Veel mensen weten dat je door het vacumeren van je voedsel de houdbaarheidsdatum enorm kunt verlengen. Vacuümverpakkingen bewaren je voedsel tot 5 keer langer dan voedsel in plastic bakjes/zakken! En wist je dat het vacuüm afdichten van je voedsel ook bescherming biedt tegen uitdroging en ‘vriesbranding’? Vriesbrand ontstaat wanneer er water in je (bevroren) eten komt. Dit zorgt voor uitgedroogde plekjes op je voedsel. Niet lekker en ook niet gezond. Dankzij de vacuümzak van een vacuümmachine heb je hier geen last van.
We hebben 28 vacuümmachines beoordeeld om de 7 beste vacuümmachines te selecteren. Solis Vac Quick 576 is de Keuze van de Redactie. Waarom we voor dit model kozen? Dat lees je zo! Wij hebben de volgende parameters gebruikt om te bepalen hoe functioneel en gebruiksvriendelijk elke vacuümmachine in werkelijkheid is. Denk bijvoorbeeld aan verschillende afdichtingsmethodes die bepalen hoe je precies te werk gaat. Ook keken we naar het soort sealing-materiaal en de maximale breedte van de zak/rol. Deze bepalen of de vacuümmachine geschikt is voor het sealen van kleine porties voedsel zoals losse broodjes of juist geschikt is voor grotere volumes zoals complete zalmen, tonijnen of stukken rundvlees.
№ | Naam | Max breedte zak/rol | Afdichting kwaliteit | Zuigkracht | Nutsvoorziening | Beoordeling | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Solis Vac Quick 576 | 30 cm |
|
|
|
9,9
|
Bekijk de prijs |
2 | Foodsaver Vacumeermachine V2860 | 35 cm |
|
|
|
9,8
|
Bekijk de prijs |
3 | Maxxo VM ChamberLine 40 | 30 cm |
|
|
|
9,6
|
Bekijk de prijs |
4 | Solis Vac Plus 571 | 30 cm |
|
|
|
9,5
|
Bekijk de prijs |
5 | KitchenBrothers Vacumeermachine | 30 cm |
|
|
|
9,3
|
Bekijk de prijs |
6 | COOKTIME Vacumeermachine | 32 cm |
|
|
|
9,2
|
Bekijk de prijs |
7 | BEPER P102CON001 | 30 cm |
|
|
|
9,0
|
Bekijk de prijs |
Andere kenmerken: hygiënisch ontwerp; vacuümdruk van -0,7 bar zuigt tot 8 liter per minuut; verborgen kabelopslag; extra sterke lasnaad van 2,5 mm.
De Solis Vac Quick 576 werd bekroond tot ‘Keuze van de Redactie’. Naast zijn geweldige prestaties viel dit apparaat ook op vanwege zijn ijzersterke prijs-kwaliteitverhouding. Wij waren erg te spreken over de zuigkracht van de Solis Vac Quick 576. Dankzij de vacuümdruk van -0,7 bar zuigt deze vacuümmachine tot wel 8 liter per minuut. Wat wij ook erg konden waarderen is de veelzijdigheid van dit apparaat. Dit Solis-model biedt je de mogelijkheid om zelfs voorraaddozen te vacumeren. Dit vanwege de handige slangaansluiting. Dankzij zijn scherpe prijs, uitstekende resultaten en veelzijdigheid viel de Solis Vac Quick vacumeermachine op en kozen wij dit apparaat als favoriet.
In vergelijking met de Foodsaver Vacumeermachine V2860 (winnaar binnen de categorie premium keuze) is de Solis vacuümmachine relatief klein. Als enige apparaat in deze top 7 beschikt dit model over een opbergvak (onder het apparaat) zodat je het netsnoer kan verbergen als je het niet gebruikt. Volgens ons testpanel is dit erg handig wanneer je het apparaat op wilt bergen in een kastje. De prestaties van deze Solis Vac Quick 576 zijn redelijk goed te vergelijken met die van de Foodsaver Vacumeermachine V2860, maar het voordeel is dat de Solis een stuk voordeliger geprijsd is (minder dan een derde van de prijs van de Foodsaver).
Andere kenmerken: slank en ruimtebesparend ontwerp voor rechtopstaande opslag; vaatwasserbestendig; wordt geleverd met 10 kleine/grote zakken en 1 rol.
