Wist je dat de meeste Aziatische mensen zich niet kunnen inbeelden dat mensen in het westen hun rijst koken met een pan op het fornuis? Zij beseffen zich de voordelen van een goede rijstkoker maar al te goed en kunnen niet meer léven zonder deze moderne tool. Wil jij rijst koken als een ware pro, als een ware sushi-chef? Dan heb je de beste rijstkoker nodig.
Denk bijvoorbeeld aan de capaciteit, aantal programma’s en voor welke doeleinden je rijstkokers kunt gebruiken. De capaciteit bepaald voor hoeveel mensen je rijst kunt koken. Beschik jij over een groot gezin? Kies dan bijvoorbeeld voor rijstkoker met een capaciteit van meer dan 5 cups. Het aantal programma’s bepaald hoe snel je rijst kookt en of je je rijstkoker ook voor andere voedingsmiddelen/complete maaltijden kunt gebruiken. We hebben zelfs gekeken naar welke rijstkoker het meest geschikt is voor de Japanse keuken! Wij hebben ruim de tijd genomen om 8 rijstkokers te testen en hebben een hoop rijstmaaltijden voorbereid. De Russell Hobbs 19750-56 rijstkoker werd de ‘Keuze van de Redactie’. Benieuwd waarom? Lees dan verder!
№ | Naam | Capaciteit | Consistentie | Makkelijk te gebruiken | Duurzaamheid | Beoordeling | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Russell Hobbs 19750-56 | 10 kopjes (1,8L) |
|
|
|
9,9
|
Bekijk de prijs |
2 | Zojirushi NS-TSC10 | 5,5 kopjes (1L) |
|
|
|
9,8
|
Bekijk de prijs |
3 | Yum Asia Sakura rijstkoker met keramische kom | 8 kopjes (1,5L) |
|
|
|
9,6
|
Bekijk de prijs |
4 | Crockpot Express Pot Turbo | 31 kopjes (5,6L) |
|
|
|
9,5
|
Bekijk de prijs |
5 | Tefal RK1038 | 10 kopjes (1,8L) |
|
|
|
9,3
|
Bekijk de prijs |
6 | Lauben 1500AT | 8 kopjes (1,5L) |
|
|
|
9,2
|
Bekijk de prijs |
7 | Russell Hobbs 27020-56 | 3 kopjes (0,4L) |
|
|
|
9,0
|
Bekijk de prijs |
8 | Tomado TRC1001S | 5,5 kopjes (1L) |
|
|
|
8,9
|
Bekijk de prijs |
Andere kenmerken: schakelt na het koken automatisch over op de ‘warmhoud’-functie; bevat een extra stoommandje voor het koken van groenten en vis, een spatel en een maatbeker; roestvrijstalen basis; binnenkant met een anti-aanbaklaag.
Keuze van de Redactie werd de Russell Hobbs 19750-56 rijstkoker. Dit is een geweldig compact model waarmee je heel goed uit de voeten kunt. De pan beschikt over een roestvrijstalen basis waardoor je op een milieuvriendelijke manier rijst kunt koken en niet bang hoeft te zijn dat deze aanbrandt. Het unieke aan dit apparaat is dat je beschikt over een extra stoommandje waarmee je groenten en vis kunt stomen. Ook schakelt deze rijstkoker na het koken automatisch over op de warmhoudfunctie.
Russell Hobbs 19750-56 is niet alleen een aanrader volgens onze redactie maar ook een compacte en relatief lichte rijstkoker. Het is een perfecte ‘middelmaat’ met een gewicht van slechts 2,7 kilo. Dit een zeer licht in vergelijking met de 6,2 kilo van de Crockpot Express Pot Turbo bijvoorbeeld. Maar heeft een stuk meer ‘body’ dan de kleine Russell Hobbs 27020-56. Daarom raden wij dit model van harte aan als je beschikt over een huishouden van niet meer dan 4 personen. Ook lijkt dit model vrij veel op de ‘Betaalbare Keuze’, de Tomado TRC1001S. Het verschil tussen beide modellen is het uiterlijk en het feit dat de Tomado niet geschikt is voor de vaatwasser.
Andere kenmerken: wordt geleverd met een stoommandje, een rijstmaatbeker, een rijstspatel met anti-aanbaklaag en een spatelhouder; gemakkelijk af te lezen LCD-bedieningspaneel met klok- en timerfuncties; automatisch warmhouden, verlengde warmhoud- en opwarmcyclus; micro geautomatiseerde fuzzy logic technologie.
