen voor een D-vormig handvat. Dit bestaat uit ebbenhout en is afgewerkt met pakkahout. Deze materiaalkeuze is uniek en vind je alleen bij messen uit premium series zoals de Shun Classic-serie.

3
Beste Nakiri Mes
FINDKING Dynasty Serie Japans Nakiri Mes
Eigenschappen
  • Type: Nakiri
  • Lemmetlengte: 17,8 cm
  • Materiaal mes: 9CR18MOV staallegering
  • Handvat: Afrikaans palissander (achthoekig)
  • Gewicht: 249 gram

Meer kenmerken: met de hand gepolijst, 16° V-vormig mes, hardheid van 60 ± 2, inclusief geschenkverpakking

FINDKING Dynasty Serie Japans Nakiri Mes
Voordelen
Nadelen
    Voordelen
  • Erg comfortabele grip dankzij de verborgen tang
  • Ultiem soepele en gelijkmatige snij-ervaring
  • Mooi uiterlijk
  • Stevig lemmet
    Nadelen
  • Wij hebben geen nadelen kunnen ontdekken

Het FINDKING Dynasty Serie Japans Nakiri mes won in de categorie: ‘Beste Nakiri Mes’. Een Nakiri-mes is een Japans mes dat speciaal gemaakt is voor het fijnhakken van groenten, fruit en vlees. Dit mes werd goed beoordeeld door ons team vanwege haar kwaliteit, symmetrisch geslepen mesbladen en een flinterdun lemmet. Het snijden van harde groenten en fruit was werkelijk een fluitje van een cent. Ook hoef je niet extra voorzichtig te zijn met het FINDKING Dynasty Serie Japans Nakiri mes, omdat het gemaakt is van stevige materialen. Tot slot waren we erg onder de indruk van het mooie design en de scherpte van dit Nakiri-mes.

Dit mes is onderdeel van de 4-delige Dynasty Serie. De messen uit deze Dynasty serie zijn ontworpen om de schoonheid en functionaliteit van oosterse keuken extra te belichten. Met een extra focus op comfort en efficiëntie voor de dagelijkse chef. De verborgen tang van het Nakiri-mes is kleiner dan het materiaal van het handvat. Dit maakt dit mes uniek en zorgt voor ultieme grip omdat je het handvat gemakkelijk kunt vastpakken. Over het breken van delicate voedingswaren hoef je je ook geen zorgen te maken, omdat dit mes extreem soepel en gelijkmatig door al je ingrediënten glijdt.

4
Beste Hakmes
TUO Hawk S-serie Hakmes 18 cm
Eigenschappen
  • Type: hakmes
  • Lemmetlengte: 17,8 cm
  • Materiaal mes: speciaal gesmeed uit koolstofarm roestvrij staal
  • Handvat: G10 glasvezel-composiet
  • Gewicht: 640 gram

Meer kenmerken: hoogwaardig koolstofstaal met een gespecialiseerde vacuüm-warmtebehandeling, afwerking met waterstroompatroon, Full-Tang-structuur met drievoudige klinknagels, met de hand geslepen (aan de hand van de traditionele 3-staps Honbazuke-methode) 8-12° per kant

TUO Hawk S-serie Hakmes 18 cm
Voordelen
Nadelen
    Voordelen
  • Geschikt voor het grove hak werk
  • Zeer robuust en stevig
  • Lange levensduur
  • Mooi design
    Nadelen
  • Minder geschikt voor het allerfijnste werk

Het Beste Hakmes was wat ons betreft de TUO Haw uit hun S-serie. Dit 18 centimeter lange hakmes is een mes dat met gemak door elke professionele chef gebruikt kan worden. Dankzij het sterke maar zeer dunne blad kun je je ingrediënten mooi en fijn hakken. Het ergonomische houten handvat is gemaakt van afgewerkt pakkahout. Deze houtsoort zie je alleen bij Japanse hakmessen van de hoogste kwaliteit. Het TUO Hawk S-serie Hakmes is een echte alleskunner: dankzij dit professionele koksmes kun je met gemak alles aan. Het mesblad is gemaakt van hoogwaardig koolstofstaal. Daar kun je makkelijk een leven lang mee snijden. Ons team heeft dit mes erg hoog aangeprezen, omdat ze onder de indruk waren van haar stevigheid. Ook heeft ons team dit hakmes hoog beoordeeld vanwege haar uiterlijk en gebruikscomfort.