Winnaar binnen de categorie ‘Premium Keuze’ werd de Foodsaver Vacumeermachine V2860. Wij kozen dit apparaat tot beste premium keuze omdat dit apparaat meer professioneel functioneert in vergelijking met een standaard commerciële vacumeermachine. Na het uitgebreid testen van dit apparaat hebben we gemerkt dat het snel werkt en dat het je voedsel zeer stevig afdicht. Ondanks het formaat van deze sealer is hij gemakkelijk op te bergen doordat je het apparaat verticaal op je keukenblad of in je keukenkast kunt plaatsen. Dit apparaat is misschien iets duurder dan de goedkopere apparaten maar is ook meer divers. Zo kun je nat en droog vacumeren en heb je keuze tussen vacumeren en sealen of enkel sealen.
In vergelijking met de Solis Vac Quick 576 (deze werd bekroond tot ‘keuze van de redactie’) kan de Foodsaver Vacumeermachine V2860 grotere pakketten voedsel verzegelen. De maximale breedte van de zak/rol is namelijk maar liefst 5 centimeter groter. Wij merkten een aanzienlijk verschil in de resultaten. Je kunt namelijk een stuk beter uit de voeten en hoeft je etenswaren niet altijd in stukjes te snijden voor het vacumeren. Het enige nadeel is wel dat dit apparaat wat aan de grote kant is in vergelijking met andere vacumeermachines.
Andere kenmerken: afzuigt tot 72 liter per minuut; zuigsnelheid kan worden aangepast; digitaal aanraakscherm.
De ‘Beste Commerciële’ vacuümmachine werd de Maxxo VM ChamberLine 40. Dit professionele apparaat beschikt over een vacuümkamer voor het vacumeren van etenswaren tijdens het ‘sous-vide kookproces’. Meer hierover lees je in de uitgebreide koopgids. Wij waren verbluft over de resultaten die de Maxxo ons kon bieden. Met name omdat deze machine geschikt is voor vloeistoffen, soepen, droge levensmiddelen, vlees, fruit, groenten, vissen, en ga maar door. Dit veelzijdige apparaat won daarom binnen de categorie ‘Beste Commerciële’ vacuümmachine en zal waarschijnlijk eerder ingezet worden door horecagelegenheden dan ‘simpele’ huishoudens.
De Maxxo VM ChamberLine 40 is uniek in vergelijking met de andere geteste vacumeermachines vanwege het feit dat dit apparaat beschikt over een vacuümkamer. Dit apparaat blonk ook uit vanwege zijn sterke vacuümpomp en dubbele lasnaad. In vergelijking met de KitchenBrothers Vacumeermachine (winnaar binnen de categorie ‘Gemakkelijkst Schoon te Maken’) is dit apparaat meer complex en biedt het je meer mogelijkheden zoals ‘sous-vide’ gastro accessoires en vacuümzakken voor het conserveren van vitaminen en speciale voedingsstoffen. De prijs van deze Maxxo ligt dan ook aanzienlijk hoger dan die van de KitchenBrothers.
Andere kenmerken: zuigt tot 12 liter per minuut; marinerende functie; wordt geleverd met 4 verschillende rollen, 10 zakken en aanzuigslang; automatische en handmatige modi.
De Solis Vac Plus 571 won binnen de categorie ‘Beste Waarde-Pakket’ en is geschikt voor zacht, normaal, droog en vochtig voedsel. Wij waren dan ook erg te spreken over de flexibiliteit van dit model. De ingebouwde foliesnijder kwam ook erg handig van pas en wij hebben dit als een erg waardevolle toevoeging ervaren. Deze sealer beschikt over een zeer sterke vacuümpomp met een afzuigcapaciteit van maar liefst 12 liter per minuut. Ook erg handig: dit Solis model heeft twee vacumeersnelheden: namelijk een marineerfunctie en een directe seal functie.
De Solis Vac Plus 571 is goed te vergelijken met de ‘Beste Draagbare’ vacumeermachine, de COOKTIME Vacumeermachine. Wat de Solis speciaal maakt is zijn geïntegreerde foliesnijder en vacuümslang. Nagenoeg alle voedselwaren laten zich vacumeren met de Solis. Denk aan vloeibare substanties als soep en babyvoeding tot compacte producten als kaas en vlees. Wat de COOKTIME Vacumeermachine je biedt dat de Solis je niet kan bieden is het sealen van documenten. Ook merkten wij dat de Solis iets minder goed in staat is om je vloeibare voedsel vacuüm te verpakken.