De best geteste rijstkoker binnen de categorie beste japanse rijstkoker is de Zojirushi NS-TSC10. Deze beste Aziatische rijstkoker scoorde hoge ogen voor elke test en wij denken dat dit het perfecte apparaat is voor kleinere gezinnen of liefhebbers van de Japanse/Aziatische keuken. De Zojirushi is het perfecte apparaat voor liefhebbers van de Japanse keuken want ons testpanel kon geen genoeg krijgen van de Japanse gerechten voorbereid met deze rijstkoker. Dankzij het vermogen van 120 volt / 610 watt heb je binnen een mum van tijd een volle bak heerlijke Japanse rijst voorbereid zonder er veel voor te hoeven doen.
Het was een nek-aan-nekrace wie de titel ‘beste sushi rijstkoker’ zou winnen. Dat werd uiteindelijk de Yum Asia Sakura rijstkoker met keramische kom. De Zojirushi NS-TSC10 won voor de hand liggend in een de vergelijkbare categorie ‘beste Japanse rijstkoker’. Dit model is trouwens goed te vergelijken met de keuze van onze redactie. Met name vanwege zijn vergelijkbare prijs-kwaliteitverhouding en capaciteit. Beide apparaten hebben een relatief kleine inhoud van minder dan twee liter. De Russell Hobbs is iets compacter dan deze Zojirushi en beschikt over een stoomfunctie. Beide apparaten zijn zeer goed schoon te maken en beschikken over een automatische warmhoudfunctie.
Andere kenmerken: hoogwaardige 5-laags 2 mm dikke, keramisch gecoate Ninja binnenkom met gemakkelijk op te tillen handgrepen; 24 uur warmhoudfunctie en 24 uur timerfunctie; koel ijsblauw helder en helder LED-display; geavanceerde fuzzy logic-technologie.
Winnaar binnen de categorie ‘beste sushi rijstkoker’ werd de Yum Asia Sakura rijstkoker met keramische kom. Deze maakt werkelijk de perfecte sushirijst met slechts een druk op de knop. Ook kent dit apparaat instellingen voor witte rijst, langkorrelige rijst, kortkorrelige rijst en bruine rijst. Wij waren zeer onder de indruk over de kwaliteit van de rijst. Elke kookbeurt resulteerde in een heerlijke kom rijst met de perfecte textuur, smaak en aroma. De keramisch gecoate Ninja binnenkom voorkomt dat de rijst aan de bodem blijft plakken. Ook erg handig volgens ons testpanel: de gemakkelijk op te tillen handgrepen zorgen ervoor dat je de pan makkelijk kunt verplaatsen zonder dat je handen zullen verbranden.
De Yum Asia Sakura rijstkoker met keramische kom lijkt een beetje op de Tefal RK1038 qua formaat en uiterlijk maar blinkt uit vanwege zijn speciale ‘sushi-kunsten’. Net als de Zojirushi NS-TSC10 (Best Japanese Rijstkoker) en de Russell Hobbs 19750-56 (Keuze van de Redactie) heeft deze rijstkoker een mooie, gemiddelde maat en een capaciteit tussen de 1 en 2 liter. Deze Yum rijstkoker is daarmee zeer geschikt voor gezinnen van tot de 6 personen.
Andere kenmerken: turbofunctie verkort de kooktijd met 40%; eenvoudige stoomafgifteknop om de druk veilig te laten ontsnappen; optionele handmatige functie en vertragingstimer voor volledige controle; antiaanbaklaag, verwijderbare kom is bestand tegen vastzittend voedsel voor eenvoudige reiniging.
Winnaar binnen de categorie ‘Beste Capaciteit’ werd de Crockpot Express Pot Turbo. Niet voor niets, want in deze rijstkoker kan tot wel 5,6 liter water! Dat is een enorm verschil in vergelijking met de meeste rijstkokers uit deze top . Het frappante is dat de afmetingen van deze rijstkoker nauwelijks afwijken van het gemiddelde. Wij hebben dit als erg prettig ervaren omdat hij daarmee niet veel extra plek in beslag neemt en toch grote porties rijst kan produceren. Ook waren we erg te spreken over de turbofunctie. Deze verkort de kooktijd met 40%.