Het verschil tussen het TUO Hawk S-serie Hakmes en de andere Japanse messen van uit deze serie is haar functionaliteit. Dit hakmes is zowel geschikt voor de kleine, alledaagse klusjes als voor het grove werk. Als je 1 mes zou moeten kiezen waar je voor de rest van je leven mee zou moeten snijden, kiest ons team voor het TUO Hawk S-serie Hakmes. Dit vanwege de variëteit aan mogelijkheden en haar duurzame karakter. Andere messen uit de S-serie zijn de: Cleaver 7″, Santoku 7″, Brood 9″, Chef 8″ en de Parer 4″.

5
Beste Sashimi Mes
Kai Wasabi Black Yanagiba Mes 21 cm
Eigenschappen
  • Type: Yanagiba
  • Lemmetlengte: 21 cm
  • Materiaal mes: koolstofstaal
  • Handvat: traditioneel D-vormig polypropyleen in Japanse stijl
  • Gewicht: 201,6 gram

Meer kenmerken: geslepen (snijkant van 16°), corrosie- en slijtvast mes, handgemaakt in Seki, Japan

Kai Wasabi Black Yanagiba Mes 21 cm
Voordelen
Nadelen
    Voordelen
  • Mooi design
  • Zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding
  • Geschikt voor de Japanse keuken
    Nadelen
  • Minder geschikt voor het grove hakwerk

Als laatste – maar zeker niet minder favoriet – selecteerden we het Kai Wasabi Black Yanagiba Mes. Dit is volgens ons het Beste Sashimi Mes. Sashimi-snijders kunnen hun hart ophalen, want dit mes is perfect voor het allerfijnste werk. Dit mes handgemaakt is in Seki, Japan. De licht gebogen achterkant van het lemmet zorgt voor een veilige grip tijdens je snijwerk. Hierdoor kun je extra soepele schommelbewegingen maken. Naast een indrukwekkende prijs-kwaliteitverhouding is ook het design van het Kai Wasabi Black Yanagiba mes erg mooi. Ten slotte dankt de Kai Wasabi Black Yanagiba zijn duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid aan de waterbestendige kunststof handgreep. Deze comfortabele handgreep en het hoogglanzende roestvrijstalen mes zijn permanent aan elkaar gegoten.

Kai produceert enorm veel Japanse messen en heeft hun assortiment onderverdeeld in een aantal series. De Wasabi Black serie vindt zijn oorsprong in de Japanse keuken. Het Kai Wasabi Black Yanagiba Mes is onderdeel van een serie van 17 messen. Deze serie dankt zijn onderhoudsvriendelijkheid aan de waterbestendige kunststof handgreep. Het aangename gevoel en stevige grip is te danken aan de toevoeging van bamboepoeder. Dit is een welkome toevoeging in vergelijking met messen uit de overige series van Kai.  Dankzij een succesvolle combinatie van functionaliteit en scherpte, robuuste materiaalkwaliteit en een minimalistisch design, zijn de messen uit de Wasabi Black serie erg geliefd.

Zaken om te overwegen

Deze koopgids demonstreert hoe je onze informatie het best kunt toepassen tijdens je zoektocht naar het Japanse mes van je dromen. Wij zijn ervan overtuigd dat je na het lezen van dit artikel de beste keuze kunt maken en heel lang zult genieten van jouw nieuwe mes. Ook vind je een veelgestelde vragen rubriek. Ga er lekker voor zitten, dan duiken we gelijk in de materie!

Voordelen van het Bezit van een Japans Mes

Er is een constante vraag naar Japanse messen van chef-koks wereldwijd. Waarom? Omdat Japanse messen uitblinken in vergelijking tot andere messen. Japanse messen hebben inmiddels een bijzondere reputatie opgebouwd, en niet zonder reden…

Functionaliteit, kwaliteit, design en het gebruik van superieure materialen zijn slechts vier van de vele factoren die bijgedragen aan de ijzersterke reputatie van Japanse messen. De meeste chef-koks maken daarom gebruik van Japanse messen en steeds meer hobbykoks investeren in een of meer messen uit het Verre Oosten.

Soorten Japanse messen

Er zijn diverse soorten Japanse messen. Wij kunnen het ons voorstellen dat het lastig kan zijn om een keuze te maken uit alle soorten messen. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt, zodat je meer kan lezen over de belangrijkste Japanse messen. Dit helpt je tijdens het maken van een goede keuze.

Gyuto

Een Gyuto-mes is een koksmes. De letterlijke vertaling van Gyuto is ‘rundvlees-zwaard’. Professionele Japanse chefs zullen altijd de Gyuto aanbevelen als het perfecte startpunt. Dit is namelijk het belangrijkste koksmes in de Japanse keuken. Als je je focus legt op een goed Gyuto-mes, zul je veel geld besparen op andere messen.

Santoku

Een Santoku-mes is een recht mes met kuiltjes aan de zijkant om te voorkomen dat je ingrediënten aan elkaar blijven plakken. Ook kun je er makkelijk zetmeelrijke of vochtige producten (zoals aardappelen, knoflook, fruit, etc.) mee snijden. Het Santoku-mes is een veel voorkomend mes in de Japanse keuken.