Andere kenmerken: verwijderbare bovenkant voor eenvoudige reiniging; BPA-vrij; externe vacuümfunctie.
Winnaar binnen de categorie ‘Gemakkelijkst Schoon te Maken’ werd de zeer betaalbare KitchenBrothers Vacumeermachine. Deze vacumeermachine beschikt over 4 standen waarmee je droge en vochtige etenswaren kunt verzegelen. Denk bijvoorbeeld aan complete maaltijden maar ook chips of soep. Zijn veelzijdigheid is een van de redenen waarom deze KitchenBrothers Vacumeermachine een verdiend plekje won in onze top 7. Ook waren we erg te spreken over de compactheid van dit apparaat en zijn lichte gewicht. Ideaal voor kleinere huishoudens, aldus ons testpanel.
Deze KitchenBrothers Vacumeermachine lijkt qua formaat en gewicht erg op de BEPER P102CON001 (winnaar binnen de categorie ‘Betaalbare Keuze’). Maar de KitchenBrothers overstijgt de BEPER op een aantal vlakken. Denk bijvoorbeeld aan zijn veelzijdigheid: de KitchenBrothers beschikt over 4 verschillende standen. De BEPER daarentegen biedt je de mogelijkheid om te sealen en vacumeren, of enkel te sealen. Ook merkten wij dat de KitchenBrothers een stuk steviger aanvoelt dan de BEPER. Misschien is dit te danken aan het prijsverschil.
Andere kenmerken: bescherming tegen oververhitting; 3-in-1 ruisonderdrukking; ook geschikt voor documenten.
De zeer voordelige COOKTIME Vacumeermachine won binnen de categorie ‘Beste Draagbare Vacumeermachine’. Voor een paar tientjes kun je dit apparaat aanschaffen en wij waren verbluft over zijn mogelijkheden en de seal-resultaten. Het gebruiksgemak is enorm want dankzij de automatische modus kun je je voedsel verzegelen met slechts een druk op de knop. Ook kun je kiezen voor de handmatige sealmodus. Ook erg handig volgens ons testpanel is dat dit model draagbaar is en daarmee perfect is het voor gebruik binnenshuis maar ook buitenshuis.
Deze COOKTIME Vacumeermachine is goed te vergelijken met de ‘Beste Betaalbare Vacumeermachine’, de BEPER P102CON001. De COOKTIME Vacumeermachine biedt je 2 cm extra verpakkingsbreedte aan én weegt een fractie minder. Hierdoor voelt dit model iets minder robuust aan moeten we wel melden. Wat dit onderscheidt van alle andere vacumeermachines in deze top 7 is de mogelijkheid om documenten te sealen. Wij denken dat dit een zeer voordelige bijkomstigheid is en dat dit een reden kan zijn om te kiezen voor dit model sealer.
Andere kenmerken: oververhittingsbeveiliging; <70 dB geluidsniveau; wordt geleverd met vijf zakjes van 25 x 30 cm.
Tot slot won de BEPER P102CON001 binnen de categorie ‘Beste Betaalbare Keuze’. Voor een fractie van de prijs van professionele sealers kun je dit apparaat aanschaffen en wij stonden versteld van de resultaten die de BEPER ons liet zien. Dit betaalbare model beschikt namelijk over een dubbele functie. De krachtige vacumeermachine kan namelijk ook worden gebruikt voor het verzegelen van droog voedsel zoals ontbijtgranen en brood (waar geen vacuüm kracht voor nodig is). Dit hebben wij als waardevolle toevoeging ervaren.
Net zoals de KitchenBrothers Vacumeermachine is ook de BEPER P102CON001 zeer gemakkelijk schoon te maken. Wij merkten dat dit apparaat ook iets stiller in gebruik is in vergelijking met de andere apparaten uit de top 7. Het voordeel van de BEPER ten opzichte van alle andere machines is de lange garantieperiode van 3 jaar. Ook een mooie extra die je ontvangt bij deze BEPER: in de verpakking vind je 5 extra zakjes van 25 x 30 cm waarmee je direct kunt sealen.