De Crockpot Express Pot Turbo is zeer geschikt voor grotere gezinnen of mensen die van plan zijn om de rijstkoker te gebruiken voor feesten en partijen. De veelzijdigheid van dit apparaat is goed te vergelijken met de Yum Asia Sakura rijstkoker met keramische kom. Deze rijstkoker is zeer goed inzetbaar voor de gehele Aziatische keuken terwijl de Crockpot Express Pot Turbo geschikt is voor het stomen van rijst, koken van granen, voorbereiden van vlees en gevogelte, en het voorbereiden van gehele maaltijden zoals bonen/chili, soep en stoofpot, maar ook desserts en het steriliseren van babyflesjes.
Andere kenmerken: binnenpan met Tefal antiaanbaklaag voor makkelijk schoonmaken; geïntegreerde stoommand voor het koken van groenten; begint met koken met een enkele druk op de knop.
De Tefal RK1038 won binnen de categorie ‘Makkelijk Schoon te Maken’. Dit komt omdat de binnenpan met een Tefal antiaanbaklaag is bekleed. Hierdoor is deze rijstkoker zeer makkelijk schoon te maken. Een andere leuk kenmerk is dat deze Tefal RK erg geschikt is voor mensen die houden van magere gerechten. Dankzij de geïntegreerde stoommand kun je namelijk makkelijk groenten, vlees en vis stomen of koken.
De Tefal RK1038 heeft, net als de Russell Hobbs 19750-56 (Keuze van de Redactie) een inhoud van 1,8 liter. Volgens ons testpanel is dit de perfecte capaciteit voor gemiddelde huishoudens tot 6 personen. Net als de Zojirushi NS-TSC10 (Best Japanese Rijstkoker) en de eerder benoemde Russel Hobbs, bevat ook deze Tefal over een speciaal stoommandje waarmee je heel gemakkelijk je eten kunt stomen.
Andere kenmerken: suikerarme functie; bekroond stijlvol ontwerp; coole touch-technologie; touchscreen voor eenvoudige en intuïtieve bediening.
De Lauben 1500AT won binnen de categorie ‘Beste Ontwerp’ en niet zonder reden. Deze rijstkoker is het pareltje uit deze top en misstaat niet in je keuken. Deze Lauben rijstkoker is een multifunctionele, premium rijstkoker met een suikerarme functie. Dankzij een speciale kooktechnologie kun je namelijk koolhydraten scheiden door slechts op een knop te drukken. Dankzij de 6 standen maak je snel gezonde en lekkere maaltijden van allerlei ingrediënten. Met deze rijstkoker van Lauben maak je meer dan enkel rijst, namelijk: peulvruchten, soep of zelfs havermout.
Deze Lauben 1500AT lijkt erg op de Tefal RK1038 (winnaar binnen de categorie ‘Makkelijk Schoon te Maken’). Het grootste verschil tussen beide apparaten is dat deze Lauben beschikt over een aantal kookprogramma’s zoals: een programma voor snel koken, langzaam koken, voorkoken. Maar ook programma’s die speciaal geschikt zijn voor het voorbereiden van pap, soep en het opwarmen van rijst. Ook is dit apparaat wat kleiner dan de meeste rijstkokers uit deze top . Wij hebben dit als zeer prettig ervaren want je bent weinig opbergruimte kwijt.
Andere kenmerken: vaatwasmachinebestendige accessoires voor snelle reiniging; roestvrijstalen behuizingen; deksel van gehard glas en een ingebouwde dekselhouder.
De ‘Beste Kleine Rijstkoker’ werd de Russell Hobbs 27020-56. Deze mini rijstkoker produceert tot 3 porties gekookte rijst per kookbeurt. Dit model beschikt over een handige uitneembare kom (met antiaanbaklaag). Ons testpanel meldde dat het voordeel van dit kleine formaat een snellere kooktijd is. Dankzij het deksel van gehard glas kun je trouwens het kookproces goed volgen. Bovendien is de pan vaatwasmachinebestendig en krijg je er een lepel en dekselhouder bij.
Deze Russell Hobbs 27020-56 is goed te vergelijken met zijn grote broer: de Russell Hobbs 19750-56 (Keuze van de Redactie). Het voornaamste verschil is de grootte van het model. Na het testen van beide apparaten was ons testpanel het erover eens: beide modellen verschillen in niets wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding, en de kwaliteit, textuur en smaak van de rijst was ook identiek. Wij denken dat dit het perfecte apparaat is voor mensen met een huishouden van 1 of 2 personen.
Andere kenmerken: uitneembare binnenpan; 2 jaar garantie; houdt automatisch warm na het koken.
