10 Beste Wafelijzers voor Uw Heerlijke Experimenten

Een selectie van de best beoordeelde wafelijzers.
Door Gwen De Brabantse
Gwen De Brabantse
Beoordeeld door Gwen De Brabantse
Auteur
Gwen is de oprichtster van Huisinsider en heeft een passie voor koken en houdt ervan om het huishouden te doen. Als moeder van een gezin van lees meer
Feit gecontroleerd Erwin Ryuska
Erwin Ryuska
Beoordeeld door Erwin Ryuska
Expert Consultant
Erwin is een tuinier van opleiding en heeft al meer dan 25 jaar ervaring met werken in de tuin. Na verschillende jaren als vrijwilligerswerke lees meer
Geupdatet 14-08-2023
Geupdatet 14-08-2023
De redactie van huisinsider.nl is niet geassocieerd met de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren echter links naar diverse webshops die de producten leveren.

Wafels zijn de perfecte oplossing om een saai begin van de dag tegen te gaan, maar het maken daarvan kost normaliter te veel tijd. Alleen met de beste wafelijzers krijg je een luchtige textuur en de juiste knapperige laag in een mum van tijd.

Onze Beste Keuzes

Een goede wafelijzer heeft een goede beschermlaag, zodat de wafel niet blijft plakken. Daarnaast zijn er ook nog opties die het maken van jouw wafel vergemakkelijken. De aanwezigheid van een thermometer voor de juiste bak temperatuur of een verhittingsbeveiliging zodat het apparaat niet te heet wordt. Zijn er extra zaken die een veilig gebruik realiseren? Zoals een cool touch die het verbranden van jouw handen tegengaat of een automatische aan-uit knop die er altijd voor zorgt dat het wafelijzer na gebruik uit gaat. We hebben ontzettend veel  producten beoordeeld om 10 de beste wafelijzers te selecteren. KitchenBrothers 3-in-1 Wafelijzer is de Keuze van onze Redactie.

Naam Functies Wafelvorm Antiaanbaklaag Verwisselbare platen Aantal wafels Temperatuur instellingen Beoordeling
1 KitchenBrothers 3-in-1 Wafelijzer Contactgrill, Tosti-ijzer, Wafelijzer Rechthoekig YES YES 2 YES
9,9
Bekijk de prijs
2 Bestron Wafelijzer Wafelijzer Hartvormig YES NO 5 NO
9,8
Bekijk de prijs
3 Tristar WF-2195 Wafelijzer Wafelijzer Rechthoekig YES NO 2 YES
9,7
Bekijk de prijs
4 MoreLife Commerciële Wafel Maker Wafelijzer Rond YES NO 8 YES
9,6
Bekijk de prijs
5 Cloer Kniepertjes Ijzer 261 Wafelijzer Rond YES NO 1 YES
9,5
Bekijk de prijs
6 Sonifer Wafelijzer Met Verwisselbare Platen Сrêpepan, Tosti-ijzer, Wafelijzer, Donutmaker, Notenmaker, Schelpijzer Rechthoekig YES YES 2 NO
9,4
Bekijk de prijs
7 LUND Professional Wafelijzer Wafelijzer Rond YES NO 4 YES
9,3
Bekijk de prijs
8 Bestron Cake Pop Maker Cake Pop Maker Rond (Cakepops) YES NO 12 NO
9,2
Bekijk de prijs
9 Merkloos Mini Wafelijzer Wafelijzer Rond YES NO 1 NO
9,1
Bekijk de prijs
10 Aigostar 3 in 1 Wafelijzer Tosti-ijzer, Contactgrill, Wafelijzer Rechthoekig YES YES 2 NO
9,0
Bekijk de prijs

Top 10 Wafelijzers Beoordeling 2024

1
Keuze van de Redactie
KitchenBrothers 3-in-1 Wafelijzer
Eigenschappen
 • Wafelvorm: Rechthoekig
 • Omvang: 28 x 21 x 12 cm
 • Vermogen: 1200 Watt
 • Soort grill: Contactgrill, Tosti-ijzer, Wafelijzer
 • Afneembare platen: Ja

Aanvullende functies: Verwijderbare bakplaten met anti-aanbaklaag, beschermd tegen oververhitting

KitchenBrothers 3-in-1 Wafelijzer
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Eenvoudig schoon te maken; BPA-vrij; Veilig.
  Nadelen
 • Beperkte gebruiksaanwijzing.