Waar kun je een vacuümmachine voor gebruiken en waar moet je op letten als je er een wilt aanschaffen? In deze koopgids lees je hier alles over. Ook bespreken we de diverse functies, afmetingen en andere zaken zoals de zuigkracht en de maximale breedte van de rollen/zakken van diverse vacuümmachines. Ook hebben we een aantal veelgestelde vragen voor je beantwoord. Kortom, na het lezen van deze koopgids ben jij helemaal op de hoogte en weet jij als het goed is welke vacuümmachine het beste bij jouw wensen past. Ben je er klaar voor? Goed, dan duiken we gelijk in de materie.
Een vacuümmachine is een soort voedsel-sealer die warmte gebruikt als medium om de dichtingsmaterialen aan elkaar te laten plakken. Het werkt door een hoge stroomimpuls te genereren naar het verwarmingslint op het oppervlak van het apparaat. Dit produceert een hittegolf die sterk genoeg is om de folie (tussen de sealbalken) te laten smelten.
Vraag je je af of een vacuümmachine nuttig zou zijn in jouw dagelijkse leven? Misschien heb je er niet bij stilgestaan hoeveel voordelen er te vinden zijn voor het vacumeren van je voedsel. Hier zijn de voornaamste voordelen van het bezit van een vacuümmachine voor je voedsel op een rij.
Het verzegelen van gezinsporties of individuele porties bespaart een hoop tijd. Als het tijd is om te eten hoef je enkel de gevacumeerde maaltijd uit de koelkast of vriezer te halen en deze op te warmen. Als je een dagdeel besteed aan het voorbereiden van een groot aantal maaltijden en deze vervolgens sealt en invriest, kun je heel wat uren winnen. Stel dat je nooit meer hoeft te koken na een lange dag gewerkt te hebben? Dat scheelt duidelijk een hoop tijd en energie.
Ook bespaart het je (een hoop) geld. Door je voedsel in bulk te kopen en er losse porties van te maken en te sealen, kun je tot wel 6 maanden vers voedsel binnen handbereik te hebben. Dit leidt tot een ongelooflijke kostenbesparing ten opzichte van het kopen van je voedsel per maaltijd of per week.
Vacumeermachines helpen de groei van schimmels of bacteriën te voorkomen. Dit komt omdat vacuümafdichting ervoor zorgt dat je voedsel niet wordt blootgesteld aan vloeistoffen en zuurstof, en schimmels en bacteriën kunnen niet groeien zonder zuurstof.
Ook beschermt vacuümafdichting van voedsel tegen uitdroging en vriesbrand. Zoals je in de intro hebt kunnen lezen ontstaat vriesbrand wanneer er water in je eten komt. De vacuümzak zorgt ervoor dat je voedsel niet in contact komt met zuurstof zodat het vocht in de zuurstof niet kan verdampen waardoor er kans op vriesbrand kan ontstaan.
De houdbaarheid van je eten wordt enorm verlengd als je het vacumeert. Vacuümverpakkingen bewaren het 3 tot 5 keer langer dan voedsel dat in plastic bakjes of zakken wordt bewaard. Diepgevroren voedsel dat vacuüm is verpakt gaat maar liefst 2 tot 3 jaar mee! Verpak je deze op andere manieren? Dan blijft je voedsel gemiddeld 6 tot 12 maanden goed. De meeste vacuümverpakte voedingsmiddelen blijven 1 tot 2 weken vers in de koelkast in tegenstelling tot 1 tot 3 dagen wanneer je ze niet vacumeert.
Vacuümafdichting zorgt voor een efficiënte, georganiseerde verpakking van je voedsel. Vacuüm verpakt voedsel neemt daardoor minder ruimte in beslag in je koelkast of vriezer en zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt organiseren.
Door vacuümafdichting behoud je het vocht, de sappen en de smaak van het voedsel. Dit merk je aan de smaak. Vacuüm afdichting verwijdert ook het grootste deel van de zuurstof waardoor chemische reacties worden voorkomen die door zuurstof worden veroorzaakt en die ervoor zorgen dat je voedsel een rare smaak krijgt en/of bederft.