Tot slot won de Tomado TRC1001S binnen de categorie ‘Betaalbare Keuze’. Deze rijstkoker is niet alleen zeer betaalbaar maar maakt ook verrukkelijke rijst, aldus ons testpanel. Met slechts een druk op de knop heb je een heerlijke kom rijst voorbereid en de Tomado houdt vervolgens de rijst warm na het koken. Dit gebeurt automatisch nadat de rijst heeft gekookt. Ons testpanel was ook erg te spreken over de smaak en de textuur van de rijst. We hadden niet verwacht dat je zulke lekkere rijst kan kopen met een klein budget.
De beste goedkope rijstkoker, deze Tomado TRC1001S, is redelijk goed te vergelijken met de kleine Russell Hobbs 27020-56 en wordt ook standaard geleverd met een maatbeker en lepel. Het enige nadeel van de Tomado TRC1001S is dat je de binnenpan niet in de vaatwasser kunt plaatsen. De Russell Hobbs 27020-56 is daar wel voor gemaakt. Maar aan de andere kant is de Tomado TRC1001S een stuk goedkoper vergeleken met de Russell (en alle andere modellen uit deze top ).
In deze koopgids lees je alles over de beste rijstkokers. Wat maakt een rijstkoker een betere methode om rijst mee te koken in vergelijking met een traditionele pan met kokend water? En kun je ook andere gerechten maken met een rijstkoker? Ook beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen. Na het lezen van deze tekst weet jij genoeg over rijstkokers zodat jij de beste kunt aanschaffen.
Een van de geweldige dingen van de moderne technologieën is hoe ze ons leven makkelijker maken. Rijst koken bijvoorbeeld: als je ooit handmatig rijst hebt gekookt, weet je dat het een gedoe het kan zijn. Je moet het proces namelijk goed in de gaten houden. Je rijst kan droogkoken, verbranden en de rijst kan op de bodem aankoeken.
Gelukkig hoef je je hier geen zorgen over te maken want met een automatische rijstkoker heb je hier geen last van. Dankzij een speciaal systeem kookt de rijst langzaam gaar en je kunt de rijst voor een lange tijd warm houden. Hoe doet zo’n rijstkoker dit?
Het korte antwoord is: door de interne temperatuurregeling. Wanneer de automatische rijstkoker is ingeschakeld begint de verwarming rondom de pan. Deze verwarmt het water en je rijst. Omdat dit mengsel op dit moment voornamelijk uit water bestaat warmt het snel op totdat het begint te koken.
Zodra het water begint te koken wordt de warmte afgevoerd in de stoom die uit de pan opstijgt. De temperatuur van je rijst in de pan zal daardoor niet veel hoger worden dan 100 ℃. Daardoor hoef je je geen zorgen te maken dat de rijst aanbrandt.
Zoals je net hebt gelezen zal de temperatuur van je rijst niet veel hoger worden dan 100 ℃. Maar ondertussen kookt de rijst wel en neemt het water op in zijn structuur, die voornamelijk uit zetmeel bestaat. Zetmeel is meestal samengesteld uit lange strengen suikermoleculen die aan elkaar zijn gebonden (samen met een paar andere chemicaliën).
Wanneer ze worden verwarmd grijpen deze lange ‘suiker-slierten’ zich vast aan passerende watermoleculen in een proces dat waterstofbinding wordt genoemd. De waterstof in het water hecht zich zwak aan de zuurstofatomen die uit de zijkanten van deze ketting steken.
Hierdoor nemen de rijstkorrels het water op en raken ze minder goed met elkaar verbonden, een proces dat ‘verstijfseling’ wordt genoemd. Als je water bleef toevoegen zou dit uiteindelijk een kleverige pasta worden. Dat is dan ook het ‘gevaar’ met rijst koken zonder rijstkoker: het is lastig om de perfecte rijst te koken omdat het lastig kan zijn om je water juist te doseren.
De kunst is doseren: voeg genoeg water toe om de rijst te laten absorberen en opzwellen, maar niet te veel zodat het de structuur volledig van de rijst afbreekt. Dankzij een rijstkoker hoef je hier niet op te letten. De hoeveelheid water staat aangegeven aan de binnenkant van de pan
Als de rijst al het water heeft opgenomen pompt de verwarmer nog steeds warmte in de pan met de rijst zodat de rijst lang warm zal blijven zonder dat het aankoekt.
Het grootste voordeel van een rijstkoker is het gemak waarmee je perfecte rijst kookt. Je hoeft je geen zorgen te maken over aangebrande rijstkorrels, aangekoekte rijst aan de bodem van je pan en dergelijke. Hoe maakt je rijstkoker perfecte rijst zonder deze te verbranden?