KitchenBrothers 3-in-1 Wafelijzer is vanwege de vele kwaliteitseigenschappen geselecteerd tot Keuze van de Redactie. De solide multifunctionele wafelijzer maakt het mogelijk om optimaal gebruik te maken van jouw ruimte en budget. De drie platen maken het mogelijk om wafels te maken, vlees/groente en een sandwich. Veel mogelijkheden voor de prijs van een. Verder maakt de antiaanbaklaag het proces een stuk gemakkelijk en aangenamer. Daarnaast heb je niet veel ruimte nodig en is deze ideaal bij het opbergen.

Anders dan de Sonifer Wafelijzer, de Beste met Verwisselbare Platen, heeft dit wafelijzer een verhittingsbeveiliging. Bij een te hoge temperatuur zal dit wafelijzer uit zichzelf uitschakelen en vormt er dus minder gevaar. Dit vergroot de levensduur van het apparaat en kan dus vrij kostenbesparend zijn. Ook zit er een cool touch ontwerp bij. Zo kan het handvat aangeraakt worden zonder enige mogelijkheid jezelf te verbranden. Onze keuze van de redactie is perfect geschikt voor huishoudens met kinderen bijvoorbeeld.

2
Beste voor Hartvormige Wafels
Bestron Wafelijzer
Eigenschappen
 • Wafelvorm: Hartvormig
 • Omvang: 25,5 x 25 x 9,5 cm
 • Vermogen: 700 Watt
 • Soort grill: Wafelijzer
 • Afneembare platen: Nee

Aanvullende functies: Indicatielampje

 

Bestron Wafelijzer
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Eenvoudig schoon te maken; Veilige bediening.
  Nadelen
 • Geen afneembare platen.

Uitgekozen tot de Beste Wafelijzer voor Hartvormige Wafels. Ideaal voor de niet-keukenprinsesjes onder ons, vanwege de handige antiaanbaklaag. Verder is het design perfect om ruimte te besparen. Zo heb je niet te veel plek nodig. Daarnaast maakt de veilige bediening het gebruik makkelijker. Er is namelijk een temperatuurregeling en er is rekening gehouden met het tegengaan van slippen.

Anders dan de Cloer Kniepertjes Ijzer 261, het Beste Ijzer voor Kniepertjes,  heeft dit apparaat een bodem met antislip. Dit maakt het gebruik direct handiger, maar ook veiliger aangezien de machine niet zo snel uit zal glijden.  Het voordeel ten opzichte van de Redacties Keuze de KitchenBrothers 3-in-1 Wafelijzer is dat deze machine volledig automatisch is. Dit versoepelt het gebruiksgemak. Ideaal als je verlangt naar een makkelijk gebruik.

3
Beste voor Belgische Wafels
Tristar WF-2195 Wafelijzer
Eigenschappen
 • Wafelvorm: Rechthoekig 
 • Omvang: 23,7 x 25,6 x 9,6 cm
 • Vermogen: 1000-1500 Watt
 • Soort grill: Wafelijzer
 • Afneembare platen: Nee

Aanvullende functies: Thermostaat, indicatielampjes, anti-slip voetjes, antiaanbaklaag

Tristar WF-2195 Wafelijzer
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Bakt niet aan; Veilige bediening.
  Nadelen
 • Geen afneembare platen; Geen koordopslagruimte.

Wij hebben dit tot de Beste Wafelijzer voor Belgische Wafels gekozen, vanwege een aantal belangrijke factoren. De speciale antiaanbaklaag garandeert een perfect resultaat voor uw heerlijke wafels. Verder maakt dit het schoonmaakproces makkelijker dankzij de aangebrachte laag. Daarnaast is het een redelijk grote wafelijzer, wat ook nodig is voor de perfecte Belgische wafels. In combinatie met de thermostaat van dit wafelijzer kan de wafel naar eigen smaak gebakken worden en dat resulteert in de ultieme Belgische wafel.