Tip 1: als je je voedsel voor lange periodes wilt bewaren kun je het beste de datum op de zak schrijven nadat je deze hebt gevacumeerd. Je kunt zo bijhouden wanneer het is opgeslagen en wanneer het moet worden gebruikt of gegeten.
Tip 2: om de levensduur van je voedsel te verlengen dien je de levensmiddelen eerst grondig schoon te maken voordat je deze vacumeert.
Er zijn verschillende types vacuümmachines die je kunt kopen. Laten we beginnen met het soort vacuümmachine die we in dit artikel bespreken, namelijk de vacuümmachines voor huishoudelijke doeleinden. Deze zijn geschikt voor consumenten zoals jij en ik. Dit zijn vaak machines zonder ‘kamer’.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen vacuümmachines met en zonder ‘vacuümkamer’. Vacuümmachines met kamer zijn vaak groot van formaat en worden voor professioneel gebruik ingezet. Vacuümmachines zonder kamer zijn een stuk kleiner. Vacuümmachines zonder kamer zijn dan ook meer geschikt voor de gewone huishoudens.
Vacuümmachines zonder kamer kunnen kleine hoeveelheden etenswaren vacuüm verpakken. In dit type machine wordt het product dat vacuüm gezogen moet worden volledig verpakt in de machine. Daar wordt je voedsel in plastic zakjes gewikkeld. De lucht verdwijnt volledig uit het pakketje. Vervolgens wordt het pakket geseald door middel van de warmte die de sealer toepast.
Enkele kamer vacuümmachines zijn groter dan de varianten zonder kamer en worden vaak gebruikt door horeca professionals. Deze vacuümapparaten zijn ook uitermate geschikt voor het vacuüm verpakken van voedsel waaronder saprijk voedsel en vloeistoffen zoals soepen en sauzen. Dubbele kamer vacuümmachines werken op dezelfde manier als enkele kamer machines maar werken een stuk efficiënter. Dubbele kamer vacuümmachines worden vaker door horecagelegenheden gebruikt om producten van grotere afmetingen te verpakken.
Voor nog grotere hoeveelheden voedsel worden automatische band vacuümmachines gebruikt. Deze zijn bedoeld voor etenswaren (eventueel van grote afmetingen) die passeren over een transportband en vacuüm verpakt moeten worden.
Het sealen van de vacuümzak gebeurt automatisch. Nadat je voedsel bekleed is met de plastic verpakking worden de ‘sealbalk’ en de ‘contrabalk’ gesloten. Wanneer deze gesloten zijn worden de sealdraden (plastic) verwarmd om de lagen van de zak aan elkaar te laten smelten. Na een paar seconden gaan de balken weer open.
Er zijn meer ‘seal instellingen’ mogelijk, afhankelijk van de verschillende maten en soorten zakken. De meeste vacuümmachines zijn standaard uitgerust met enkele en/of dubbele sealdraden.
De maximale breedte van de zak/rol bepaalt hoe groot je voedselpakketjes kunnen worden. De meeste vacuümmachines voor huis-tuin-en-keukengebruik beschikken over een maximale breedte van ongeveer 30 cm. Deze maximale breedte is geschikt voor het sealen van onder andere: granen, gemalen producten, koffie, specerijen, noten en bonen. Maar ook overgebleven maaltijden, vis, vlees en gevogelte.
Sommige professionele gebruikers zoals kaasmakers en slagers hebben bredere zakken nodig voor het verpakken van hun producten. Machines met een maximale breedte van 35 cm of meer zijn voor hen beter geschikt.
Vacuümdruk wordt gemeten in ‘negatieve millibars’, ofwel -mbar. Deze informatie laat je weten wat de maximale vacuümdruk is die door deze vacumeermachine in de zak kan worden bereikt. Hoe groter de vacuümdruk hoe meer lucht (zuurstof) wordt verwijderd. Dat betekent minder kans voor de micro-organismen om zich te ontwikkelen. Met andere woorden, hoe groter het -mbar vermogen, des te beter de resultaten.
De meeste vacumeermachines zijn gemaakt van kunststof en hebben daardoor een lange levensduur. De folies die gebruikt worden om je eten mee te vacumeren zijn ook van plastic gemaakt. Enkele van de meest gebruikte kunststoffen voor die plastic verpakkingen zijn: Acrylaat (PMMA), Acrylonitrilbutadieenstyreen (ABS), en Polycarbonaat (PC). Het is belangrijk om het juiste type zak uit te kiezen voor jouw apparaat. Lees daarom altijd de gebruiksaanwijzing voordat je een extra rol bestelt.