Nakiri

Het Nakiri-mes is al sinds voor de Tweede Wereldoorlog een van de populairste messen in de Japanse keuken. Dit komt omdat de hoofdingrediënten van de dagelijkse maaltijden in Japan destijds groenten waren. Inmiddels eten Japanners ook veel vis. De groeiende vraag naar visgerechten maakte de vraag naar de Nakiri-messen minder. De populariteit van het Santoku-mes (boven benoemd) groeide vanaf dat moment enorm.

Petty

Voor elke kookklus bestaat een Japans mes. Het Petty-mes is speciaal gemaakt om mee te fileren. Japanse chefs raden iedere liefhebber aan om een Petty-mes aan te schaffen, omdat dit een zogenaamde Japanse messen must-have is. Waarom? Omdat het een kleiner mes is dat altijd handig van pas komt. Er zijn koks die het Petty-mes als belangrijkste mes in hun keuken beschouwen.

Yanagiba

Een Yanagiba-mes is een sashimimes. Het ‘wilg-vormige’ mes is het meest voorkomende sushimes. Je zal daarom in elk sushirestaurant een Yanagiba-mes vinden. Dit mes is speciaal ontworpen om vis in één richting te snijden. Of beter gezegd, naar je toe te trekken. Dit levert bij uitstek de beste sashimistukken op.

Het Yanagiba-mes is een enkelvoudig, afgeschuind mes. Dit betekent dat slechts een kant van het lemmet is geslepen. De andere kant van het mes is licht naar binnen gebogen. De gebogen kant is bedoeld om te voorkomen dat de vis aan het lemmet blijft plakken.

Sujihiki

Het Sujihiki-mes is ook erg handig vanwege zijn dunne, smalle, lange lemmet. Deze bladvorm zorgt namelijk voor minimale wrijving bij het snijden van dierlijke eiwitten zonder been, waardoor je kunt snijden zonder scheuren te creëren in je vlees of vis.

Je plakjes vlees en vis blijven dus intact. De Sujihiki heeft hetzelfde lemmetprofiel als de bovengenoemde Yanagiba. Het verschil zit hem in een dubbele, schuine rand. Deze gelijkenis in combinatie met de afschuining maakt dat veel koks Sujihiki-messen beschouwen als een onmisbaar instrument.

Deba

Een andere Japanse parel is het Deba-mes. Dit mes is geïnspireerd op het authentieke, Japanse zwaard: samoerai. Het Deba-mes wordt vooral gebruikt voor het schoonmaken van dierlijke producten én het bereiden van dierlijke producten zoals kip en vis (vooral zalm).

Ook deze messensoort is zeer populair. Het Deba-mes heeft een breed lemmet en is sterker dan de meeste andere Japanse messen. Het kan worden gebruikt om vis te snijden zoals een zalm. Dit mes bevelen wij aan voor serieuze hobbychefs en restaurants die voornamelijk vis en vlees serveren.

Waarom Zijn Japanse Messen Zo goed?

Japanse messen zijn zo goed omdat ze erg scherp zijn. Door de gebruikte staalsoorten zijn ze harder dan Europese of Amerikaanse messen, waardoor ze langer scherp blijven. Dankzij het harde staal is een extra dun mesblad mogelijk. Dit zal ervoor zorgen dat je beter kan snijden.

Harder staal is niet altijd beter. Messen die te hard worden gesmeed zullen broos worden. Veel mensen zullen verstrikt raken in de technische specificaties van een Japans mes, maar een ervaren Japanse smid (en slijper) weet precies hoe hij een mes van de beste kwaliteit kan leveren.

De constructie van Japanse messen kun je een beetje vergelijken met een sandwich. Je hebt het zachte staal (of ijzer) aan de buitenkant en je hebt het harde staal in het midden. Zo worden Japanse messen gesmeed. Hierdoor zijn ze makkelijker te slijpen. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en vormen Japanse messen.

Bladmateriaal en Staaltype:

De belangrijkste materialen die worden gebruikt voor het mesvlak zijn:

  • Staal
  • Roestvrij staal (RVS)
  • Roestvrij staal met chroom, nikkel, vanadium en/of molybdeen
  • Damascus-staal
  • Zirkoniumdioxide
  • 3 Ply

 

Staal is een legering van ijzer, koolstof en soms ook andere elementen. Sommige Japanse messen worden van koolstofstaal gemaakt. Koolstofstaal is gemakkelijker te slijpen en wordt door de meeste koks erg gewaardeerd. RVS is een staallegering met minimaal 10% chroom. Het chroom maakt het staal roestbestendig.