Anders dan het Beste Ijzer voor Kniepertjes, de Cloer Kniepertjes Ijzer 26, heeft deze machine een antisliprand om uitglijden te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat het apparaat veel veiliger gebruikt kan worden, maar het is ook veel handiger. Ook zorgt het indicatielampje op de wafelmachine dat je heel makkelijk kunt zien of het apparaat aan staat. Verder kunnen  er in tegenstelling  tot de Bestron Cake Pop Maker, Beste van Cakepops, twee wafels tegelijk gemaakt worden. Ideaal voor een groter gezin. Zo hoeft er niet lang gewacht te worden op het eten.

4
Beste Professionele
MoreLife Commerciële Wafel Maker
Eigenschappen
 • Wafelvorm: Rond 
 • Omvang: 35,6 x 50 x 25,4 cm 
 • Vermogen: 1200 Watt
 • Soort grill: Wafelijzer
 • Afneembare platen: Nee

Aanvullende functies: Maakt twee wafels tegelijkertijd

MoreLife Commerciële Wafel Maker
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Twee pannen; Roestvrij staal.
  Nadelen
 • Moeilijk schoon te maken.

Ons team heeft dit ijzer verkozen tot het Beste Professionele Ijzer uitgekozen vanwege al haar uitgebreide kenmerken. De twee-pannen-uitrusting verhoogt het tempo van de creatie van de Luikse wafels en is dus ideaal voor commerciële doeleinden. Het hoogwaardige roestvrije staal draagt weer bij aan de professionaliteit van de wafelmaker en verder is het een stijlvolle duurzame machine die erg gemakkelijk schoon te krijgen is.

Anders dan de Keuze van de Redactie heeft deze machine wel een aan-uit schakelaar. Zo hoef je  niet continu de stekker eruit trekken en terug te stoppen om de machine zijn werk te laten doen. Ook is het een automatisch apparaat, wat het gebruiksgemak wederom vergroot. Daarnaast bevat de machine ook een ingebouwd alarm die een waarschuwing geeft als de wafel klaar is. Zo heb je altijd de perfecte wafel.

5
Beste voor Kniepertjes
Cloer Kniepertjes Ijzer 261
Eigenschappen
 • Wafelvorm: Rond
 • Omvang: ‎20,5 x 26 x 9,5 cm
 • Vermogen: 800 Watt
 • Soort grill: Wafelijzer
 • Afneembare platen: Nee

Aanvullende functies: Indicatielampjes, antiaanbaklaag

Cloer Kniepertjes Ijzer 261
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Bakt niet aan; Bevat een aan-uit schakelaar.
  Nadelen
 • Moeilijker schoon te maken.

Onze keus voor deze topper heeft te maken met een aantal speciale eigenschappen. De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat de dunne breekbare oubliewafels makkelijker gemaakt kunnen worden. Je kan het veel makkelijker van het apparaat verwijderen. Mede dankzij het indicatielampje wordt je op de hoogte gesteld van de juiste temperatuur van het wafelijzer. Zelfs al ben je dus geen ster in de keuken, deze dunne wafels zijn gemakkelijk te bereiden.

Helaas heeft deze machine niet net zoals de Bestron Wafelijzer, het beste ijzer voor Hartvormige Wafels afneembare platen. Dit maakt het schoonmaakproces enigszins moeilijker. Wel heeft deze machine een aan-uit schakelaar om het apparaat gemakkelijk te besturen. Anders dan de MoreLife Commerciële Wafel Maker, het Beste Professionele Ijzer, kan deze machine wel maar een wafel  maken, dus je hebt wel wat meer tijd nodig voor de bereiding van meerdere wafels.