Het reinigen van een vacuümmachine is een fluitje van een cent: was de dienbladen in een warm sopje of plaats ze in het bovenste rek van de vaatwasser. Laat de trays volledig en droog deze voordat je ze terugplaatst in het apparaat. Verwijder en leeg het (meestal doorzichtige) reservoir. Gebruik hiervoor warm zeepwater en laat het aan de lucht drogen voordat je deze terugplaatst.
De meeste commerciële vacumeermachines zijn erg handzaam en wegen niet veel. De gemiddelde afmetingen van commerciële vacumeermachines schommelen tussen de 35 cm x 37 cm x 7 cm. Dit zijn vacumeermachines met een maximale verpakkingsbreedte van ongeveer 30 centimeter. Het gemiddelde gewicht van dit type commerciële vacumeermachine bedraagt tussen de 1 en 2 kilo.
De meeste vacumeerapparaten hebben een vervangings- of reparatiegarantieperiode van minimaal 12 maanden. Tenzij anders staat aangegeven in de beschrijving van het apparaat.
Echt lekker gemarineerde gerechten worden vaak ‘sous-vide’ gekookt. Om sous-vide te kunnen koken moet je het voedsel eerst luchtdicht verpakken met een vacuümmachine. Sous-vide koken is een moleculaire kooktechniek waarbij voeding (denk aan vlees, vis en gevogelte) vacuüm verpakt wordt. Deze worden verpakt samen met passende kruiden en specerijen. Vervolgens worden deze voedingsmiddelen gegaard in warm water.
‘Sous-vide’ is een Franse term. De letterlijke vertaling is: ‘onder vacuüm’. Sous -vide-sealers zijn zeer geschikt voor het voorbereiden van:
Let op: het plastic dat wordt gebruikt bij een traditionele vacuümmachine is vaak iets goedkoper (en van minder goede kwaliteit) dan speciale ’sous-vide’ zakken. Overweeg dus om speciale sous-vide zakken aan te schaffen.
Over het algemeen wel. Vooral wanneer je voedsel zoals ontbijtgranen, meel, gedroogd fruit, specerijen, droog vlees, koekjes, koffiebonen, gevriesdroogde eieren en kruiden hebt gebruikt. Dat gezegd hebbende kun je beter de zakken waarin je rauw vlees, vis, eieren, groenten en olieachtig voedsel hebt bewaard, niet hergebruiken.
Soepen of andere vloeibare items dien je in een container te doen voordat je ze vacumeert. Zodra de soep is ingevroren haal je hem uit de vriezer en vacumeer je deze.
Vacuümmachines zijn niet geruisloos in het gebruik maar vergeleken met een heavy duty blender valt het geluidsoverlast reuze mee.
Als het goed is weet jij nu voldoende om een passende keuze te kunnen maken. Wij benoemen nog graag welke 3 producten onze favoriet zijn. Om te beginnen met de keuze van onze redactie, De Solis Vac Quick 576. Deze kan droog en vochtig voedsel vacumeren. De machine beschikt over een 30 centimeter maximale breedte van de zak/rol en heeft een vacuümdruk van -0,7 bar. Wat deze machine speciaal maakt is de verborgen kabelopslag en de extra sterke lasnaad van 2,5 mm. Ook willen we extra aandacht schenken aan het ‘Beste Waarde-Pakket’, de Solis Vac Plus 571. Deze zuigt tot 12 liter per minuut en heeft een speciale ‘marinerende’ functie. Dit apparaat wordt geleverd met 4 verschillende rollen waarmee je allerlei soorten vochtig en droog voedsel kunt vacumeren. En tot slot de ‘Beste Draagbare’, de COOKTIME Vacumeermachine. Deze kan niet alleen voedsel vacumeren, maar is ook geschikt voor het sealen van documenten. Dankzij de extra 2 cm (maximale breedte rol is 32 cm) kun je erg goed uit de voeten met dit apparaat.
Bedankt voor het lezen van deze tekst over de 7 beste vacuümmachines. We wensen je veel succes met het vacumeren van je voedsel!