Dat is heel simpel. Het enige wat je hoeft te doen is de rijstkoker vullen met water en schone rijstkorrels. Vervolgens druk je op de startknop en klaar is Kees.
Trouwens, weet je hoe het komt dat de beste stoompannen, inductiepannen en zelfs wókpannen ook rijst kunnen koken zónder dat deze aan de bodem kleeft? Omdat de meeste stoompannen, inductiepannen en wokpannen beschikken over de antiaanbaklaag.
Toch raden wij je aan om een rijstkoker aan te schaffen want daar zijn ze speciaal voor gemaakt. Op zoek naar de beste wokpannen om andere gerechten mee te maken? Geen zorgen, wij hebben er een hoop voor je getest. Neem eens een kijkje op onze website en ontdek welke pannen(sets) er het beste uit de tests kwamen.
Ook hebben we een heel artikel gewijd aan de beste inductiepannen. Het loont de moeite om eens een kijkje te nemen op deze pagina als je jouw keuken-gerei naar een hoger level wilt tillen.
De drie grootste voordelen van het koken van rijst met behulp van een rijstkoker zijn:
Rijstkokers zijn er in allerlei vormen en maten. De standaard maten rijstkokers beschikken over een capaciteit van 3 kopjes, 5 kopjes of 10 kopjes.
Een klein gezin met 1 – 3 personen zou een rijstkoker kunnen kopen met een capaciteit van 3 kopjes. Beschik je over een groter huishouden van 4 – 6 personen? Dan zou een rijstkoker met 5 kopjes voldoende moeten zijn. Koop je een rijstkoker voor een horecabedrijf? Dan kun je het beste kiezen voor de grootste varianten rijstkokers met een capaciteit van 10 of meer kopjes.
De meeste rijstkokers beschikken over meerdere programma’s. Het meest voorkomende programma is de: ‘Quick Cook-functie’ dit is de automatische setting. Deze kan worden gebruikt voor witte rijst, parelrijst en jasmijnrijst. De rijst kan harder zijn of er kan rijstkorst zijn. Voeg voor betere prestaties wat meer water toe. Roer en maak de rijst onmiddellijk los voor betere prestaties en houd de rijst een paar minuten warm na het piepgeluid.
Sommige rijstkokers beschikken over andere programma’s voor speciale soorten rijst, zoals sushirijst of basmatirijst. Andere rijstkokers beschikken over programma’s zoals: snel koken, langzaam koken, voorkookrijst, pap, soep, enkel opwarmen van de rijst.
Zoals we eerder al zeiden: rijstkokers zijn er in allerlei vormen en maten. De standaard maten rijstkokers beschikken over een capaciteit van 3 kopjes, 5 kopjes of 10 kopjes.
De kleinste variant (geschikt voor een klein gezin met 1 – 3 personen) heeft een dimensie van tussen de 20 tot 25 centimeter en weegt zo’n 4 kilo.
Een middelmaat rijstkoker (geschikt voor een groter huishouden van 4 – 6 personen) heeft een dimensie van ongeveer 30 tot 35 centimeter en weegt zo’n 7 kilo.
De grootste variant rijstkokers (geschikt voor horecabedrijven) heeft een dimensie van zo’n 40 tot 45 centimeter en kan tot 15 kilo wegen.
De temperatuurregelcomponent van een elektrische rijstkoker heeft een bimetaal temperatuurregelsysteem. Deze bestaat uit magnetisch materiaal en is veilig en betrouwbaar. Afhankelijk van de materiaalsoort van je rijstkoker kan je rijst tot wel 24 uur probleemloos warm blijven.
De meeste rijstkokers bestaan uit keramiek, aluminium of staal. Aluminium en stalen rijstkokers doen goed hun werk en zijn vaak voordelig geprijsd. Keramische rijstkokers zijn vaak de beste optie qua kwaliteit want dit materiaal is volledig natuurlijk en veilig. Je hoeft je geen zorgen te maken over het afslijten van coatings of giftige materialen. Keramische binnenpannen geleiden de warmte ook heel goed waardoor je rijst gelijkmatig wordt opgewarmd. Met een keramische binnenpan heb je weinig problemen met aanbranden of ongelijkmatig garen. Deze rijstkokers gaan ook het langst mee (tot wel 20 jaar!) en zijn vaak wel een tikkeltje duurder dan de aluminium of stalen opties die een minder lange levensduur hebben van zo’n 10 jaar.