6
Beste met Verwisselbare Platen
Sonifer Wafelijzer Met Verwisselbare Platen
Eigenschappen
 • Wafelvorm: Rechthoekig
 • Omvang: 23 x 23 x 13 cm
 • Vermogen: 800 Watt
 • Soort grill: Сrêpepan, Tosti-ijzer, Wafelijzer, Donutmaker, Notenmaker, Schelpijzer
 • Afneembare platen: Ja

Aanvullende functies: Antiaanbaklaag

Sonifer Wafelijzer Met Verwisselbare Platen
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Eenvoudig schoon te krijgen; Roestvrij stalen design.
  Nadelen
 • Niet geschikt voor een vaatwasser.

Onze keuze gaat uit naar dit wafelijzer vanwege haar top kwaliteit. Dankzij de aanwezigheid van meerdere platen is het mogelijk om tegelijkertijd verschillende gerechten te bereiden. De combinatie van de anti-aanbak platen en het roestvrij stalen design waarborgt de kwaliteit van het wafelijzer. Verder neemt het niet te veel ruimte in beslag en vergemakkelijkt dit het opbergen ook weer.

In tegenstelling tot het Beste Ijzer voor Hartvormige Wafels, de Bestron Wafelijzer heeft dit apparaat uitneembare anti-aanbakplaten wat het schoonmaken alleen maar vergemakkelijkt. Verder is er sprake van een constante warmtestroming en bevat de machine een verhittingsbeveiliging. Op deze manier hoeft u zich niet druk te maken dat de machine verhit wordt en kan de gebruiksduur verlengd worden. Daarnaast is er een top prijs-kwaliteitsverhouding mede dankzij de inzetbaarheid van de meerdere bakplaten. Dit wordt daarnaast ook nog versterkt dankzij het roestvrije stalen design van het apparaat.

7
Beste voor Luikse Wafels
LUND Professional Wafelijzer
Eigenschappen
 • Wafelvorm: Rond 
 • Omvang: 20 x 20 x 10 cm
 • Vermogen: Tot 1000 Watt
 • Soort grill: Wafelijzer
 • Afneembare platen: Nee

Aanvullende functies: Temperatuurregulatie, timer

LUND Professional Wafelijzer
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Bakt niet aan; Bevat indicatielampje.
  Nadelen
 • Moeilijker schoon te maken.

We hebben dit verkozen als het Beste voor Luikse Wafels vanwege de hoge kwalitatieve toepassingen zoals bijvoorbeeld de temperatuurregeling. Op deze manier zal de wafel niet aanbranden en perfect gaar zijn. Verder bevat ook dit wafelijzer een antiaanbaklaag om de wafel er perfect uit te kunnen halen. Daarnaast is elk onderdeel gemaakt uit hoogwaardige materialen, waardoor de kwaliteit in een perfecte staat is. Ideaal voor het maken van een heerlijke Luikse wafel zonder al te veel moeite.

Deze machine werkt niet net zoals de Bestron Wafelijzer automatisch, tweede op onze lijst. Het is gewoon een handmatige machine. Wel heeft het anders dan de Bestron een aan-uitschakelaar. Je hoeft dus niet steeds de stekker te bewegen. Daarnaast heeft het helaas geen afneembare platen zoals bijvoorbeeld de Beste voor Tosti, de Aigostar 3 in 1 Wafelijzer. Dit maakt het schoonmaken iets moeilijker, maar als je dit secuur doet, is er niks aan de hand.

8
Beste voor Cakepops
Bestron Cake Pop Maker
Eigenschappen
 • Wafelvorm: Rond (Cakepops)
 • Omvang: 26 x 21 x 11 cm
 • Vermogen: 700 Watt
 • Soort grill: Cake Pop Maker
 • Afneembare platen: Nee

Aanvullende functies: Indicatielampje

Bestron Cake Pop Maker
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Een vergrendelingsclip; Slipt niet weg.
  Nadelen
 • Moeilijker schoon te maken.

Ons team heeft besloten dat dit wafelijzer het Beste Apparaat is voor het maken van Cakepops. Het neemt niet te veel ruimte in beslag, ideaal dus voor het meenemen bij speciale gelegenheden zoals kinderfeestjes. Verder heeft het een automatische temperatuurregeling, dus voor kinderen is dit ideaal om gemakkelijk cakepops te maken. De deksel met vergrendelingsclip en de antislipvoetjes zorgen voor een hogere duurzaamheid van het apparaat.  Daarnaast draagt de antiaanbaklaag ook bij aan het gemak. Zo is het maken van cakepops een kinderspel.