Japans staal dat wordt gebruikt voor keukenmessen bevat vaak ook twee andere elementen, namelijk: vanadium en molybdeen. Het vanadium verhoogt de sterkte, slijtvastheid en taaiheid van het staal. Ook biedt het genoeg corrosieweerstand. Molybdeen verhoogt juist de sterkte, hardheid, hardbaarheid en een bepaalde ‘taaiheid’.

Damascus-staal is gemakkelijk te herkennen aan de golvende patronen op het lemmet. Veel Japanse messen worden gesmeed uit Damascus-staal. Deze worden meestal Damascus-messen genoemd. Ze zien er prachtig uit en hebben een speciale allure waar de meeste chefs van houden. Damascus-mesbladen snijden gemakkelijk en houden hun scherpte lang vast.

Keramische messen zien er heel anders uit. Deze worden gemaakt van zirkoniumdioxide. Door keramisch ‘zirconia’-poeder droog te persen ontstaat er een hard materiaal waarvan men Japanse messen maakt. Keramische messen worden vaak extra gewaardeerd omdat ze veel harder zijn dan roestvrijstalen messen. Ook zullen je ingrediënten niet besmet worden met een nare metaalsmaak door het gebruik van een metalen mes. Keramische messen blijven heel lang scherp en hoeven niet vaak geslepen te worden. Zo scherp als een stalen mes zullen ze echter niet worden.

Bladtype

Japanse mesbladen zijn over het algemeen dunner dan hun Europese tegenhangers. Dit zorgt ervoor dat ze een scherpere rand hebben. Meestal in het bereik van 15 tot 16 graden. Japanse mesbladen worden ook bijna altijd met de hand geslepen en met de hand verfijnd in tegenstelling tot Europese messen

Handvatten

Japanse handgrepen zijn over het algemeen wat kleiner dan Europese handvatten. Vaak worden deze van kwaliteitshout gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan ebbenhout en pakkahout.

Gewicht

Japanse messen zijn lichtgewichten. De meeste Japanse messen wegen tussen de 200 en 650 gram.

Bladlengte

De algemene bladlengte varieert van 110 mm tot 180 mm.

Tips voor het Onderhouden van Je Japanse Messen

Was je je mes grondig, gebruik je het verstandig en berg je het veilig op? Dan kunnen we vaststellen dat je al flink op de goede weg bent. Nu is het tijd om over het onderhoud te praten:

Qua slijpen is het verstandig om niet tot het laatste moment te wachten. Het is namelijk makkelijker om een redelijk scherpe snede weer scherp te maken dan het bruikbaar maken van een bot mes. Voor dagelijks onderhoud kun je het best een keramische slijpstaaf gebruiken.

Het Handvat Onderhouden, Hoe Doe Je Dat?

Een houten handvat wordt vaak behandeld met olie (zoals lijnzaadolie). Behandel je Japanse mes elke 4 maanden met een klein beetje extra olie. Ook kun je het vooraf even schuren met een schuurpapier, mocht dat nodig zijn.

FAQ

Wat is het verschil tussen een Japans mes en een Westers mes?

Europese messen hebben een dikker lemmet dan Japanse messen.

Waarom zijn Japanse messen zo populair?

Japanse messen zijn zo populair omdat het messen van uitzonderlijk hoge kwaliteit zijn.

Ons oordeel

Wij hebben genoten van het samenstellen van dit artikel. Van het testen tot het formuleren, we hebben onze uiterste best gedaan, zodat jij nu een goede keuze kan maken. Wij denken dat je nu heel goed uit de voeten kunt met deze informatie. Voor het algemene snijwerk kun je goed gebruikmaken van het SHAN ZU Koksmes. Maar als je van plan bent enkel sashimi te snijden, raden wij je het Kai Wasabi Black Yanagiba Mes aan. Hoe dan ook, elk mes uit deze top 5 is een topper. Als het goed is, ben jij nu helemaal op de hoogte en weet jij precies welke van de beste Japanse messen je gaat aanschaffen! We wensen je heel veel succes en snijplezier toe.

Referenties

1.
De Messenslijper vertelt over Japanse messen
Japanse messen worden steeds populairder in de westerse keuken, vanwege hun extreme scherpte. Een artikel over de eigenschappen van japans staal en de schoonheid van Japanse messen.
2.
Waarom een Japans mes het beste mes is voor een kok
Japanse messen zijn hip. Elwin de Veld vertelt over het belang van goede messen, de trends, en zijn samenwerking met topchefs. Lees hier het interview.
9,9
Totale score
SHAN ZU Koksmes 20 cm - Keuze van de Redactie

Gerelateerde Artikels

Reacties
+Laat een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X