Gelukkig is een rijstkoker gemakkelijk schoon te maken. Meestal kun je de pan probleemloos in je vaatwasser plaatsen. Ook kun je de binnenste pan makkelijk met de hand schoonmaken omdat de rijst niet aankoekt.
Vanwege deze antiaanbaklaag is het wel beter dat je geen metalen keukengerei gebruikt voor het uitscheppen van de rijst. Er kunnen namelijk krassen op het oppervlak komen en na verloop van tijd kan dit leiden tot slijtage.
De meeste rijstkokers beschikken over een verwijderbare rijstpan en plastic opscheplepels. Sommige rijstkokers beschikken over een geïntegreerde deksel die je open en dicht kunt klappen. Andere rijstkokers beschikken over een los deksel dat meestal gemaakt is van verhard glas.
Dit zijn een aantal handige tips voor het gebruiken en onderhouden van je rijstkoker zodat je er lang van kunt genieten. Allereerst, volg altijd de gebruiksaanwijzing voor het koken van je gerechten. Voor het schoonmaken laat je rijstkoker afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder vervolgens voorzichtig de onderdelen en spoel deze af met je favoriete reinigingsoplossing. Laat dan de onderdelen van de rijstkoker drogen en reinig de binnen- en buitenkant van de rijstkoker.
Over het algemeen kunnen rijstkokers worden gebruikt voor alle soorten rijst. Denk aan witte, bruine, langkorrelige, kortkorrelige, jasmijn, basmati en wilde rijst. Ze kunnen (meestal) ook worden gebruikt om verschillende granen mee te koken. Denk aan quinoa en havermout bijvoorbeeld. Zorg er wel voor dat je de waterverhouding naar behoren aanpast. Vooral als je rijstkoker niet beschikt over meerdere instellingen.
Jazeker, rijstkokers kunnen meer koken dan alleen rijst. Het apparaat kan zelfs worden gebruikt om gehele maaltijden mee voor te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan spareribs, chili of pizza. Rijstkokers kunnen ook worden gebruikt om andere granen mee te koken Denk aan havermout, gerst of quinoa. Je kunt ook je dagelijkse ontbijt of snack voorbereiden met een rijstkoker. Denk aan havermout of pannenkoeken. Jouw nieuwe rijstkoker is ook geweldig voor het maken van soepen, stoofschotels, bouillons, gumbos, jambalaya, ontbijtfrittatas, dipsauzen en zelfs desserts zoals rijstpap.
Ja, want als de kooktijd voorbij is schakelt de rijstkoker automatisch over op de warmhoudstand. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een te gaar gerecht of het verbranden van je rijst.
Meestal is je rijst gaar binnen 20 tot 35 minuten. Doorgaans duurt het koken van een grote hoeveelheid rijst in een rijstkoker tussen de 25 en 35 minuten. Let wel op: verschillende soorten rijst hebben verschillende hoeveelheden water en kooktijden nodig. Gelukkig kan een rijstkoker meten wanneer de rijst klaar is met koken en schakelt hij automatisch uit.
Meestal is dit de standaard: voeg 2 delen water en 1 deel rijst toe in de rijstkoker. Gebruik voor iets stevigere rijst 1 deel water op 2/3 delen rijst.
Hopelijk heb je het nodige kunnen leren van de uitgebreide koopgids, alle productomschrijvingen en testresultaten. Tot slot roepen wij graag uit welke 3 producten onze favoriet zijn:
De Russell Hobbs 19750-56, met een capaciteit van 1,8 liter. Deze rijstkoker schakelt na het koken automatisch over op de warmhoudfunctie en bevat een extra stoommandje voor het koken van groenten en vis.
Ook willen we extra aandacht schenken aan de beste betaalbare rijstkoker, de Tomado TRC1001S. Met een capaciteit van 1 liter en een gewicht van 1,7 kilo is deze rijstkoker ook erg flexibel en compact. Ook deze rijstkoker houdt je rijst automatisch warm na het koken.
En tot slot de beste Japanse optie: de Zojirushi NS-TSC10. Met een capaciteit van 1 liter en verschillende kookprogramma’s die geschikt zijn voor het koken van witte of sushirijst, pap, cake, snel koken en een optie om mee te stomen. Inclusief antiaanbaklaag, rijstspatel en een spatelhouder en een gemakkelijk af te lezen lcd-scherm met klok- en timerfunctie.
Bedankt voor het lezen van deze tekst over de beste rijstkokers. Geniet van je rijstmaaltijd en graag tot de volgende keer.