Anders dan de Cloer Kniepertjes Ijzer 261, het Beste Ijzer voor Kniepertjes, is het een automatisch systeem. Het maakt in tegenstelling tot de LUND Professional Wafelijzer, het Beste voor Luikse Wafels, enkel een wafel per keer. Het kost dus wel wat meer tijd om meerdere wafels te maken. Wel heeft het anders dan de Cloer Kniepertjes Ijzer 261 een antislipbodem. Zo is het veiliger en handiger tijdens het gebruiken. Het apparaat glijdt namelijk niet zomaar weg en dat is dus perfect.

9
Beste Mini
Merkloos Mini Wafelijzer
Eigenschappen
 • Wafelvorm: Rond
 • Omvang: 16,5 x 12,5 x 8,5 cm
 • Vermogen: Tot 1000 Watt
 • Soort grill: Wafelijzer
 • Afneembare platen: Nee

Aanvullende functies: Cool-touch handgreep, indicatielampje

Merkloos Mini Wafelijzer
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Compact; Cool-touch handgreep; Indicatielampje.
  Nadelen
 • Moeilijker schoon te maken.

Verkozen als Beste Miniwafelijzer vanwege haar compacte uiterlijk die de kwaliteit nog steeds even goed waarborgt. Verder werkt het ook nog ontzettend snel, dus een lekker wafeltje op een drukke ochtend wordt dankzij dit apparaat mogelijk gemaakt. Daarnaast zorgt de antiaanbaklaag ervoor dat de mini wafeltjes er toch zonder moeite uitgehaald kunnen worden.

Anders dan de LUND Professional Wafelijzer, het Beste voor Luikse Wafels, heeft deze machine helaas geen afneembare platen. Het kost dan ook iets meer moeite om secuur te werk te gaan met de reiniging, maar het is nog steeds prima te doen. Wel is bij deze machine de bediening automatisch. Een iets luxere optie dan bijvoorbeeld de Cloer Kniepertjes Ijzer 261. Daarnaast is het ook nog een erg compacte en lichte wafelijzer, dus ideaal voor het opbergen. 

10
Beste voor Tosti
Aigostar 3 in 1 Wafelijzer
Eigenschappen
 • Wafelvorm: Rechthoekig
 • Omvang: 22,8 x 23,85 x 10,8 cm
 • Vermogen: 750 Watt
 • Soort grill: Tosti-ijzer, Contactgrill,  Wafelijzer
 • Afneembare platen: Ja

Aanvullende functies: Anti-aanbakplaten

Aigostar 3 in 1 Wafelijzer
Voordelen
Nadelen
  Voordelen
 • Afneembare platen; Eenvoudig schoon te maken.
  Nadelen
 • Geen temperatuur instellingen.

Ons team heeft dit apparaat geselecteerd  als de Beste voor Tosti. Het is een compact apparaat wat niet al te veel ruimte in beslag neemt, perfect voor dagelijks gebruik. Daarnaast is het kookoppervlak redelijk groot, dus kunnen er meerdere sandwiches voorbereid kunnen worden. Perfect dus voor iedereen die niet te veel tijd en moeite wil besteden bij het maken van sandwiches.

Anders dan het beste mini ijzer, de Merkloze Mini Wafelijzer bevat deze machine maar liefst drie bakplaten. Op deze manier zijn er meerdere bak mogelijkheden. Zie het als drie voor de prijs van een. Verder heeft dit wafelijzer wel afneembare platen. Enkel de Keuze van de Redactie en Sonifer Wafelijzer Met Verwisselbare Platen hebben deze optie ook. Verder kan je twee wafels per keer maken. Een handige tijdbesparende optie voor als je bijvoorbeeld een wat groter gezin hebt.

Zaken om te overwegen

Bij het maken van de perfecte wafel zijn er een paar dingen die het proces kunnen vergemakkelijken. Een indicatielampje bijvoorbeeld zorgt ervoor dat je op precies het juiste moment weet wanneer je eten klaar is. Zo kan letterlijk iedereen eten klaarmaken. Verder zijn er zaken omtrent de veiligheid en de hygiëne waar rekening mee gehouden moet worden. Je wil namelijk alle gevaren uit de weg gaan. Daarnaast is er ook nog zoiets als het gebruiksgemak en de kwaliteit waar rekening mee gehouden kan worden en zo kom je tot een top tien van beste apparaten.

 Soorten Wafels

Er zijn veel soorten wafels met elk hun eigen textuur en smaak. Wafels kunnen dienen als ontbijt, lunch of een toetje.

 • De Belgische wafel: de Belgische wafel vind haar oorsprong gek genoeg in Noord-Amerika. Deze wafel lijkt erg veel op de Brusselse wafel, maar dan dikker en lichter met diepere vakjes. Deze wafel is rechthoekig, vierkant of rond. Perfect voor een ontbijt of een dessert.
 • De Luikse wafel: een wat chaotischere textuur wafel met een ontzettend zoete smaak. Vaak bedekt met parelsuiker bovenop de wafel. Soms geserveerd met ijs of slagroom.
 • De Amerikaanse wafel: dunne, compacte wafels met veel kleine vakjes. Geschikt als ontbijt, dessert of broodvervanger.
 • De Brusselse wafel: een luchtige, lichte wafel. De wafel staat bekend om de knapperigheid en heeft vaak diepe grote vakjes. Het heeft een rechthoekige vorm met rechte, goed afgewerkte randen.
 • De Hartvormige wafel: Een siervolle wafel in de vorm van een hartje. Je kan elke wafelsoort omtoveren in een hartvormige wafel.

Hoe Kies je De Beste Wafelijzer?

Om een perfecte wafelmaker uit te kiezen, moet je op een aantal factoren letten. De belangrijkste factoren zijn een antiaanbaklaag en een temperatuurregelaar. Met deze twee opties kan je de perfecte baktijd garanderen voor de beste smaak en textuur. Verder zijn er nog handige optionele toevoegingen. Deze zijn niet nodig, maar vergemakkelijken het gebruiksgemak, houden rekening met de ruimte die het apparaat inneemt en garandeert de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Een aantal voorbeelden zijn; Een pieptoon die aangeeft dat de wafels klaar zijn, een ruime opvangbak, dikke roosters en verwisselbare platen.

Grootte

Je hebt grote en kleine wafelijzers. Er zijn apparaten die een wafel per keer maken, maar je hebt ook grotere die tot vier wafels tegelijk kunnen maken. Dit heeft te maken met een persoonlijke voorkeur. De kleine wafelijzers zijn handig voor mensen met niet al te veel ruimte en de grotere zijn vaak handig voor grotere groepen. Zo ga je tijd efficiënt te werk.

Vorm

Wafelijzers kunnen rond, vierkant of zelfs karaktervormig zijn. De keuze die je hierbij maakt, ligt aan jouw voorkeur van wafelsoort.

Verwijderbare platen

Bij sommige wafelijzers zijn de platen uitneembaar. Dit kan het schoonmaken makkelijker maken, maar het is niet cruciaal. Heb je toch een wafelijzer waarbij de platen uitneembaar zijn, heb je ook nog verschillende soorten. De ene plaat is namelijk vaatwasser bestendig en de ander niet. Hier moet je ook goed naar kijken bij je keuze.

Schoonmaak gemak

Sommige wafelijzers kunnen in de vaatwasser. Is dit niet het geval kan je ze vaak simpel met water en zeep reinigen. Verder kan je voorzorgsmaatregelen nemen, zodat het schoonmaken niet te veel tijd inneemt.

Gebruik geen metaal in het wafelijzer om beschadigingen te voorkomen, smeer het apparaat van tevoren in met olie of boter en giet het niet te vol met het beslag.

Op deze manier kost het daarna veel minder tijd om schoon te maken.

Kracht en capaciteit

Er is een verschil tussen het gebruik voor commerciële doeleinden en voor persoonlijk gebruik. Wil je het apparaat enkel thuis gebruiken, dan zal het veel minder kracht moeten hebben. Een vermogen tussen de 700 en de 1200 Watt volstaat dan al. Is het wel voor commerciële doeleinden? Ga dan maar uit van een vermogen tussen de 1500 en de 2000 Watt.

Antiaanbaklaag

Het hebben van een antiaanbaklaag is het belangrijkste aspect van een wafelijzer. Heeft het apparaat deze niet zal het resultaat van de wafel niet zo goed zijn en is het apparaat ontzettend moeilijk schoon te maken. Niet elke laag zal het zelfde zijn. Er zullen wafelijzers zijn met een hoge kwaliteit antiaanbaklaag en een met een lagere kwaliteit.

Instelbare temperatuur

Bij de wafelijzers waar je van tevoren de temperatuur kan instellen zal het gebruik veel soepeler verlopen. Je hoeft de wafel namelijk niet de hele tijd in de gaten te houden. Na het instellen van de temperatuur hoef je enkel op de tijd te letten en kan je garant staan voor een haast perfecte wafel.

Hoe te Voorkomen Dat Wafels Blijven Plakken?

Om te voorkomen dat wafels blijven plakken is het ten eerste handig om een apparaat aan te schaffen met een antiaanbaklaag. Verder kan je ook nog boter of olie aanbrengen, zodat de wafel niet blijft plakken. Zorg er ook voor dat het apparaat goed schoon is voor het gebruik en hou de tijd en temperatuur goed in de gaten.

Hoe Maak Je Wafels Krokant?

Voeg ten eerste Maizena aan de wafel. Deze zal geen extra smaak toebrengen het zal alleen een krokantere bovenlaag realiseren. Ook zal het inhoudelijk niks aan de wafel veranderen. Verder zal het wafelijzer ook erg heet moeten zijn voor het gebruik ervan. Verwarm het apparaat dus ongeveer vijf minuutjes voordat je de wafel erin stopt.

FAQ

Hoe wafels bewaren?

Bewaar ze binnen twee uur na bereiding in de koelkast. Op deze manier zijn ze twee tot drie dagen goed voor consumptie. Bewaar je ze in de vriezer dan kunnen deze tot wel drie maanden goed blijven.

Hoe lang moet ik wachten tot een wafel gaar is?

Dat ligt aan het soort wafelmaker dat je hebt. Het varieert tussen de twee en de vijf minuten.

Ons oordeel

Na uitgebreid rekening te hebben gehouden met alle factoren en vele wafelijzers is er een top drie van allerbeste wafelmachines uitgekomen.

Als derde op het lijstje hebben we de Tristar WF-2195 Wafelijzer. Een super ijzer voor de meest heerlijke Belgische wafels. Lekker ruim met een thermostaat en de niet uit te sluiten antiaanbaklaag. Daarna komt de Bestron Wafelijzer met ook een antiaanbaklaag. Het is een klein apparaatje die dus niet al te veel ruimte in beslag neemt met een veilige en makkelijke bediening vanwege de temperatuurregeling en antisliprand. De uiteindelijke winnaar van het lijstje is de KitchenBrothers 3-in-1 Wafelijzer. Een solide multifunctionele wafelijzer die rekening houdt met jouw budget en ruimte. Ook heeft deze een antiaanbaklaag. Wat natuurlijk een eis is als je bij het rijtje beste wafelijzer wil horen.

Referenties

1.
Luikse wafels vs Brusselse wafels wat zijn de verschillen? Culy.nl
Belgi kent verschillende soorten wafels, waarbij Brusselse en Luikse wafels de belangrijkste soorten zijn.Dit zijn hun verschillen.
2.
Kniepertie
Een kniepertie (knijpertje of kniepertje, soms ijzerkoek) is een zoete, dunne harde wafel die traditioneel rond de jaarwisseling wordt gebakken en gegeten in Drenthe (knieperties, iezerkoekies), Groningen (kniepertjes, kniepkoukies), Twente, de Achterhoek (kniepertjes, knieperkes) en Salland.
9,9
Totale score
KitchenBrothers 3-in-1 Wafelijzer - Keuze van de Redactie
Reacties
+Laat een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X